Επιτέλους ο ΟΦΗ έχει... μέταλλο!

08:35 | 18/10/2021

Ο ΟΦΗ δεν λύγισε ούτε από κορωνοϊούς ούτε από τον ίδιο του τον εαυτό! Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Πρώτη νίκη για φέτος και τη νίκη! Με ανατροπή, σε μια καταραμένη έδρα και με τον ΟΦΗ να μην λυγίζει ούτε από κορωνοϊούς, ούτε από τον ίδιο του τον εαυτό καθώς έπαιζε πάλι με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απ’ ότι στα προηγούμενα πέντε παιγνίδια κι έβγαλε και το άγχος που ήταν φυσικό να είχε καθώς δεν είχε πάρει τρίποντο μέχρι το Αγρίνιο!

Και βέβαια αν αναλογιστούμε πως σε αυτά τα συγκεκριμένα παιγνίδια πέρσι δεν είχες πάρει ούτε πόντο κι έχεις ήδη μαζέψει επτά περισσότερους από τη… διαβολοχρονιά, δεν μπορεί παρά να είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια!

Εξίσου σημαντικό με την ανατροπή - νίκη ήταν και η διαχείριση του παιγνιδιού. Κυνικός, στοχοπροσηλωμένος, τακτικά άριστος, με ψυχή και μυαλό, έδειξε πόσο δύσκολος αντίπαλος θα' ναι μακριά από το Γιεντί Κουλέ, όταν με το καλό θα είναι πλήρες το οπλοστάσιο του Νιόπλια.

Επιτέλους είδαμε ένα ματς ο ΟΦΗ να παίζει με το χρονόμετρο και με τα νεύρα των αντιπάλων του, όχι με τα δικά μας, που τόσο πολύ τα ταλαιπώρησε πέρσι. Μπαφιάσαμε να βλέπουμε μια soft ομάδα που έτρωγε γκολ και περίμενε μοιρολατρικά να τελειώσει το παιγνίδι. Κάναμε πως και πως να δούμε να τρώει η ομάδα σίδερα, να μην το βάζει κάτω, να ισοφαρίζει να κάνει φάσεις και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει το παιγνίδι του.

Ρεσιτάλ κι από το Νιόπλια που έδειξε πόσο έλειψε πέρυσι ένας κανονικός κόουτς που κάνει αλχημείες, βγάζει λαγούς σαν τον Μπαλογιάννη από το καπέλο, που αλλάζει πράγματα μέσα στο παιγνίδι, που περνάει αυτά που θέλει ( και τα παίρνει πίσω στο πολλαπλάσιο ) από τους παίκτες.

Μοναδική - πάλι- παραφωνία ο Καστάνιος που δεν τελείωσε εκεί που έπρεπε το ματς, δείχνοντας πως για να θυμίσει έναν κανονικό φορ κι όχι επιπέδου… καλτσέτο, πρέπει ο ίδιος να αλλάξει (κυρίως) το μυαλό του! Ωστόσο το επικό 1-2, το γκρέμισμα της παράδοσης, η εικόνα πως ο ΟΦΗ είναι πολύ πιο πάνω από ομάδες τύπου Παναιτωλικού, μας κάνει να ξεχάσουμε τον αστερίσκο Καστάνιος και να βλέπουμε πως η ομάδα ξέρει και να κερδίζει και να παίζει και καλή μπάλα.

Αυτό το + 7 από πέρσι, δείχνει πως γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα, καμία σχέση με την ομάδα την εποχή της πανδημίας και είναι μια αφετηρία για να δούμε και… μπαλίτσα στο Ηράκλειο, που είναι αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό την είχαμε ξεχάσει. Vamos ΟΦΗ… τα καλύτερα μόλις έρχονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-3: Το γύρισε και πήρε το τρίποντο!

«Έσταξε μέλι» για Τοράλ ο Νιόπλιας: «Μας είχε λείψει»

Highlights: Τα στιγμιότυπα του διπλού του ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Δεν ήταν έκπληξη το «τρικ» με Μπαλογιάννη

Μανόλης Γρηγοράκης: Δείξε μου την ποιότητά σου να σου πω ποιος είσαι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.