Γήπεδο ΟΦΗ: Κάντε το όπως ο Δήμος Αθηναίων!

09:10 | 21/11/2020

Πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για ένα νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο του ΟΦΗ. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης

Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Από τις ειδήσεις που έκαναν χθες τον γύρο της αθλητικής ειδησεογραφίας ήταν το μνημόνιο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικόκαι η συνεργασία μεταξύ δήμου Αθηναίων και διοίκησης του ΠΑΟ.

Μοιραία, επειδή στην κουβέντα έστω και όχι σε πρώτο επίπεδο, έχει μπει κι εδώ το τελευταίο διάστημα η δημιουργία νέου γηπέδου για την ομάδα του ΟΦΗ, όπως προβλέφθηκε και από το νέο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη Νέα Αλικαρνασσό, όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί το γήπεδο της ομάδας, μήπως ήλθε η ώρα να μπει το θέμα σε προτεραιότητα; Μήπως δηλαδή θα έπρεπε το γηπεδικό, να αναδειχθεί από την ίδια την ομάδα σαν θέμα αιχμής, καθώς αν πράγματι κάτι θα σηματοδοτήσει την περίοδο Μπούση στον ΟΦΗ, δεν θα 'ναι (μόνο) η αλλαγή νοοτροπίας, η αναγέννηση των ακαδημιών και το πρεστίζ της ομάδας, η αγωνιστική και εξωαγωνιστική της βελτίωση, αλλά ένα σύγχρονο γήπεδο, όνειρο του κάθε Ομιλήτη;

Αναμφισβήτητα οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω κι αυτό επιχειρεί η νέα διοίκηση του ΟΦΗ. Με οργάνωση, μεθοδικότητα, πλάνο και κυρίως ανθρώπους. Σε αυτό ο ΟΦΗ φάνηκε από την αρχή της νέας περιόδου πως είχε σχέδιο. Όμως καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πατήσει δυνατά στο όραμα της αν δεν είχε το Σπίτι και τη Βάση της, όπου θα το άπλωνε και θα το ανέπτυσσε σε βάθος χρόνου. Όλοι όσοι παρακολουθούμε και είμαστε συμμέτοχοι στον οργανισμό ΟΦΗ ξέρουμε πως το Γιεντί Κουλέ, είναι μέρος της Ιστορίας της ομάδας, αλλά αποτελεί πια και... στενό κορσέ για την αναγέννηση της ομάδας. Δεν μας χωρά, δεν μπορεί πια να αποτελέσει ιμάντα για να εκτοξευθούμε.

Με ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μ’ ένα πλάνο τεχνοκρατικό και με συμμέτοχους δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης, ο ΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να βάλει άμεσα στο πλάνο του τη δημιουργία νέου γηπέδου.

Από την άλλη βλέποντας πως βολοδέρνει το project για το ΟΦΗLAND στην περιοχή του Σκαφιδαρά, ανεξαρτήτως του τι τελικά θα γίνει, εάν και όποτε γίνει, ίσως πιο ρεαλιστικό από ποτέ είναι να μπει σε εφαρμογή η κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Η ανταλλαγή του σημερινού γηπέδου ( προφανώς με τη συμμετοχή και τη συνεργασία με τον ερασιτέχνη ΟΦΗ) με μια οικοπεδική έκταση που θα αποτελέσει τη βάση για το σύγχρονο ναό της ομάδας, μπορεί να αποτελέσει την ουσιαστική καύσιμη ύλη για τον ΟΦΗ της επόμενης δεκαετίας.

Παράλληλα δίνει και το κίνητρο στο Βασίλη Λαμπρινό, έναν εγνωσμένα φίλαθλο της ομάδας να ταυτιστεί με ένα διπλά οραματικό έργο: και τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ομάδας αλλά και την απομάκρυνση (και βεβαίως παραχώρηση στους κατοίκους των Καμινίων, ενός χώρου πράσινου σε μια περιοχή που τόσο ασφυκτιά ) με όλα τα θετικά του. Και βέβαια ευκαιρία και στον Αρναουτάκη ( όπως το έκαναν στην Περιφέρεια Αττικής στην περίπτωση της ΑΕΚ) να βρει τους πόρους για συγχρηματοδότηση αυτού του έργου.

Άσε που βάζεις και στην εξίσωση τον κόσμο του ΟΦΗ, που με την ιδέα του γηπέδου... ξαναζεσταίνεται και, όπως έγινε και με τους Αεκτζήδες, έβαλαν σε δεύτερο πλάνο τα αποτελέσματα για χάρη της Αγιάς Σοφιάς! Κι εν τέλει το έκανε ο Αλαφούζος... δεν μπορείτε εσείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

69 χρόνια «Γεντί Κουλέ»: Ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα

Μανόλης Γρηγοράκης: Ένα «Γεντί Κουλέ» αντάξιο ενός μεγάλου ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ, το νέο γήπεδο και η Διπλή Ανάπλαση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.