«Χρυσή» συμφωνία ΟΦΗ - Σπαλ για τον 16χρονο Φώτη Κουτσουπιά!

SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, ο ΟΦΗ ήρθε σε συμφωνία με την Ιταλική Σπαλ για την πώληση του Φώτη Κουτσουπιά - η συμφωνία και το μεγάλο άλμα του 16χρονου χαφ

Είναι ένα καλοκαίρι που δύσκολα θα ξεχάσει η οικογένεια Κουτσουπιά. Από την μια το σπουδαίο deal του Ηλία στην Μπενεβέντο, από την άλλη - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες - το μεγάλο άλμα του 16χρονου Φώτη στην επίσης Ιταλική Σπαλ. Μια συμφωνία με την συγκατάθεση του ΟΦΗ.


Πάμε να τα βάλουμε τα δεδομένα σε μια σειρά. Ο Φώτης Κουτσουπιάς, μικρότερος γιος του παλαίμαχου στόπερ του ΟΦΗ, Γιώργου, αποτελούσε μέλος των ακαδημιών του ΟΦΗ. Μάλιστα, τον Ιανουάριο ανέβηκε στην Κ19, με συμμετοχές στις μικτές Κρήτης και φυσικά στην Εθνική Παίδων. Αγωνίζεται περισσότερο σαν 8αρι και λιγότερο σαν 6αρι στο γήπεδο, από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και... φανατικός Ομιλίτης!

Εδώ και αρκετό καιρό τον παρακολουθούν ομάδες από την Ιταλία, με τον πρωτότοκο γιο της οικογένειας να έχει... ανοίξει τον δρόμο. Κάπως έτσι, ο 16χρονος (13/07/2006) Φώτης πήρε άδεια για να δοκιμαστεί στην Ιταλία και στη γειτονική χώρα εντυπωσίασε. Η συνέχεια είναι να τον προσεγγίσει η ΣΠΑΛ η οποία είναι γνωστό ότι εμπιστεύεται κυρίως νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Η προτεραιότητα της οικογένειας ήταν ο Φώτης να ακολουθήσει την πορεία του Ηλία και να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Σπαλ και ΟΦΗ συμφώνησαν και έτσι ο Φώτης είναι καθ' οδόν για την Ιταλία, στην ίδια ηλικία που έφυγε και ο αδερφός του Ηλίας και μάλιστα επίσης στην Βόρεια Ιταλία, στην πόλη Φεράρα, λίγο πιο πάνω από την Μπολόνια, τον αρχικό προορισμό του ''Έλληνα Μαρκίσιο''. Ένα συγκινητικό deja vu για τον ίδιο και την οικογένεια και ένα άλμα με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Φώτης αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Serie B.

To deal - πέρα από το ποσό από τα τροφεία που θα πάρει ο ΟΦΗ - δεν είναι μικρό το ποσό - περιλαμβάνει και ποσοστό 10% που κρατάει η κρητική ομάδα σε περίπτωση μεταπώλησης του νεαρού χαφ. Ίσως, υπάρξουν στο τέλος της εβδομάδας και επίσημες ανακοινώσεις. Τα τροφεία, είναι η αποζημίωση που πρέπει να πάρει ένας σύλλογος που έχει έναν νεαρό ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αποκτηθεί από μία επαγγελματική ομάδα και θα υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο.

Το πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό ταξίδι του υπερταλαντούχου Φώτη, ακόμα ένα στοίχημα για τον ίδιο είναι το... ''πως θα ζήσει μακριά από την μητέρα του'', όπως μου είχε πει ο Ηλίας σε συνέντευξη στο Livetalks. Για την ΠΑΕ ΟΦΗ τον deal έχει χαρακτήρα ιστορικού επί εποχής Μπούση, σε μια συγκυρία που ψάχνει να προσθέσει ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «χρυσό» deal του Ηλία

Επίσημα στη Μπενεβέντο για 3 χρόνια ο Κουτσουπιάς

Ο Κουτσουπιάς, η ζωή στην Ιταλία και η συγκίνηση της μητέρας του

Κουτσουπιάς στο Capitano: «Δεν ξεχνώ το '97...»

Kουτσουπιάς στο Livetalks: Η Μπολόνια, ο ΟΦΗ και ο... Ντρούλιτς

Ο Μιχάλης Τσαμπουράκης περιγράφει όσα έζησε στο Μπέργκαμο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.