​Επιτέλους, βγήκαν και το είπαν!

Απόψεις

Οι στόχοι του ΟΦΗ χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε προετοιμασία για τη νέα σεζόν με το στόχο που περιέγραψε ο έχων το γενικό πρόσταγμα στο κλαμπ, Μηνάς Λυσάνδρου: πλέι οφ και διάκριση στο κύπελλο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Οτιδήποτε κοντινό σε αυτό που συνέβη φέτος θα είναι καταστροφή.

Ο Λυσάνδρου είπε χωρίς περιστροφές και μισόλογα αυτό που επιβάλλεται να κάνει μια ομάδα όχι μόνο με την ιστορία αλλά και τις προδιαγραφές πλέον του ΟΦΗ: να πρωταγωνιστεί. Το «πλέι οφ και διάκριση στο κύπελλο» του Λυσάνδρου είναι η σύγχρονη εκδοχή του «Ευρώπη και κύπελλο» του Γκέραρντ. Εκείνος δεν δίσταζε ποτέ να αρθρώσει τις δυο λέξεις που ξεχωρίζουν μια ομάδα απαιτήσεων από μια ομάδα του συρμού. Ήξερε ποιος είναι και τι είναι ο ΟΦΗ, ποιοι είναι και τι είναι οι ανταγωνιστές του. Ήξερε τα πάντα. Ο Λυσάνδρου δεν είναι Γκέραρντ για να ξέρει τα πάντα, ξέρει όμως αρκετά. Και κυρίως ό,τι απαιτεί η περίσταση.

Ξέρει πώς πρέπει να πορεύεται και πού πρέπει να φτάσει μια ομάδα που διαθέτει στο (ποδοσφαιρικό) προσωπικό της τα πάντα. Όχι τα στοιχειώδη που πάσχιζαν χωρίς συνήθως να το καταφέρνουν οι διοικήσεις-ιδιοκτησίες που μεσολάβησαν από την εποχή του Ολλανδού έως αυτή του «Αμερικανού». Τα πάντα.

Ο ΟΦΗ σήμερα έχει τα πάντα και κάτι περισσότερο: τους πάντες. Ανθρώπους που ξέρουν την ομάδα και τη δουλειά. Έχει επιπλέον τον Λυσάνδρου και τον Νιόπλια, τα δυο πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ξεκίνημα. Ο Νιόπλιας στο πρώτο του ραντεβού με τους ρεπόρτερ για τη νέα σεζόν δεν ήταν το ίδιο ξεκάθαρος με τον προϊστάμενό του. Δεν είπε «πλέι οφ και διάκριση στο κύπελλο». Είπε κάτι καλύτερο, τουλάχιστον για όσους ξέρουν να μετράνε σωστά τις κουβέντες ενός από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιρανθρώπους στην ιστορία του ΟΦΗ: «είμαι γέννημα θρέμμα της ομάδας, έχω φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και ξέρω τους στόχους μας».

Ξέρει και ο Νιόπλιας αρκετά, όχι τα πάντα όπως ο Γκέραρντ, αλλά αρκετά. Το εξής ένα: ότι σε μια σεζόν όπου σχεδόν όλα θα είναι κανονικά -η προετοιμασία, οι μεταγραφές, τα γήπεδα, το Γεντί Κουλέ- απαγορεύεται να λείπει ο κανονικός ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φερέιρα: Η περιπέτεια στη Βραζιλία, η Ολλανδία και ο... Τσιλιανίδης

Οι βασικοί στόχοι και οι προσθήκες πριν από την Ολλανδία

Ερωτηματικό με Ναμπί-Στάικο για Ολλανδία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.