Αθλητισμός - νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις ομάδες της Κρήτης

SMS

Το Capitano.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα για τις κρητικές ομάδες από την Τρίτη (03/11), με βάση τα νέα μέτρα στο χώρο του αθλητισμού - ποια πρωταθλήματα αναβάλλονται, ποιες ομάδες συνεχίζουν τις προπονήσεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση που έκανε νωρίτερα για τα νέα μέτρα αναφορικά με τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού εξήγησε όλα όσα θα ισχύουν από την Τρίτη (03/11) και στον τομέα του αθλητισμού. Έτσι, περιμένοντας την ΚΥΑ από την ΓΓΑ - λογικά αύριο - πάμε να αναλύσουμε που βρισκόμαστε.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, μόνο Superleague και Basketleague θα διεξάγονται κανονικά καθώς και οι Ευρωπαϊκοί αγώνες. Αυτά, όσον αφορά τις Εθνικές κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα.

Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, με βάση τις ανακοινώσεις, στο ποδόσφαιρο αναβάλλεται η έναρξη των Superleague 2 και Football League ενώ με τα έως τώρα δεδομένα, ο κρητικός όμιλος της Γ' Εθνικής θα συνεχιστεί κανονικά, σε αντίθεση με άλλους ομίλους που έχουν να κάνουν με περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με την Κρήτη που βρίσκεται σε επιτήρηση.

Κανονικά, θα συνεχιστούν και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, φυσικά όλα τα παραπάνω χωρίς θεατές στα γήπεδα και με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, τα παιχνίδια της Volleleyague (συμμετέχει και ο ΟΦΗ) αναβάλλονται για ένα μήνα όπως και οι αγώνες στο πόλο, σε εθνικό επίπεδο.

Στο μπάσκετ τώρα, εκτός από την Basket League, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, από την Τρίτη (03/11) θα βάλουν ''stop'' για ένα μήνα, εκτός από την ΕΚΑΣΚ, όπου θα συνεχίσει κανονικά την δράση της και το επόμενο ΣΚ.

Σε επίπεδο Κρήτης επίσης, οι ομάδες - αθλητές - πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται, αυτό που αλλάζει είναι το ποσοστό στο μέγιστο αριθμό αθλουμένων ανά εγκατάσταση, το οποίο μειώνεται κατά 75%. Αυτό αφορά και τα αθλητικά κέντρα του νησιού, ακαδημίες, κτλ.

Θυμίζουμε ότι στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, επιτρέπεται ατομική άθληση ΜΟΝΟ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, (αντισφαίρηση, σκοποβολή, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ (03/11):

---- > Επίπεδο Α* (Aφορά τα Κρητικά σωματεία) : Επιτήρηση

-Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές

-Μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση

-Οδηγίες και Υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες

Δείτε τι ισχύει με τα γυμναστήρια

---- > Επίπεδο Β*: Αυξημένος Κίνδυνος

-Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας

-Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους(χωρίς προπονητή)

-Επιτρέπεται ατομική άθληση ΜΟΝΟ σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, (αντισφαίρηση, σκοποβολή, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός

-Επιτρέπεται διεξαγωγή αγώνων ΜΟΝΟ της Super League και της Basket League, καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων.

-Αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων


*** ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επίπεδο Α*

Αιτωλοακαρνανία, Άνδρος, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Αχαϊα, Γρεβενά, Εύβοια, Ευρυτανία, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Κάλυμνος, Καρδίτσα, Κάρπαθος- Κάσος, Κέα-Κύθνος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λασίθι, Λέσβος, Λευκάδα, Λήμνος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Μήλος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Πάρος, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμος, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος

Επίπεδο Β*

Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δράμα, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών , Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Κάρπαθος- Κάσος, Καστοριά, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ξάνθη, Πειραιάς, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λουκέτο» στα πρωταθλήματα εκτός Super League και Basket League!

Nέα μέτρα: Τι ισχύει με τα γυμναστήρια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.