Έτσι «έδεσε κόμπο» τον Παναθηναϊκό

Απόψεις

Ο ρόλος του ΟΦΗ όταν δεν είναι φαβορί, το «διάβασμα» του Νιόπλια, η άψογη διαχείριση και η απώλεια του Νέιρα

Ο ΟΦΗ πήγε στο γήπεδο της Λεωφόρου χωρίς να είναι το φαβορί. Και αυτό φάνηκε από τη συνολική του εικόνα στο γήπεδο, πώς δηλαδή αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και πώς κατάφερε να τον «βραχυκυκλώσει». Ο Όμιλος ουσιαστικά έπαιξε σαν να έδινε ένα «do or die» ματς και προσαρμόστηκε στον αντίπαλο καταφέρνοντας να τον εξουδετερώσει.

Το «διάβασμα» του Νιόπλια

Ο Νίκος Νιόπλιας φάνηκε ξεκάθαρα πόσο καλά είχε μελετήσει τον Παναθηναϊκό. Τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του αντιπάλου του ήταν μία καλή αφορμή για τον τεχνικό του ΟΦΗ για να διαβάσει τους «πράσινους» και να διαπιστώσει την εικόνα που παρουσιάζουν στα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Ο Όμιλος είχε δύο αποστολές στο παιχνίδι. Η μία ήταν να «βραχυκυκλώσει» το κέντρο του Παναθηναϊκού και αυτό το έκανε εξουδετερώνοντας τον Αλεξανδρόπουλο. Ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού είναι από τους καλύτερους παίκτες εφέτος και δη στα παιχνίδια στη Λεωφόρο. Από αυτόν περνάει η δημιουργία και το ήξερε καλά αυτό ο 57χρονος προπονητής «αναγκάζοντας» τον Γιοβάνοβιτς να τον κάνει αλλαγή.

Η δεύτερη αποστολή ήταν ο Καρλίτος. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι κίνδυνος-θάνατος αν του δώσεις ελεύθερο χώρο. Μία φορά έγινε η στραβή, στις καθυστερήσεις στη φάση του ακυρωθέντος γκολ που ορθώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Ο Νιόπλιας δεν άφησε τον Καρλίτος σε... χλωρό κλαρί και δεν του επέτρεψε να συνεργαστεί με τον Ιωαννίδη με αποτέλεσμα η επιθετική γραμμή των αντιπάλων να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η απουσία του Νέιρα

Μέχρι να τραυματιστεί και να αποχωρήσει ο Νέιρα, ο ΟΦΗ είχε την κατοχή και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μετά την αποχώρηση του Νέιρα η εικόνα άλλαξε, όχι δραματικά, αλλά και πάλι η κρητική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μπάλα και κατοχή, αλλά... δεν ήξερε πώς να τα διαχειριστεί και ο ΟΦΗ δεν αισθανόταν καμία απειλή στην άμυνά του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ έγινε ακόμα πιο συμπαγής. Δεν ήταν το ίδιο καλός μπροστά σε σχέση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και σκοπός του ήταν να συνεχίσει την πίεση ψηλά στους γηπεδούχους και να μην τους αφήσει να δημιουργήσουν είτε από τον άξονα είτε από τα «φτερά». Αν εξαιρέσουμε την κεφαλιά του Καρλίτος, ο ΟΦΗ δεν αισθάνθηκε απειλή και διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, ενώ με την είσοδο του Γιαννούλη και με τα τρία στόπερ πίσω έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Πααθηναϊκού.

Το πιο ξεκούραστο αποτέλεσμα

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι το 0-0 αδικεί τον ΟΦΗ. Ο Όμιλος πήρε με άνεση την ισοπαλία, ενώ θα μπορούσε να πανηγυρίσει και το τρίποντο αν ήταν πιο τυχερός στις φάσεις που δημιούργησε και αν είχε περισσότερο θάρρος στην επίθεση (δεν βοήθησε ο Ντουρμισάι, αλλά ούτε ο Καστάνιος όταν πέρασε στο παιχνίδι).

Η συνολική εικόνα του ΟΦΗ σκόρπισε χαμόγελα και έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά και τις ικανότητες του Νιόπλια ειδικά σε τέτοια ματς ειδικών συνθηκών. Είναι μία εικόνα που μπορεί να δώσει ώθηση για τη συνέχεια και δη για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Εκεί, βέβαια, ο ΟΦΗ θα μπει στο γήπεδο ως φαβορί, θα μπει ως η ομάδα που πρέπει να δημιουργήσει και να απειλήσει. Κι εδώ είναι το ερωτηματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψυχωμένος και ατσάλινος ο ΟΦΗ!

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 0-0: Τα highlights του αγώνα

Νιόπλιας: «Η περσινή χρονιά έχει αφήσει κατάλοιπα»

Γιατί έγινε αλλαγή ο Ντουρμισάι

Η πρώτη εκτίμηση για τον Νέιρα

Τα χαμόγελα, η πίστη στην ομάδα και η χαμένη ευκαιρία

Super League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.