Κάτι παραπάνω από νίκη, κάτι περισσότερο από το πρώτο διπλό

Απόψεις

​Ο ΟΦΗ χρειαζόταν ένα διπλό σαν αυτό του ΟΑΚΑ όχι για τους λόγους που νομίζεις. Σχόλιο του Στ. Καραϊνδρου.

Από εκείνο το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο Γεντί Κουλέ μέχρι το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ είναι μία... σωτηρία δρόμος. Επί της ουσίας, ο ΟΦΗ για το ίδιο πράγμα πάλευε και στα δύο παιχνίδια. Να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις στο πρώτο, να κάνει άλμα παραμονής στο δεύτερο.

Από τότε έως το βράδυ της Κυριακής μεσολάβησαν πολλά. Από την απομάκρυνση του Νίκου Παπαδόπουλου και τις μεταγραφές του χειμώνα, μέχρι τις εξελίξεις με το ΒΑΚ και το γήπεδο. Πείτε, λοιπόν, ότι η χρονιά τελείωνε το Σάββατο, πριν τον αγώνα στο ΟΑΚΑ. Τι θα θυμόταν από τούτη τη σεζόν ο μέσος φίλος του ΟΦΗ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι; Ελάχιστα πράγματα.

Κακά τα ψέματα. Οι νίκες με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, ΠΑΣ δεν συγκρίνονται με ένα διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού και μάλιστα με το εμφατικό και ξεκάθαρο 3-1. Ενα διπλό που εκτός της βαθμολογικής σημασίας, ανεβάζει τον ΟΦΗ, φουσκώνει τα στήθη του, κερδίζει πόντους υπερηφάνειας, δυναμικής και αξιοπρέπειας.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν έπαιζε μόνο για την παραμονή του στη Super League. Έπαιζε για ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Που θα κάνει κρότο, θα ακουστεί παντού και θα γίνει αντιληπτή η δύναμη της ομάδας και το μέγεθος της φανέλας. Χρειαζόταν μία νίκη που θα αλλάξει τη ματιά του κόσμου απέναντι στο σύλλογο.

Ο ΟΦΗ εφέτος αδίκησε τον εαυτό του ουκ ολίγες φορές. Περσινά ξινά σταφύλια, γνωστό αυτό. Θα ήταν κρίμα να ολοκληρώσει μία χρονιά και να του μείνουν περισσότερα «γαμώτο» από χαρές. Θα ήταν κρίμα να τελειώσει μία χρονιά χωρίς να παίξει σαν ΟΦΗ, να κερδίσει σαν ΟΦΗ, να χαρεί σαν ΟΦΗ, να δείξει σε όλους ποιος είναι ο ΟΦΗ.

Το διπλό επί του Παναθηναϊκού είναι πολλά παραπάνω από ένα τρίποντο. Είναι πολλά παραπάνω από την επικείμενη σωτηρία. Είναι αυτό που χρειαζόταν ο Ομιλος για να αντιληφθούν όλοι τα νέα δεδομένα και τα καλύτερα που έρχονται. Ακόμα κι αν -στο απευκταίο σενάριο- δεν εξασφαλιστεί η παραμονή, ο ΟΦΗ θα έχει δείξει σε όλους ότι έρχεται. Κι έρχεται δυναμικά. 

ΥΓ: Ο ένας ουσιαστικά χωρίς διοίκηση, χωρίς οικονομική σταθερότητα, έχει χάσει πόντους από τη δυναμική του. Πηγαίνει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ο άλλος με ισχυρό ιδιοκτήτη, με πλάνο, με στόχους, με όραμα. Με ένα καλύτερο μέλλον, με την προοπτική της γιγάντωσης. Δύο αντίθετες εικόνες στο άδειο και «παγωμένο» ΟΑΚΑ. Ένα διαφορετικό αύριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

ΥΓ2: Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τον οργανισμό ΟΦΗ η νίκη, δείχνει πολλά. Ούτε τυμπανοκρουσίες ούτε θριαμβολογίες. Ένα αποτέλεσμα που πρέπει να γίνει αυτονόητο, μία κατάσταση που πρέπει να παγιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια τρελή, τρελή Κυριακή: ΟΦΗ 4x4!

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-3

Δείτε τα γκολ της μεγάλης νίκης του ΟΦΗ

Στο χέρι του ΟΦΗ η σωτηρία, δείτε τη βαθμολογία

Το μήνυμα του Μπούση για τον θρίαμβο

Βέρα: «Αυτά είπαμε με τους παίκτες στο ημίχρονο»

Ανακοίνωση του ΠΑΣ με αιχμές για τον ΟΦΗ

Επίθεση της ΑΕΛ σε Δώνη και Νταμπίζα λόγω ΟΦΗ

Δώνης: «Είχαμε πολλούς παίκτες σε κακή μέρα»

Η άφιξη του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι ατάκες των φιλάθλων

Τα πρωτοσέλιδα για τη νίκη του ΟΦΗ

Μια τρελή Κυριακη: ΟΦΗ 4x4

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.