Αιχμές Βρέντζου προς την ΠΑΕ για τα ταλέντα που «χάνονται»

SMS
16:45 | 11/06/2021

Ο πρώην πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εργοτέλη, ρίχνει... βολές προς την νυν διοίκηση και προσωπικά προς τον Γιώργο Τουτζάρη, με αφορμή τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες

Πιθανότατα, ο Γιώργος Βρέντζος διάβασε το αποκαλυπτικό κείμενο του Capitano.gr για τα συμβόλαια λήγουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Εργοτέλη και με αφορμή το θέμα του Μανουσάκη, θυμήθηκε τις υποθέσεις των Κάιπερς, Ιατρούδη, Έφορντ κ.α τα τελευταία χρόνια, και με ανάρτηση του αναφέρθηκε - κυρίως - στο γεγονός ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά, τα δικά της παιδιά τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του :

Η ικανότητα της διοίκησης της ΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα του Γιώργου Τουτζάρη (για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους) στο σχεδιασμό της ομάδας και γενικά στο αγωνιστικό κομμάτι είναι αδιαμφισβήτητη κι αναγνωρίζεται πλέον στο πανελλήνιο. Είναι ο τεχνικός διευθυντής της χρονιάς στη SL2 (κι όχι μόνο). Η φετινή καταπληκτική πορεία της ομάδας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σ' αυτόν. Ο Εργοτέλης είναι τυχερός που τον έχει.

Δυστυχώς όμως ως "μάνατζερ", ως παράγοντας, ως ουσιαστικά επικεφαλής της ΠΑΕ (κι ας επιμένει στον τίτλο απλά του γενικού διευθυντή), έχει αρκετές αδυναμίες. Και το κακό είναι ότι, απ' ότι ακούγεται και απ' ότι φαίνεται, ούτε αναγνωρίζει τα λάθη του ούτε μαθαίνει απ' αυτά.

Ας αφήσουμε όλα τ' άλλα (οικονομικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, προστασία της ομάδας κλπ.) κι ας επικεντρωθούμε στην παρούσα φάση στις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν κατά καιρούς. Μετά τα "στραπάτσα" με Κάιπερς, Ιατρούδη και Έφορντ, οι οποίοι χάθηκαν είτε τζάμπα είτε με λιγότερα χρήματα απ' ότι άξιζαν, φαίνεται ότι φέτος θα υπάρξει συνέχεια και με άλλους παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μανουσάκης (αλλά και ο Κατσούρι που μπορεί να κάνει το ξεπέταγμα του χρόνου μετά από μια αρκετά καλή χρονιά φέτος σε καινούργια θέση). Ένα (ή και δύο) ακόμα δικό μας παιδί το οποίο μένει ελεύθερος και πιθανότατα δεν θ ' ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Δε μ' ενδιαφέρει τόσο τι θα γίνει με τους άλλους παίκτες, εξίσου ή και περισσότερο πολύτιμους για την ομάδα (Τσέλιος, Μπάτζιος, Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Ποζατζίδης), των οποίων λήγει το συμβόλαιο. Καλό βέβαια είναι να παραμείνουν οι περισσότεροι ή ακόμα κι όλοι προκειμένου να διατηρηθεί ο κορμός της φετινής εξαιρετικής ομάδας και να υπάρξει συνέχεια. Αυτό που με καίει, αυτό που δε δέχομαι, αυτό που μ' εκνευρίζει (ή μάλλον μ' εξοργίζει), είναι να φεύγουν από την ομάδα παιδιά προερχόμενα από την Ακαδημία μας (κι όχι παίκτες που απέκτησε η ΠΑΕ και συνεπώς ας τους κάνει ότι θέλει) χωρίς να έχει ο Σύλλογος - για την ΠΑΕ και τα οικονομικά της αδιαφορώ - κανένα όφελος! Το ίδιο έγινε με τον Ιατρούδη και το ίδιο απ' ότι φαίνεται θα γίνει με τον Μανουσάκη (ίσως και με τον Κατσούρι κι όπως πάμε έτσι θα γίνει στο μέλλον και με τον Κόλα).

Ακόμα και ο πιο αδαής "μάνατζερ" ή παράγοντας γνωρίζουν ότι έναν παίκτη (που σ' ενδιαφέρει και έχει προοπτική κι αξία) του οποίου το συμβόλαιο λήγει σ' ένα χρόνο, είτε τον πουλάς είτε του ανανεώνεις πρόωρα το συμβόλαιο (τουλάχιστον προσπαθείς), διαφορετικά κινδυνεύεις να τον χάσεις τζάμπα. Τι έκανε λοιπόν η ΠΑΕ πέρυσι με τον Μανουσάκη, τον Τσέλιο, τον Κατσούρι; Με εξαίρεση ίσως τον Τσέλιο, ο οποίος όμως ακόμα κι αυτός ενδεχομένως να μην έλεγε σε μια επέκταση με αυξημένες αποδοχές, ποιος από τους παίκτες μας δε θα δεχόταν πέρυς το καλοκαίριι ν' ανανεώσει; Αλλά και να μη δεχόντουσαν, ας προσπαθούσαμε τουλάχιστον.

Ποιό είναι λοιπόν το όφελος τελικά του Συλλόγου από την προώθηση των παιδιών της Ακαδημίας στην 1η ομάδα; Ποιό είναι γενικά το όφελος του Ερασιτέχνη, τα ανταποδωτικά οφέλη ας πούμε; Μήπως παίρνει το 10% από τα έσοδα όπως δικαιούται (βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, σχεδόν καμιά ΠΑΕ δεν το αποδίδει); Μήπως πήρε το 10% από τα χρήματα που πήρε η ΠΑΕ φέτος από την Πολιτεία για το στοίχημα (μέρος των οποίων αναλογεί στην ανάπτυξη των υποδομών, δηλαδή ουσιαστικά στον Ερασιτέχνη); Μήπως υπάρχει κάποια παροχή ή βοήθεια από την ΠΑΕ;

Η ευθύνη βαραίνει κυρίως την ΠΑΕ αλλά κατά δεύτερο λόγο και τον Ερασιτέχνη, η διοίκηση του οποίου αδυνατεί, γι' ακόμα μια φορά μετά την περίπτωση Ιατρούδη, να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Συλλόγου. Ο εξαιρετικός κι επιτυχημένος Πρόεδρος Γιώργος Στειακάκης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη θα πρέπει να είναι λιγότερο "ευγενικοί" και περισσότερο "απαιτητικοί" με την ΠΑΕ. Ας μη "φοβούνται" μη χάσουν τον "γαμπρό". Υπάρχουν κι άλλοι "μνηστήρες" (αν ποτέ χρειαστεί)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣHΣ:

Οι επαφές Τουτζάρη - παικτών και το κρισιμο 10ημερο

Τα συμβόλαια που «καίνε»: O Μπάτζιος, ο Μπουτσάκης και τα άλλα παιδιά...

Μαζουλουξής: «Σε συζητήσεις με τον Εργοτέλη, όλα είναι πιθανά»

Μανουσάκης, η πρώτη απώλεια του Εργοτέλη

Προς παραμονή Μπουτσάκης - Μπουρσέλης, τι ισχύει με τα συμβόλαια που λήγουν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.