Ο «γυμνός» ΟΦΗ έμεινε αβοήθητος

Απόψεις

Ένας μήνας συνεχόμενων αγώνων και... συνεχόμενων τραυματισμών και ο ΟΦΗ επικεντρώθηκε μόνο στον Καστάνιος

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε ένα μήνα συνεχόμενων αγώνων και συνεχόμενων κατραπακιών (θα αναλυθούν σε επόμενο κείμενο) και καλείται πλέον να μαζέψει τα κομμάτια του για τους τελευταίους 5 αγώνες της κανονικής διάρκειας. Όλοι κρίσιμοι, όλοι δύσκολοι, όχι γιατί θα αντιμετωπίσει καλύτερες ομάδες, αλλά γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται και με τα δικαιώματα που δίνει, όλες οι ομάδες έχουν... δικαίωμα στην ελπίδα απέναντι στον ΟΦΗ.

Την Κυριακή έρχεται ο Βόλος. Χωρίς Βούρο, χωρίς Σαρδινέρο, χωρίς Σολίς, διαβάστε περισσότερα εδώ για να μην ξεχάσουμε κανέναν, μαζεύτηκαν πολλοί. Απανωτοί τραυματισμοί, οι περισσότεροι εξ αυτών αναλύθηκαν πρόσφατα από τον Γιώργο Σίμο, αλλά το πρόβλημα είναι εδώ και «φωνάζει». Ο ΟΦΗ του μεγάλου ρόστερ, για το οποίο, θυμίζω, ότι το καλοκαίρι οι περισσότεροι λέγαμε ότι χρειάζεται «ψαλίδι», κοντεύει να μετατραπεί σε... ελλιπές μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ναι, ο ΟΦΗ είναι άτυχος με τους τραυματισμούς, μέχρι και με τον κορωνοϊό βρέθηκε αντιμέτωπος, σύμφωνοι σε όλα. Αλλά με μία χειμερινή μεταγραφική σεζόν να έρχεται σαν... από μηχανής Θεός, ο ΟΦΗ τι ακριβώς έκανε; Τίποτα.

Ο Λουκ Καστάνιος ήταν η μεταγραφική υπέρβαση, προσθέτει αξία στην κρητική ομάδα, αλλά θα τον δούμε του χρόνου. Άντε το πολύ-πολύ να παίξει λίγο παραπάνω στα πλέι άουτ. Ο 28χρονος στράικερ δεν αποκτήθηκε για την τρέχουσα σεζόν, δεν ήταν σαν τον Ζοάο Βίτορ πέρυσι, ήρθε για να μείνει και να βοηθήσει τον ΟΦΗ και του χρόνου και του παραχρόνου και μακάρι να πάνε όλα καλά μέχρι εξαντλήσεως του συμβολαίου. Γιατί, όμως, μόνο ο Καστάνιος; Γιατί ο ΟΦΗ έμεινε με μεγάλα κενά στον αγωνιστικό «Γολγοθά» του Ιανουαρίου;

Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να δεχτώ ότι σε ένα ήδη μεγάλο ρόστερ δεν γίνεται να προσθέσεις κι άλλους ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται να φτάσεις στους... 40 παίκτες για να ικανοποιήσεις τα «θέλω» τα δικά μας και τα «θέλω» των φιλάθλων. Δεν μπορείς, επίσης, να υπολογίσεις ότι θα σου κάτσουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί και μαζεμένοι στο χειρότερο χρονικό σημείο. Και δεν μιλάμε μόνο για θλάση, που είναι η... εποχή της, εδώ ο ΟΦΗ έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ατυχίας που οι ποδοσφαιριστές χτυπάνε μόνοι τους (φάση Σελίμοβιτς με Βάτερμαν την περασμένη Κυριακή). Και επαναλαμβάνω: γι' αυτό ακριβώς είναι ο Γενάρης. Για να προσθέσεις πινελιές, όχι να πάρεις μία καραβιά ποδοσφαιριστές. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι αναμένεται ένα νέο ξεκαθάρισμα του ρόστερ, λήγουν και συμβόλαια, οπότε θα έχουμε ένα ιδιότυπο «φύγε εσύ, έλα εσύ». Στο ήδη υπερφορτωμένο, αλλά «τραυματισμένο» ρόστερ, ένας Καστάνιος δεν θα φέρει την άνοιξη. Ένας «δεύτερος Μεγιάδο», όμως, ναι. Θα την έφερνε. Δύο κινήσεις δεν θεωρούνται υπερβολικές στο ήδη μεγάλο ρόστερ. Θεωρούνται σημαντικές βοήθειες για να βγει ο Γενάρης και η χρονιά.

Ο ΟΦΗ έμεινε «γυμνός» στον πιο κρίσιμο μήνα του πρωταθλήματος. Δεν ευθύνεται αυτός που έπεσαν όλες οι «κατάρες» πάνω του και οι ποδοσφαιριστές πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, έχουν όμως ευθύνες οι επικεφαλής που δεν διαφοροποίησαν τα πλάνα τους στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν.

Ο Όμιλος πάει να παίξει με τον Βόλο και ο φόβος δεν είναι αν θα συμπληρωθεί 18άδα, αλλά μην προκύψει κι άλλος τραυματισμός και χρειαστεί να επιστρατευτεί ο Γιώργος Σαμαράς, όπως εύστοχα έγραψε ο Μανόλης Γρηγοράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΟΦΗ!

Ρήξη έσω πλάγιου ο Σελίμοβιτς-Θλάση Σαρδινέρο και Σολίς

Ο ΟΦΗ των πλέι άουτ

«Μισός» ο ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.