Τοράρινσον - Λάρσον: Δύο μπακ - χαφ πολυτελείας για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Έρικ Λάρσον και Γκούντμουρ Τοράρινσον βοηθούν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ΟΦΗ, δύο κατά βάση πλάγιοι μπακ που έχουν μοιράσει συνολικά 8 ασίστ στο πρωτάθλημα

O Έρικ Λάρσον έδειξε την ποιότητα του από τα πρώτα παιχνίδια του ΟΦΗ, με τους αριθμούς του μέσα στο 2023 να αποδεικνύουν και την αποτελεσματικότητα του. Ένας ποιοτικός φουλ μπακ, έμπειρος, το δείχνει - σχεδόν - σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο με τα ανεβάσματα του αλλά και με την ανασταλτική του συνέπεια. Αισθάνεται καλύτερα σε σχήμα 3-5-2 με τον ρόλο του δεξιού μπακ χαφ, να μένει ψηλά στο γήπεδο.

Ο Σουήδος με την ασίστ του στη Λαμία έφτασε τις 4 ασίστ στο πρωτάθλημα, οι 3 εξ αυτών μέσα στο 2023. Θυμίζω ότι έχει και ένα γκολ, αυτό στη Λεωφόρο, ενώ είναι ψηλά και στις key passes του Ομίλου. Eπίσης, μαζί με τον Ντιουσέ και τον Βούρο έχουν παίξει τα περισσότερα λεπτά στη Superleague για τον ΟΦΗ, ένας από τους πολυτιμότερους στο γκρουπ του Νταμπράουσκας, παρ ότι στη Λαμία δεν ήταν καλός στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η περίπτωση Τοράρινσον είναι διαφορετική. Αν και έχει αγωνιστεί τα μισά λεπτά από τον Σουηδό (930'), ο Ισλανδός έχει μοιράσει πλέον τον ίδιο αριθμό ασίστ (4) με τον Λάρσον. Σε 30 λεπτά στη Λαμία κατέγραψε ακόμα μια, η 2η στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και ο γραφών είχε αρχίσει να αμφιβάλλει για την κατάσταση και όχι την ποιότητα του Τοράρινσον στα πρώτα ματς. Βίκινγκ πολυτελείας είχε γράψει όταν ήρθε, με βάση το βιογραφικό και τις συστάσεις, παρουσιάζοντας τα συν και τα πλην της μεταγραφής.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα του σε μια ομάδα που δεν είχε ρυθμό, το πρώτο 90λεπτο επί Νταμπράουσκας στην OPAP Arena, για έναν ποδοσφαιριστή που δεν ''βγάζει μάτια'' αλλά συνεχώς εμφανίζεται πιο έτοιμος και βελτιωμένος. Ο Τοράρινσον έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η έκρηξη και η φυσική του κατάτασταση ορίζει σε μεγάλο βαθμό και τον βαθμό ετοιμότητας του.

Δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και δείχνουν να βοηθούν αρκετά. Συνολικά, ο ΟΦΗ έχει 17 ασίστ στο πρωτάθλημα, οι 8 προέρχονται από τους δύο μπακ του, που αγωνίζονται κυρίως σαν χαφ. Ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια και οι δύο πλάγιοι να επηρεάζουν τόσο πολύ το παιχνίδι της κρητικής ομάδας, όσον αφορά την ανάπτυξη και να έχουν νούμερα εξτρέμ. Για την Superleague και για τους στόχους 6αδας του ΟΦΗ, αμφότεροι αποτελούν πολυτέλεια στα καλά τους, εκτιμώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά δεν άρεσαν στον Νταμπράουσκας στη Λαμία

Η αποθέωση για Μπάκιτς και η ατάκα που είχε πει ο Νταμπράουσκας

Εννέα δευτερόλεπτα, έξι πάσες και... γκολ

Ο «ερωτικός» ΟΦΗ του Νταμπράουσκας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.