Ένας ΟΦΗ που θέλει να πάει... στα άκρα

ΟΦΗ

Το μεταγραφικό φίνις επικεντρώνεται στους εξτρέμ, εκεί όπου είναι ξεκάθαρη η έλλειψη λύσεων

Το φιλικό που έδωσε ο ΟΦΗ το Σάββατο στο ΒΑΚ δεν είναι άξιο συμπερασμάτων παρά μόνο ενός: για ακόμη ένα παιχνίδι ο Νίκος Νιόπλιας δεν είχε εξτρέμ. Κι εδώ ακριβώς είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του ΟΦΗ και αυτό που πρέπει να λύσει τα τελευταία 24ωρα του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.

Προφανώς δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης στα «φτερά». Ήδη ο ΟΦΗ μετράει εκεί δύο απώλειες, τους Σαρδινέρο και Στάρτζεον. Προς το παρόν κανένας από τους δύο δεν έχει αντικατασταθεί. Δεδομένα πάει ο Όμιλος για έναν εξτρέμ, το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα πάει και για δεύτερο. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, αν θα προλάβει να πάει για δεύτερο.

Στα φορ ο ΟΦΗ είναι πλήρης. Για να μην πούμε υπερπλήρης. Έχει Καστάνιος, έχει Ντουρμισάι, έχει φαν Ντάινεν ως εναλλακτική, έχει και τον Καμάου ως εναλλακτική, τον οποίο Καμάου ο Νιόπλιας έχει στο μυαλό του και ως δεύτερο φορ όταν θέλει να παίζει με δύο μπροστά.

Στα εξτρέμ, όμως, το πρόβλημα πλέον είναι εμφανέστατο και το πώς θα κινηθεί ο ΟΦΗ στο μεταγραφικό παζάρι θα κρίνει και το πως θα παίξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι πιθανό, δηλαδή, ο προπονητής της Κρητικής ομάδας να φορτώνει τα κεντρικά χαφ και να παίζει από εκεί, ουσιαστικά από ανάγκη, μέχρι να επιστρέψει και ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που αν μη τι άλλο θα είναι μία μεγάλη προσθήκη.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν έχει εξτρέμ, αλλά δεν έχει τα εξτρέμ που θα ήθελε ο τεχνικός του Ομίλου. Εξτρέμ που να έχουν και ντρίμπλα, να πηγαίνουν στο «ένας εναντίον ενός».

Η αλήθεια είναι ότι ο Όμιλος ενισχύθηκε και πήρε καλούς παίκτες. Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται στα κεντρικά χαφ που υπάρχουν πλέον λύσεις και ποιότητα. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Γιατί αν δεν υπάρξει ενίσχυση και στα άκρα τότε ο ΟΦΗ θα έχει πρόβλημα στο να παίζει με αυτό τον τρόπο, στην επιλογή της ανάπτυξης από εκεί.

Οι μέρες μέχρι το... σφύριγμα της λήξης των μεταγραφών είναι λίγες. Ξέρουν οι επικεφαλής ότι πρέπει να τρέξουν. Έχουν κάνει τις κινήσεις τους και περιμένουν τις απαντήσεις. Το δεδομένο είναι ότι από Δευτέρα το θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη. Και δεν αναφερόμαστε στον καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιλική νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΟΑ

Το αντίο του Σαρδινέρο: «Είμαι ένας από εσάς, πάμε ΟΦΗ!»

Αντριάν Σαρδινέρο: Το αντίο ενός «αδικημένου» MVP

Ξεκαθαρίζει του Λάμπρου στον ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.