Ο ΟΦΗ αισθάνεται άβολα στην τοποθεσία «Γεντί Κουλέ»

Απόψεις

Η εντός έδρας ήττα από την Άρη δεν ήταν απλά μια κακή αγωνιστική βραδιά, αλλά η ακόμα μια απόδειξη ότι ο ΟΦΗ φέτος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το ''Γεντί Κουλέ'' - σχολιάζει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Ποιος θα το λεγε ότι ο ΟΦΗ, μια ομάδα με ισχυρή παράδοση στο Ηράκλειο και έντονη δυναμική στο γήπεδο της, αυτό θα ήταν και το μεγάλο ''αγκάθι'' στην φετινή του πορεία στη Superleague. Εδώ που τα λέμε, οι έδρες ''παίζουν λιγότερο μπάλα'' στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, όμως σε κάθε περίπτωση, η επίδοση του Ομίλου στο ''Γεντί Κουλέ'', μόνο κολακευτική δεν είναι.

Ο Δημήτρης Καρυωτάκης έγραψε το πρωί της Τρίτης για το στοιχειωμένο «Γεντί Κουλέ» και φέτος αυτός ο χαρακτηρισμός του ταιριάζει. Διαφωνώ με όσους χαρακτηρίζουν την ήττα της Δευτέρας από τον Άρη, ως απλά ένα κακό παιχνίδι.

Στα περισσότερα ματς στην έδρα του δεν είναι κυριαρχικός, τις περισσότερες φορές δεν αξίζει τη νίκη, παίζει κατά διαστήματα με μπόλικο άγχος, νευρικότητα και χωρίς καθαρό μυαλό. Κυρίως χωρίς την ένταση και την ορμή του γηπεδούχου, με ομάδες του χεριού του.

Ακόμα και στην εποχή Νταμπράουσκας, στην βελτιωμένη έκδοση του γκρουπ, η ομάδα είναι πιο πειστική μακριά από το Ηράκλειο. Το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη ήταν η εικόνα του ΟΦΗ σε πολλά διαστήματα, στις αναμετρήσεις του στο Ηράκλειο. Κοιτάζοντας το δάσος και όχι το δέντρο, αφήνοντας στην άκρη τυχόν φαλτσοσφυρίσματα, ξεκάθαρα ο φετινός ΟΦΗ δεν αισθάνεται άνετα όταν αγωνίζεται στο ''σπίτι'' του.

Η χειρότερη εντός έδρας επίθεση της Superleague

Με ένα ακόμα παιχνίδι να υπολείπεται στην έδρα του, το άκρως απαιτητικό απέναντι στην ΑΕΚ, ο ΟΦΗ έχει εντός έδρας απολογισμό 2-4-6. Μόλις δύο νίκες στην έδρα του, αμφότερες με μπόλικο άγχος και μετά το 80'. Μάλιστα, έχει την χειρότερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος, με μόλις 6 γκολ ενεργητικό, ήτοι 1 γκολ σε κάθε δύο παιχνίδια στο ''Γεντί Κουλέ''. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 3/4 ισοπαλίες είναι με σκορ 0-0 ενώ η 4η το 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, με γκολ του Διαμαντή στις καθυστερήσεις. Με έξι γκολ ενεργητικό, οι 10 βαθμοί μοιάζουν με τεράστιο επίτευγμα.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία, ο ΟΦΗ έχει βελτιωθεί παραγωγικά με τον Νταμπράουσκας, ανασταλτικά είναι σταθερά καλός, όμως εντός δεν μπορεί να σκοράρει. Ας δεχτώ ότι σε κάποια παιχνίδια ήταν καλύτερος, άξιζε τη νίκη αλλά το γεγονός ότι δεν την πήρε, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

O OΦΗ βρίσκεται σε μια δυσάρεστη συγκυρία, όπου σε μια σεζόν με εξαιρετική εκτός έδρας παρουσία (13 βαθμούς σε 11 αγώνες), στο σπίτι του έχει συνολικά 10 βαθμούς σε 12 αναμετρήσεις. Eπίσης, στο ''Γεντί Κουλέ'' εχει δεχτεί 14 γκολ, μόλις ένα παραπάνω στα εκτός έδρας. Θυμίζω ότι την σεζόν 2020/21 είχε συγκεντρώσει μόλις 9 βαθμούς την κανονική περίοδο, την σεζόν που έσωσε την κατηγορία στα playouts.

O Λιθουανός σε ακόμα μια συνέντευξη τύπου, δεν κρύφτηκε. Εξήγησε τι πήγε λάθος, τα στημένα που θέλουν δουλειά, ήταν ξανά ιδιαίτερα περιγραφικός με φόντο την επόμενη ημέρα. Στην πραγματικότητα, ο ΟΦΗ μετά το επιβλητικό πέρασμα από την Λαμία, έχει το πλεονέκτημα να κοιτάξει περισσότερο την νέα σεζόν, φυσικά δεν είναι αδιάφορος μέχρι το φινάλε.

Μια νέα αρχή, με ένα ''Γεντί Κουλέ'' που θα θυμίζει την έδρα του παρελθόντος. Ένας ΟΦΗ με ενέργεια και ορμή, που θα αισθάνεται αυτοπεποίθηση μπροστά στους φιλάθλους του μπορεί ξανά να υπερηφανεύεται ότι στην έδρα του είναι... αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Θέλουμε να παίζουμε με γενναιότητα, όχι με πούλμαν»

ΟΦΗ-Άρης 0-3: Όλα στραβά κι ανάποδα για τον κακό ΟΦΗ

ΟΦΗ-Άρης 0-3: Τα highlights του αγώνα

Εν αναμονή για το μέγεθος του τραυματισμού του Φελίπε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.