Τι έχουν τα έρμα...

15:00 | 31/03/2021

Αυτό που συμβαίνει φέτος στον ΟΦΗ με τους τραυματισμούς είναι για το... βιβλίο Γκίνες!

Και να μην πιστεύει κάποιος σε θεωρίες συνομωσίας ή... σκοτεινές δυνάμεις, η κατάσταση στον Όμιλο σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις. Μια ομάδα Παγκόσμιας... θλάσης, που γράφει σήμερα στο Capitanoο Μανόλης Γρηγοράκης.

Γιατί πολύ απλά δεν έχει περάσει εβδομάδα, που να μην αναρωτηθεί κάποιος "τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;"

Οι τραυματισμοί πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον ηρακλειώτικο σύλλογο, που χάνει τον ένα παίκτη πίσω από τον άλλο.

Μπορεί το τεχνικό επιτελείο να μην έχει σταθεί ποτέ σ' αυτή την παράμετρο, ωστόσο είναι γεγονός πως έχει παίξει το ρόλο της στον φετινό "κατήφορο".

Οι απουσίες είναι σε κάθε ματς αρκετές, τις περισσότερες φορές διψήφιες, κάτι που στοιχίζει ακριβά στους "ασπρόμαυρους".

Τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα αντί να βελτιώνονται, διαρκώς χειροτερεύουν και ο... κύκλος των χαμένων ποδοσφαιριστών δεν κλείνει ποτέ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, αρχικά ο Σίμος και πλέον ο Νιόπλιας, ν' αναγκάζονται να... ανακατεύουν την τράπουλα, στην προσπάθεια δημιουργίας της πιο αξιόμαχης ενδεκάδας.

Οι ευθύνες πρέπει ν' αναζητηθούν, ωστόσο δεν είναι της παρούσης, αφού προέχει η παραμονή της ομάδας στη Super League1.

Τα τωρινά δεδομένα είναι αποκαρδιωτικά, μιας και τα προβλήματα είναι ξανά ουκ ολίγα και ενώ ο ΟΦΗ δίνει τη "μάχη" του για να σωθεί.

Οι αριθμοί, μάλιστα, προκαλούν... τρόμο και κάνουν ακόμη και τους πλέον δύσπιστους να σκεφτούν: "βρε λες να' ναι το... κακό μάτι;".

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΙ ''IRONMAN''

Σ' ένα ρόστερ 32 παικτών (πλην των νεαρών Σμπώκου και Χαλκιαδάκη, που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα πρόσφατα) εκείνοι που δεν έχουν "χτυπηθεί" από τραυματισμό δε συμπληρώνουν τα δάκτυλα των δύο χεριών. Από ιώσεις, προβλήματα στην μέση, μέχρι και ρήξη χιαστών, με το τελευταίο ''θύμα'' να είναι ο Πασχάλης Στάικος.

Το παραπάνω... στατιστικό, έτσι, φανερώνει και το μέγεθος της ζημιάς. Οι μοναδικοί που τη γλίτωσαν έως τώρα και δεν έχουν κάποιο σοβαρό... θέμα είναι οι Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Μίγγος, Στάρτζεον, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης και Κοροβέσης.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ταλαιπωρηθεί μέσα στη σεζόν και έχουν λείψει για σημαντικό διάστημα από τη δράση. Στην κορυφή της... μαύρης λίστας βρίσκονται οι Φερέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ, Ναμπί και Στάικος, οι οποίοι υπέστησαν ρήξη χιαστών.

Οι δύο πρώτοι την περασμένη περίοδο, ωστόσο δεν κατάφεραν ούτε φέτος να μπουν υγιείς στην ομάδα και ουσιαστικά δεν έχουν μπορέσει να προσφέρουν πραγματικά. Δεν είναι, πάντως, μόνο αυτοί, επειδή αρκετές κομβικές μονάδες του ΟΦΗ έχουν μείνει εκτός για αρκετούς μήνες.

Παίκτες, δηλαδή, όπως ο Βούρος, ο Νέιρα, ο Μαρινάκης, ο Σακόρ, ο Γιαννούλης, ο Γιάννου, ο Σελόμοβιτς, ο ντε Γκουζμάν, ο Καστάνιος και ο Σολίς, έχουν χάσει πολλά παιχνίδια, καθώς ήταν τραυματίες.

Οι "ασπρόμαυροι", μάλιστα, δεν... ξέφυγαν ούτε από τον κορωνοϊό, αφού τρία μέλη τους είχαν βρεθεί θετικά στα τέλη Ιανουαρίου.

Η "κατάρα" είναι τεράστια για την ομάδα του Ηρακλείου, που όλη τη χρονιά θυμίζει "νοσοκομείο" και δεν μπορεί να δώσει πλήρης τους αγώνες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρο του Μανόλη Γρηγοράκη: ΟΦΗ: Ομάδα παγκόσμιας... θλάσης

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για Στάικο: Ολική ρήξη χιαστού!

Ο αρτίστας είναι εδώ...

Ο Φάμπιο μπορεί να κάνει τη διαφορά

Πλήγμα με Καστάνιος!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.