Αυτά που άλλαξε ο Βέρα...

09:02 | 11/05/2019

Ο Χιλιανός προπονητής πήρε ρίσκα και δικαιώθηκε, αφού η εικόνα του ΟΦΗ βελτιώθηκε αισθητά.

Ο Χάιμε Βέρα και ο συνεργάτης του Αλεσάντρο Ίσις ήρθαν αποφασισμένοι στον Όμιλο για να κάνουν τα πάντα, ώστε η ομάδα να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Το έργο, βέβαια, της τεχνικής ηγεσίας δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού ανέλαβαν τους «ασπρόμαυρους» σε μια δύσκολη περίοδο, όπου βρίσκονταν σε άσχημη θέση στη γενική κατάταξη και με αρκετά ευάλωτη ψυχολογία.

Ο έμπειρος προπονητής μπόρεσε ν' αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία στον ηρακλειώτικο σύλλογο, κάτι που αρχικά φάνηκε πως μπορεί να έχει ολέθριο κόστος για τον ΟΦΗ. Σταδιακά, πάντως, ήρθαν και τα αποτελέσματα μέσα από καλές εμφανίσεις και σωστό ποδόσφαιρο.

Ο Βέρα δε δίστασε να ανακατέψει την τράπουλα και ν' αλλάξει ακόμη και θέση στους παίκτες του και σε ορισμένες περιπτώσεις έβγαλε... άσο από το μανίκι του.

Οι... κλασικότερες περιπτώσεις ήταν δύο. Δεν έκανε κάτι τραβηγμένο, όμως ο διαφορετικός ρόλος που έδωσε σε πολλά παιχνίδια σε Γιαννούλη και Νέιρα απέδωσε… καρπούς.

Ο έμπειρος Έλληνας ποδοσφαιριστής μετατοπίστηκε από το αριστερό άκρο της άμυνας στο κέντρο, ως στόπερ, και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε περίφημα.

Με την ποιότητα του και τις υψηλές «παραστάσεις» του βοήθησε, ώστε τα μετόπισθεν του ΟΦΗ ν' αποκτήσουν μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια.

Από' κει και πέρα, το ίδιο καλά λειτούργησε και το «τρικ» με τον Αργεντινό μέσο πίσω από το «10». Ο 30χρονος άσος είχε έρθει στο Ηράκλειο με την... ετικέτα του δαντελένιου οργανωτή, όμως στο δεύτερο μισό της Super League αγωνίστηκε αρκετά στο πλευρό του αμυντικού χαφ και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.  

Παρουσίασε, δηλαδή, και ανασταλτικές αρετές και ήταν ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες στην «μάχη» για τη σωτηρία. Ο Βέρα γενικώς έδωσε άλλο... αέρα στην ομάδα και πλέον εξαρτάται από την ίδια και μόνο αν καταφέρει να φτάσει στην παραμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΟΦΗ θέλει εισιτήρια για τα Περιβόλια - η στάση της αστυνομίας και του Πλατανιά

Μέσα ο Μιχόγεβιτς, χαμόγελα για Βουό

Σακόρ, η πρώτη «μεταγραφή» του ΟΦΗ

Η επικύρωση, τα μπαράζ και ο σχεδιασμός για τον νέο ΟΦΗ

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.