Αυτό πόνεσε πιο πολύ από τα τρία στην Τρίπολη!

19:55 | 22/10/2023

Πόνεσε γιατί συνεχίζεται η κακή εικόνα στα εκτός έδρας ματς με την ίδια soft αντιμετώπιση - Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Αυτή η ισοπαλία πόνεσε πιο πολύ κι από το... τρίμπαλο στην Τρίπολη. Πόνεσε γιατί πια βλέπεις μια επαναλαμβανόμενη εικόνα στα εκτός έδρας παιγνίδια με την ίδια soft αντιμετώπιση που έκανε και στα προηγούμενα, χωρίς νεύρο, χωρίς ιδέες, χωρίς τον παίκτη που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του και θα τη βγάλει στα ανοικτά.

Κι αν προσθέσουμε και το 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ φαίνεται να έχει πρόβλημα με ομάδες που δείχνουν κατώτερες από αυτόν και πρέπει να βγάλει πίεση, δύναμη και να αποδείξει πως είναι το φαβορί. Όταν είναι στα χαρτιά κατώτερος δεν έχει πρόβλημα (Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) όταν πρέπει να φορέσει το μανδύα του φαβορί είναι το πρόβλημα!

Σε κακή μέρα πολλοί παίκτες του, το καμπανάκι που ήχησε στον αγώνα κυπέλλου στα Χανιά δεν ακούστηκε από κανένα και κυρίως από το Λιθουανό. Ο οποίος ζήτησε μεν συγγνώμη από τον κόσμο αλλά θα πρέπει να μας πει και γιατί ο ΟΦΗ έπαιζε με... 10 παίκτες από την αρχή κι ως το 70’ που έφυγε ο Τοράλ από τον αγωνιστικό χώρο! Έβλεπε κάτι άλλο από αυτό που βλέπαμε οι υπόλοιποι; Τον άφηνε να αποτελεί το... αντίβαρο στην αποβολή του Ιπαλίμπο; Ουδείς κατάλαβε γιατί έμενε στον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός!

Αλλά βέβαια δεν ήταν μόνος. Ο Γκλάζερ είχε τα δικά του και δικαιολογημένα με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα του, το νεύρο του Μεγιάδο έλειπε, ο Γαγιέγος στα πολύ χαμηλά, οι ακραίοι σε κακή κατάσταση και Ντίκο και Φελίπε δείχνουν να μην χωράνε μαζί στην ενδεκάδα.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν και ήλθε το πέναλτι για να μας λυτρώσει από την κακή εμφάνιση, όμως η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη λειτούργησε και γκολ δεν ήλθε! Διότι ο ΟΦΗ δεν δικαιούτο το παραμικρό από το παιγνίδι.

Δείχνει αδύναμος εκεί που πέρσι ήταν δυνατός, μακριά από το Ηράκλειο και οι καμπάνες ηχούν δυνατά για να τις αγνοήσει κάποιος. Πολύ αδύναμη και επιτηδευμένη ομάδα εκτός, δεν πείθει πως πάει για 6αδα και σίγουρα δείχνει έτοιμος να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ενώ έκανε ένα καλό ξεκίνημα κι εκεί που μπορεί να πάρει αέρα από τους υπόλοιπους, κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τα μάτια του.

Ο Νταμπράουσκας έχει το μαχαίρι και το πεπόνι αλλά τουλάχιστον ακόμα δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει κάτι για αυτή την τραγική εκτός έδρας εικόνα, μπορείς να την πεις και ντροπιαστική. Διότι φαίνεται πως εκτός έδρας μένει συχνά στο… ξενοδοχείο, να το προσέξουν αυτό στον ΟΦΗ αν είναι να μην πηγαίνουν αποβραδίς στα εκτός Κρήτης παιγνίδια.

Για να σοβαρολογήσουμε η εικόνα είναι ίδια κι απαράλλαχτη (για να μην το πάω παραπέρα και πω πως χειροτερεύει και πάει), φτύνει αίμα και κερδίζει τους μεγάλους εδώ και τα κάνει όλα λάθος βγαίνοντας από το Ηράκλειο. Δυστυχώς δημιουργικά δεν κάναμε το παραμικρό και φαινόταν πως εύκολα μας διαβάζει ο αντίπαλος.

Τώρα έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πάντα η ομάδα μετά από κακή εμφάνιση εκτός μεταμορφώνεται όταν παίζει με κάποιον από τους λεγόμενους μεγάλους στο Ηράκλειο, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πως έτσι δεν πας πουθενά και κυρίως δεν πας εξάδα!

ΥΓ! Κι όλα αυτά τα σενάρια μετά την κλήρωση του κυπέλλου ας τα αφήσουμε στην άκρη του μυαλού μας, διότι με αυτή την εικόνα δεν μας βλέπω ούτε στον επόμενο γύρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κηφισιά-ΟΦΗ 0-0: Στραπάτσο για τον ΟΦΗ!

Κηφισιά-ΟΦΗ 0-0: Τα highlights του αγώνα

Νταμπράουσκας: «Είμαι πολύ απογοητευμένος»

Ο Νταμπράουσκας πήγε στον κόσμο και ζήτησε συγγνώμη

Η Κηφισιά έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο για τη διαιτησία

Το χαμένο πέναλτι του Φελίπε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.