O OΦΗ του Νταμπράουσκας: Η πρόοδος που μαρτυρούν και οι αριθμοί!

Απόψεις

Η αγωνιστική βελτίωση του ΟΦΗ, οι τελικές και τα xgoals που αποτυπώνουν ότι η κρητική ομάδα ανεβάζει την παραγωγικότητα της, χωρίς να είναι ακόμα αποτελεσματική - αναλύει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Δεδομένα, ο ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανάκαμψης, κυρίως έπειτα από έναρξη των υποχρεώσεων του μετά το πέρας του Μουντιάλ. Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από τους παραγωγικούς αριθμούς του, με την βελτίωση άλλοτε να μεταφράζεται σε νίκες, άλλοτε όχι. Αυτό έχει να κάνει, φυσικά, με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο.

Ο ΟΦΗ δεν κέρδισε απλά τον Παναιτωλικό την Δευτέρα. Επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο την αγωνιστική βελτίωση του, η οποία άρχισε να αποτυπώνεται από το παιχνίδι από τον Ιωνικό, ενώ με τον Ατρόμητο έκανε την κορύφωση στις τελικές προσπάθειες (πάνω από 20), όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφιμα, όμως δεν πήρε κανένα από αυτά τα παιχνίδια!

Στο ματς ειδικών συνθηκών λόγω 10 παικτών - στη Λεωφόρο - ο ΟΦΗ είχε 0xgoals και μόλις 1 τελική και όμως βρέθηκε δευτερόλεπτα από τη νίκη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ (κόκκινο) ΚΑΙ ΤΑ XGOALS (μπλε) ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ

111_230111_084401.jpg#asset:429498



Ο Νταμπράουσκας δεν έχει αλλάξει σχηματισμό, άλλωστε δεν έχει και τους παίκτες (εξτρέμ) για να το τολμήσει, παίζει ένα 3-6-1, έχει γίνει πιο συμπαγής και πιέζει πιο ψηλά. Αυτά τα είπε και ο Βούρος σε συνέντευξη του. Ο Λιθουανός δείχνει ρεαλιστής, ξέρει τα ''όπλα'' του - το είχε και ο Νιόπλιας το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό - και χωρίς ποιοτικές προσθήκες επιθετικά δεν μπορεί να παίξει κάτι άλλο.

Η απουσία ενός ικανού φορ είναι καταφανέστατη, ειδικά από την στιγμή που ο ΟΦΗ αρχίζει να παράγει φάσεις. Με τον Ιωνικό είχε 16 τελικές με 0,9 expected goal και έχασε 0-2, με τον Ατρόμητο 21 τελικές με 1 expected goal, με τον Βόλο είχε 18 τελικές με 1,4 expected goals (το καλύτερο φέτος). Θεωρητικά, βάσει όσα είδαμε στο χορτάρι και δείχνουν οι αριθμοί, στα τρία αυτά εντός έδρας ματς ήταν καλύτερος προοδευτικά και όμως πήρε πήρε μόλις έναν βαθμό!

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω γράφημα, από τις αρχές Νοεμβρίου ο ΟΦΗ δημιουργεί περισσότερες τελικές, ενώ από το παιχνίδι με τον Ιωνικό και έπειτα τα xgoals δείχνουν ότι δικαιούται τουλάχιστον ένα γκολ στα ματς του, εκτός από το ματς στη Λεωφόρο.

πληροφορίες στατιστικών: Opta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Αυτός είναι ΟΦΗ!

Παναιτωλικός-ΟΦΗ: VIDEO με τα highlights του αγώνα

Προσγειωμένος ο Νταμπράουσκας: «Ο ΟΦΗ μεγαλώνει, θέλουμε σταθερότητα»

Μπουγέλο «on air» στον Ντίκο: «Από παιδί ονειρεύομαι τέτοια γκολ»

Η αφιέρωση του Τοράλ στα παιδιά του

Τα συγχαρητήρια του Μπούση

Σκόραρε και αποθεώθηκε ο Τσιλιανίδης: Έτρεξαν όλοι πάνω του!

Ένας ΟΦΗ που ξεχάσαμε πως είναι να τον γουστάρουμε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.