Έχει σωσμό ο φετινός ΟΦΗ;

21:45 | 22/01/2021

Τι φταίει στον ΟΦΗ; Η κριτική του κόσμου, o μηδενισμός, τα social media, οι κακές γλώσσες και οι... θεωρίες συνομωσίας


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Με τη μικρή απόσταση του χρόνου από το περιβόητο παιχνίδι με το Βόλο και με τα όσα λένε, γράφουν και κουβεντιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στις μαζώξεις τους οι φίλοι του ΟΦΗ (και με τον αστερίσκο το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης που μπορεί να δημιουργεί διαφορετικά δεδομένα για το συγκεκριμένο ματς), αλλά και με το σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό να έχει πάρει χαρακτήρα «τελικού», ελάτε ν’ ανοίξουμε το κουβάρι της ομάδας, για να βρούμε πως μπλέξαμε, γιατί χαθήκαμε, πως από μια ομάδα μοντέλο, γίναμε η... χαρά κάθε ποδοσφαιρικά πεθαμένου, πως από κει που διψασμένα περιμέναμε το επόμενο ματς, τώρα θέλουμε να σπάσουμε την τηλεόραση!

Φταίνε οι ατυχίες και οι τραυματισμοί από την αρχή της χρονιάς; Φταίει ο κορωνοιός και η έλλειψη φιλάθλων από τα γήπεδα που έχει κόψει το γόρδιο δεσμό με το πιο δυνατό στοιχείο της ομάδας...τον κόσμο της; Φταίνε οι επιλογές του καλοκαιριού που έφεραν πλήθος παικτών που δεν μπορούν να προσφέρουν; Φταίει η διοίκηση που φαίνεται προς τα έξω να έχει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία όπως λένε -υπερβολικά και ισοπεδωτικά- κάποιοι; Φταίει ο Σίμος (εκείνος που οδήγησε την ομάδα μετά από 20 χρόνια ξανά στην Ευρώπη) και η διαχείριση του, φταίνε οι παίκτες που βρέξει - λιάσει έχουν βρει τον Μιχάλη Μπούση και τον... τρυγάνε κι όσα έλθουν κι όσα πάνε; Φταίει ο Μπούσης που απλά πληρώνει, κοιτάζει το δέντρο του επενδυτικού σχεδίου, έδωσε τα κλειδιά και δεν ζητά το λογαριασμό από τους πληρεξούσιους; Ή απλά δεν έχει σε προτεραιότητα το αγωνιστικό, αφού ξέρει πως θαύμα επαναλαμβανόμενο (όπως το περσινό της Ευρώπης) δεν μπορεί να επαναληφθεί και λέει με τους συνεργάτες του... no problem; Φταίει ότι έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση από τις κακές γλώσσες, ότι το κλίμα στο ΒΑΚ έχει χαλάσει; Φταίνε τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε παίκτες που ίσως δεν το αξίζουν; Όπως για παράδειγμα στο Νέιρα που δίνεις στα 32 του 4ετές συμβόλαιο, σε έναν παίκτη που δεν έχει δείξει σταθερότητα και ηγετικές ικανότητες ώστε να φανεί ως επιβράβευση: ίσα ίσα λίγα 24ωρα μετά την ανταμοιβή βαφτίζεται μοιραίος παίκτης και στα δυο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Βόλο.

Πιθανόν να φταίνε όλα αυτά μαζί ή και κάποια άλλα που δεν τα ξέρουμε. Αυτός που δεν φταίει σίγουρα είναι ο κόσμος της ομάδας. Ένας κόσμος που από την αντιμετώπιση που έχει μέχρι σήμερα (φέτος για να μην παρεξηγηθώ) δεν είναι στην προτεραιότητα των διοικούντων της. Κλεισμένοι σ’ ένα γυάλινο Πύργο, μεταξύ Αθήνας- ΒΑΚ και γραφείων, απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία, σχεδιάζουν, προτζεκτολογούν και προσπαθούν να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σχέδιο για την ομάδα, που όμως αγωνιστικά (γιατί στα άλλα τα πάει καλά) δείχνει να μην έχει ρίζες και πόδια να πιαστεί.

Ξεκίνησε πέρυσι καλά, ωστόσο δεν υποστηρίχθηκε, πιθανώς η ξέφρενη πορεία να εκτροχίασε το τρένο και τελικά να λειτούργησε εις βάρος του σχεδιασμού, αλλά πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Και κυρίως στην πορεία (από το νέο σήμα κι ως τα σήμερα) έχασε τον κόσμο του, που δεν ξέρει τι συμβαίνει στην ομάδα, που νιώθει πως δεν ακούγεται και πως χάθηκε η ψυχική επαφή μαζί του.

Προφανώς η ομάδα αγωνιστικά έχει χάσει πολλά από την αύρα, τη φρεσκάδα, την όρεξη, αλλά απαντήστε και στο ερώτημα που βάζουν καλόπιστα κάποιοι από την άλλη πλευρά: κι εσείς που μηδενίζετε τα πάντα τι θέλετε να γίνει; Ωραία να φύγει ο Σίμος και ποιος να ρθει;

Μα ένας προπονητής που θα υπηρετήσει το project δεν θα' ναι η επιλογή; Μπορεί να είναι κάποιος άλλος; Όχι αν είμαστε σοβαροί γιατί δεν μπορεί να είναι κάποιος που θα κάνει του κεφαλιού του!

Ναι αλλά αν κάνουμε μια ιστορική διαδρομή στον ΟΦΗ θα δούμε πως όπου μακροημέρευσε το έκανε γιατί ήταν ομάδα του προπονητή του και κανενός άλλου (Γκέραρντ - Αναστόπουλος- Παπαδόπουλος) άρα δεν είναι εύκολος ο δρόμος να πας ακριβώς απέναντι και να κινηθείς κόντρα (και στο δικό σου) το ρεύμα.

Από την άλλη μπορεί να μπαίνει ο Σίμος, ο κάθε Σίμος πάνω από το συμφέρον του ΟΦΗ; Ειδικά όταν ο άπειρος στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων δείχνει να πελαγοδρομεί, αστήριχτος κατ' ουσίαν από εκείνους που τον επέλεξαν, να ψάχνει σαν μάγος Χουντίνι να βρει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν;

Η ομάδα πάντως βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτοί που την έβαλαν στο σωστό δρόμο θα πρέπει να πάρουν και τις αποφάσεις. Οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα και η ομάδα είναι στον τοίχο. Δεν είναι εύκολο, όμως όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Και κυρίως να βγουν μπροστά, να μην κρύβονται, να εξομολογηθούν και στον κόσμο για το τι πήγε λάθος και να βάλουν τους φιλάθλους στην εξίσωση. Με τους φίλους του ΟΦΗ να είναι απλώς παρατηρητές, χωρίς να έχουν την αίσθηση πως τους λογαριάζουν (όχι να συνδιοικούν, αυτά πρέπει να τα ξεχάσουν όλοι!) ο ΟΦΗ θα βρίσκεται σε ένα αέναο αγωνιστικό lockdown, με το όποιο «εμβόλιο» να αναζητείται, κι όταν βρεθεί να φαντάζει πως καθυστέρησε τόσο ώστε είναι πια αργά!

Δυστυχώς κανείς Καστάνιος δεν θα σώσει την παράσταση, όταν αυτός ο καραγκιόζ μπερντές δεν θα πουλά πια εισιτήρια! Κι αν δεν το κάνουν για τον κόσμο, για τον ανεμοδαρμένο φέτος ΟΦΗ, ε, ας το κάνουν για το πολυσυζητημένο project πριν αυτό γίνει ανέκδοτο!

Εν κατακλείδι, το βασικότερο είναι να γίνει κάτι πριν φτάσουμε στα... λαϊκά δικαστήρια. Δεν το αξίζει η νέα εποχή να επιστρέφεις σε παλιές τοξικές καταστάσεις, δεν το αξίζουν αυτοί που βρίσκονται στον ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κάτι δεν πάει καλά στον ΟΦΗ»

Καλές οι ευθύνες, αλλά χρειάζονται και αποφάσεις!

ΟΦΗ, μη Βολο-δέρνεις άλλο

Nέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750.000 ευρώ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.