Τα συμβόλαια που «καίνε»: O Μπάτζιος, ο Μπουτσάκης και τα άλλα παιδιά...

Απόψεις

Το Capitano.gr καταγράφει τα δεδομένα γύρω από την επόμενη ημέρα στον Εργοτέλη, παρουσιάζοντας τα 12 συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες

Το πρωτάθλημα για τον Εργοτέλη ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που όλοι είδαμε όλοι στη Νίκαια, παίκτες και προπονητικό τιμ ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε, από την πλευρά της η διοίκηση - για τους δικούς της λόγους - δεν θέλησε να το ''τραβήξει'' μέχρι τέλους. Τα τελευταία 24ωρα ο Εργοτέλης έχει περάσει ήδη στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι αύριο (28/05), όμως το μυαλό όλων είναι στην ξεκούραση και την νέα χρονιά.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο, όπου μαζί με τον Μάγκεντ Σάμι θα σκιαγραφήσουν τα ''θέλω'' τους ενόψει της σεζόν που έρχεται. Την άφιξη του στο Ηράκλειο, η αλήθεια είναι, ότι περιμένουν πολλοί...

Κι αυτό γιατί πέρα από το θέμα της ενίσχυσης, αυτό που ηθικά και πρακτικά οφείλει να κάνει η ΠΑΕ είναι να μιλήσει με τα παιδιά που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες. Μάλιστα, οι περισσότεροι δεν είναι ρολίστες, τουναντίον. Στα 12 συνολικά συμβόλαια που ολοκληρώνονται, οι περισσότεροι είναι βασικοί και αναντικατάστατοι.

Άλλωστε, ο Γιάννης Ταουσιάνης χρησιμοποίησε συνολικά 23 παίκτες στο πρωτάθλημα, καταλαβαίνουμε ότι όταν τα μισά συμβόλαια ολοκληρώνονται.

Δεδομένα, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση με κανέναν από τους (παρακάτω) παίκτες, όπως επίσης είναι δεδομένα ότι αρκετοί θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων της κατηγορίας και όχι μόνο.

Πάμε πιο συγκεκριμένα: Ελεύθερος σε λίγες ημέρες μένει ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Δημήτρης Κατσιμήτρος. Εξαιρετική σεζόν, οι βασικοί στόπερ Μαζουλουξής και Μπάτζιος, ο αριστερός μπακ Ποζατζίδης, ο βελτιωμένος Κατσούρι, ο αναντικατάστατος χαφ Πέιος, η ''χρυσή'' τριάδα στα χαφ Μπουτσάκης - Μπουρσέλης και Τσέλιος ενώ και το συμβόλαιο του πρώτου σκόρερ Μανουσάκη εκπνέει τον Ιούνιο. Μαζί με τους 10 Έλληνες, υπάρχουν και τα συμβόλαια των Κουατένγκ - Μπότε, σύνολο 12.

Η άφιξη Τουτζάρη θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί αυτό άμεσα. Τουλάχιστον οι περιπτώσεις των 10 Ελλήνων νομίζω ότι οφείλει η διοίκηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, να αναγνωρίσει και στο οικονομικό κομμάτι την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών αυτών και να εξαργυρώσουν και αυτοί μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε, δεν έχουν δα και τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Ο κάπτεν Μπάτζιος έφτασε τις 128 συμμετοχές με την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα, ο Μπουρσέλης τις 126 και ο Μπουτσάκης τις 108, και οι τρεις βρίσκονται στην 15αδα στην ιστορία του Εργοτέλη. Δεν είναι απλά ποδοσφαιριστές της ομάδας, πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν σημείο αναφοράς για την επόμενη τριετία. Όπως φυσικά και ο Κατσιμήτρος, ο Μανουσάκης, Τσέλιος και ο Πέιος. Αλλά και οι χρήσιμοι Μαζουλουξής, Κατσούρι και Ποζατζίδης. Μια παρέα παιδιών που περιμένει τις εξελίξεις, κάποιοι από αυτούς όχι για πολύ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρέμβαση Αυγενάκη μετά τις καταγγελίες Στειακάκη!

Ένσταση και μέχρι τέλους: Να μην αφήσει αναπάντητη την «ντροπή» της Νίκαιας!

Να τον χαίρονται αυτόν τον Ιωνικό που ανέβασαν!

Αυγενάκης για Ιωνικός-Εργοτέλης: «Οι εκθέσεις δεν δείχνουν το παραμικρό!»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.