Αυτά δεν άρεσαν στον Νταμπράουσκας στη Λαμία

ΟΦΗ

Τι είδε ο Λιθουανός προπονητής πίσω από την επιβλητική νίκη του ΟΦΗ στη Λαμία.

Ο ΟΦΗ κερδίζει τον Ιωνικό με 7-0 σε φιλική αναμέτρηση και ο Βάλντας Νταμπράουσκας δηλώνει πως δεν έμεινε ικανοποιημένος. Το ίδιο και μετά το 0-4 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Το σκηνικό επαναλήφθηκε για τρίτη φορά τη Δευτέρα μετά το 1-4 στη Λαμία: «Απέχω πολύ από το να είμαι χαρούμενος», η χαρακτηριστική του ατάκα.

Ο Λιθουανός προπονητής είδε πράγματα στη Λαμία που δεν του άρεσαν επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά πόσο απαιτητικός είναι και πως θέλει να δει τον ΟΦΗ στην τελική του μορφή. Έτσι όπως τον έχει στο μυαλό του.

Το διάστημα από το 0-1 έως το 0-2

Ο ΟΦΗ στη Λαμία προηγήθηκε νωρίς και με τρόπο που αναδεικνύει τη δουλειά που γίνεται στο ΒΑΚ. Έξι επαφές της μπάλας σε αντεπίθεση 9 δευτερολέπτων και γκολ από τον Τοράλ. Το 0-1 είναι το ιδανικό ξεκίνημα και το ιδανικό χτίσιμο για να καθαρίσεις τη νίκη. Ο ΟΦΗ, όμως, δεν συνέχισε πάνω στην ώθηση του γρήγορου γκολ.

Οπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Νταμπράουσκας στόχος του είναι να φτιάξει μία ομάδα που όταν πάρει το προβάδισμα στο σκορ θα συνεχίσει τη δουλειά στο γήπεδο για να έρθει και το δεύτερο τέρμα. Κάθε τι άλλο είναι εκτός της ποδοσφαιρικής λογικής του, όπως για παράδειγμα το να βλέπει την ομάδα του να κλείνεται ή να δίνει χώρο στον αντίπαλο να απειλήσει.

Στο πρώτο ημίχρονο μετά το 0-1 η Λαμία πήρε μέτρα και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μανδά με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες. Αυτό προέκυψε όχι γιατί η Λαμία ξάφνου έγινε καλύτερη από τον ΟΦΗ, αλλά ο ΟΦΗ με βάση την εικόνα του της έδωσε αυτό το δικαίωμα. Και μπορεί η Λαμία να μην έκανε τη μεγάλη φάση το γεγονός όμως ότι ο Όμιλος έριξε την ένταση και δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ του Τοράλ ήταν το πρώτο που δεν άρεσε στον Νταμπράουσκας.

Τα λάθη του Λάρσον

Ο Σουηδός έκανε την ωραία μπαλιά για το 0-2 λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πριν από αυτή υπήρξαν στιγμές που με τα λάθη του έδωσε στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να επιτεθούν και να απειλήσουν. Η γενικότερη εικόνα του Λάρσον στο αμυντικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε ικανοποιημένο τον Λιθουανό προπονητή και αυτό είναι κάτι που θα δουλευτεί στο ΒΑΚ για να μην επαναληφθεί. Ο 46χρονος τελικός θέλει ισορροπία στα δύο άκρα της ομάδας του τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι.

Το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου

Με το 0-2 υπέρ του ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο μέρος με μία πιο χαλαρή διάθεση που έφερε τη Λαμία να είναι καλύτερη για ένα δεκάλεπτο προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα άλλαζε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Ομιλος ουσιαστικά πήρε τον έλεγχο και κυριάρχησε απόλυτα μετά το τρομερό γκολ του Ντιουσέ και το 0-3. Κάπου εκεί η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος, η Λαμία αποδέχθηκε τη μοίρα της και ο ΟΦΗ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Το κενό διάστημα, όμως, στο ξεκίνημα του β' μέρους είναι κάτι που κράτησε ο Νταμπράουσκας και δεν θέλει να το ξαναδεί.

Στόχος η διάρκεια

Αυτό που θέλει ο προπονητής του ΟΦΗ από την ομάδα του, όπως κάθε προπονητής, είναι η διάρκεια. Όχι σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και όχι κενά διαστήματα που μπορεί να κάνουν τη ζημιά. Ο ΟΦΗ πήρε μία επιβλητική και δίκαιη νίκη στη Λαμία, αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν κάτι σαν... deja vu με αυτό του Αγρινίου απέναντι στον Παναιτωλικό. Πάλι υπήρχαν οι κακές παρενθέσεις, τα λάθη και η έλλειψη συγκέντρωσης που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν το ματς και να βάλουν σε μπελάδες τον ΟΦΗ.

Ο Νταμπράουσκας δουλεύει πάνω σε αυτό. Στο να αποκτήσει η ομάδα του την απαιτούμενη διάρκεια μέσα από την οποία θα καθαρίζει τα παιχνίδια. Τα λάθη προφανώς και είναι μέσα στους αγώνες, αλλά οι επιπολαιότητες είναι αυτές που καθορίζουν μία ομάδα στο χορτάρι.

Θέλει έναν ΟΦΗ... killer

Προφανώς και ο ΟΦΗ παρουσίασε πολλά καλά στοιχεία στη Λαμία, το σημαντικότερο εξ αυτών η αποτελεσματικότητα στην επίθεση και στην τελική προσπάθεια, προφανώς η βελτίωση της ομάδας φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, αλλά για τον πάντα απαιτητικό Νταμπράουσκας που έχει τον πήχη ψηλά πίσω από τον ενθουσιασμό και τα χαμόγελα κρύβεται η σκληρή δουλειά για τη βελτίωση ξέροντας καλά πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να γίνει ο ΟΦΗ καλύτερος και «killer». Και όταν καλυφθούν αυτά τα περιθώρια θα καλυφθούν και τα δικά του «θέλω» για να γίνει χαρούμενος.

Για επιμύθιο κρατήστε αυτό που είπε στους δημοσιογράφους ο προπονητής του ΟΦΗ στην τελευταία συνάντηση στο ΒΑΚ: «Πολλές φορές -και το δείχνουν τα στατιστικά αυτό- είναι προτιμότερο να κυνηγήσεις το δεύτερο γκολ από το να προστατεύσεις αυτό που ήδη έχεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αποθέωση για Μπάκιτς και η ατάκα που είχε πει ο Νταμπράουσκας

Εννέα δευτερόλεπτα, έξι πάσες και... γκολ

Ο «ερωτικός» ΟΦΗ του Νταμπράουσκας

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.