Ο ΟΦΗ θέλει... επιστροφή στο μέλλον

Απόψεις

Σαν σήμερα ο ΟΦΗ κέρδιζε ξανά θέση στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν είναι ίδιο...

Κάθε Μάρτη μπαίνει η... άνοιξη, μόνο που απ’ τον περσινό τρίτο μήνα του έτους, η κοινωνία και ο ... ΟΦΗ βιώνουν μία βαρυχειμωνιά διαρκείας, με ελάχιστες εκλάμψεις.

Ο Όμιλος ακριβώς έναν χρόνο πριν αποχαιρετούσε μια για πάντα την καλή αγωνιστική του ταυτότητα, που προσέγγιζε τις ένδοξες ημέρες του Γκέραρντ, “καθαρίζοντας” μέσα σε ένα 20λεπτο την Λαμία: η εξ επαφής προβολή του Φιγκεϊρέντο (2’), το εκτός περιοχής “τούβλο” του Ναμπί που κατέληξε στο “παραθυράκι” του Επασί (9’) και το εκπληκτικό σλάλομ του Λισάντρο Σεμέδο επικύρωσαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο των “ασπρόμαυρων”.

Η εξέδρα παραληρούσε και η ποδοσφαιρική Ελλάδα... παραμιλούσε με το ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο που έπαιζε το σύνολο του Γιώργου Σίμου.

Και οι τρεις σκόρερς εκείνης της αναμέτρησης είναι ... εκτός: Ο πρώτος και ο τελευταίος τράβηξαν για άλλες ...πολιτείες και ο Άγγλος (με πακιστανική καταγωγή) μέσος είναι στα... πιτς. Απ’ τους υπόλοιπους οκτώ που απάρτιζαν την αρχική ενδεκάδα, οι Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μεγιάδο και Νέιρα συνεχίζουν με χαμηλές πτήσεις (κινδυνεύοντας να προσκρούσουν μαζί με όλη την ομάδα απότομα στο έδαφος και όχι μόνο αυτό, να τρυπήσουν τον πάτο του βαρελιού και να βρεθούν στην άβυσσο ), ο Μαρινάκης το μεγαλύτερο διάστημα απουσιάζει, ο μεγάλος άτυχος Κοσμάς Τσιλιανίδης δεν πρόλαβε να συνέλθει και τέθηκε ξανά νοκ άουτ και ο Γιώργος Κουτρουμπής κούνησε μαντήλι το περασμένο καλοκαίρι.

Τι κακοδαιμονία κι αυτή! “Χάρμα ιδέσθαι” ήταν έως τότε ο ΟΦΗ, κι έπειτα... σαν να έπιασε το “μάτι” και η ζηλοφθονία φίλων και εχθρών...

Ώσπου άρχισε ο... “Κατήφορος”. Συμπτωματικά το ομώνυμο κινηματογραφικό ντεμπούτο (1961) της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη, πραγματεύεται την (άσεμνη) ζωή μιας παρέας νέων που οι γονείς τους δεν φροντίζουν για την ανατροφή τους...

Με το που κατέβηκαν (βίαια) οι διακόπτες της καθημερινότητάς μας, για να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό, ο ΟΦΗ πήρε την κάτω βόλτα. Σαν να έχασε το ρυθμό του ή για να το... χοντρύνουμε ακόμα περισσότερο, σαν να ξεφύτρωσαν από καμιά γωνία του ΒΑΚ ορισμένα τερατάκια όπως της ταινίας Space Jam και να ρούφηξαν μέχρι το μεδούλι το ταλέντο, τις εμπνεύσεις και την τύχη παικτών, προπονητών και διοικούντων.

Στην ταινία όπου πρωταγωνιστούν ο Michael Jordan και ο... Bugs Bunny, οι Charles Barkley , Muggsy Bogues, Shawn Bradley, Patrick Ewing και Larry Johnson χρησιμοποίησαν όλα τα ... μέσα (θεμιτά και αθέμιτα) για να ξαναβρούν τον απολεσθέντα τους εαυτό: Αποτάθηκαν σε γιατρούς, πήγαν στην εκκλησία, σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες, αλλά... τζίφος!

Αδυνατούμε να γνωρίζουμε εάν έπραξαν κάτι παρόμοιο στον ΟΦΗ – τις ιατρικές υπηρεσίες τις χρειάστηκαν και με το παραπάνω πάντως, διότι ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες έπεφταν σαν τα... κοτόπουλα. Κάπου εδώ έρχεται και κολλάει το... ‘what’s up doc’, που συνήθιζε να ρωτάει και να ξαναρωτάει ο... Bugs Bunny!

Η ομάδα χρειάστηκε και χρειάζεται γιατρό και οι φίλαθλοι... ψυχίατρο για να συνέλθουν απ’ τα απανωτά σοκ. Σίγουρα και πλύσεις... στομάχου, για το φαρμάκι που έχουν καταπιεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελείωσε το παραμύθι, έρχεται ο δράκος!

Εικόνα σου είμαι Σωτηρίου και σου μοιάζω

Ο «άρρωστος» ΟΦΗ ψάχνει το δικό του εμβόλιο

«Μα είναι κάτι πιο βαθύ...»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.