Δεν είναι πρότζεκτ, είναι «πόλεμος»

Απόψεις

Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο ΟΦΗ είναι κάτι που δεν ξέρει πώς γίνεται. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Το κακό για τον ΟΦΗ δεν είναι ότι έφτασε να παίζει τελικό με το Βόλο. Το κακό είναι ότι καλείται να το κάνει όχι από θέση ισχύος ή υπεροχής της ομάδας που παίζει τη μπάλα της και απλά δεν την θέλουν τα αποτελέσματα, αλλά από τη δύσκολη θέση της ομάδας που πάνω-κάτω φέρνει τα αποτελέσματα που της αξίζουν.

Ο Βόλος έρχεται σαν φαβορί, όχι μόνο επειδή αυτή την ώρα έχει πιο γεμάτο οπλοστάσιο, αλλά και γιατί παίζει τη μπάλα του αδιαφορώντας για τα καλά ή τα άσχημα του αντιπάλου - αυτό που έκανε πέρσι ο ΟΦΗ. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο ΟΦΗ είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει επί Σίμου: να παίξει όχι τόσο με τη μπάλα στα πόδια όσο με το μαχαίρι στα δόντια. Να παίξει όπως έπαιζε την εποχή που σχεδόν κάθε αγώνας ήταν χωρίς αύριο, ένας πραγματικός αγώνας επιβίωσης.

Έχει τους παίκτες να το κάνουν; Αν εννοείτε παίκτες σαν τον ντε Γκούζμαν που τον ακουμπάς και τραυματίζεται ή σαν τον Νέιρα που τον ακουμπάς και τιμωρείται, όχι. Για να παίξει πόλεμο και όχι ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ θέλει παίκτες που ξέρουν να μάχονται. Που το λέει όχι μόνο η καρδιά τους, αλλά κι η ψυχή και το μυαλό τους. Θέλει και έναν προπονητή που θα τους πει πώς γίνεται αυτό. Και έναν διοικητικό που θα το επιβάλει. Έχει τέτοιο προπονητή ή τέτοιο διοικητικό ο ΟΦΗ; Όχι, γιατί όλοι νόμιζαν -και μέσα κι έξω από το κλαμπ- ότι στην επόμενη μέρα δε χρειάζονται τέτοιοι. Να όμως που χρειάζονται, η επόμενη μέρα σε ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ή μήπως όφειλες να ξέρεις και να έχεις προετοιμαστεί αναλόγως; Γιατί καλό το project (in which we trust), αλλά κι ένα project B δεν θα ήταν άσχημο.

Τι σημαίνουν όλ’ αυτά σε απλά ελληνικά; Ότι ο ΟΦΗ πάει να δώσει την πρώτη μάχη όχι μόνο χωρίς τα απαραίτητα όπλα, αλλά και χωρίς να έχει ιδέα πώς θα κερδίσει τον πόλεμο. Παρ’ όλ’ αυτά μπορεί να κερδίσει και τη μάχη και τον πόλεμο. Γιατί; Γιατί καμιά σκιά δεν είναι πιο βαριά από τη φανέλα και γιατί το έχει ξανακάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «γυμνός» ΟΦΗ έμεινε αβοήθητος

Το «Παγκόσμιο» ρεκόρ του Νέιρα

Να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.