​Γκαγιέγος: Επαγγελματίας και MVP

Απόψεις

Η ξεχωριστή περίπτωση του Φελίπε Γκαγιέγος και η σημασία του διδύμου με τον Μεγιάδο στην Τούμπα.

Από το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη μέχρι σήμερα η υπόθεσή του θα μπορούσε να γίνει σίριαλ. Όπως άρχισε, έτσι τελείωσε. Τουλάχιστον προς το παρόν, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Φελίπε Γκαγιέγος παραμένει ένας άψογος επαγγελματίας και ένας από τους MVP του εφετινού ΟΦΗ (εξαιρετικός και στο ματς με τον Απόλλωνα ως εξάρι).

Ο Χιλιανός δεν είναι από τους φαντεζί ποδοσφαιριστές που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από πάνω του. Δεν είναι Τοράλ, ας πούμε. Είναι, όμως, από τους παίκτες που θέλει κάθε προπονητής, ένα μηχανάκι της μεσαίας γραμμής, ουχί απλώς "τρεχαντήρι", όπως λέμε στην καθομιλουμένη, αλλά με την ποιότητά του συνδέει άμυνα και επίθεση βοηθώντας τα μέγιστα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Με τον Μεγιάδο είναι στην απόλυτη ισορροπία (θα τους δούμε ξανά μαζί στην Τούμπα). Όταν είναι μαζί λειτουργούν άψογα. Στη Ριζούπολη έπαιξε χωρίς τον Αργεντινό, αλλά δεν άφησε να φανεί η απουσία του. Ισορροπημένος ποδοσφαιριστής που αν θέλει γίνεται δημιουργός και εκτελεστής: το έκανε με τον Απόλλωνα, ασίστ και γκολ-φάουλ.

Το σημαντικότερο, όμως, πάνω από το ποδόσφαιρο είναι πως πρόκειται για έναν άψογο επαγγελματία. Stop και rewind: όπως ενημέρωσε επίσημα ο ΟΦΗ πριν από λίγο καιρό, ο Γκαγιέγος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους. Ο ΟΦΗ ουδέποτε του έκλεισε την πόρτα, αλλά λειτουργώντας (ορθώς) σε επαγγελματικό επίπεδο φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως για να φύγει πρέπει να έρθει μία πρόταση που θα ικανοποιεί τις οικονομικές απαιτήσεις του συλλόγου και τη ρήτρα αποδέσμευσης. Προτάσεις ήρθαν, δεν ήταν αυτές όμως που ήθελε ο ΟΦΗ. Stop και play από εκεί που είχαμε μείνει. Από εκείνο το σημείο λοιπόν και μετά ο ποδοσφαιριστής παραμένει ενεργό μέλος της ομάδας και υπολογίζεται κανονικά από τον Νιόπλια. Παραμένει άψογος, από τους κορυφαίους του γηπέδου και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα. Ακόμα και στη μέτρια βραδιά του (τέτοια ήταν στην Τρίπολη) θα προσπαθήσει να φανεί αξιοπρεπής και να μην "κρεμάσει" τους συμπαίκτες του.

Να ξέρετε στο ποδόσφαιρο περιπτώσεις σαν τον Χιλιανό υπάρχουν πολλές. Αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι πώς αντιμετωπίζονται και από τις δύο πλευρές. Σωστός ο ΟΦΗ στα "θέλω" του, σωστός και π Γκαγιέγος παρά το πρόβλημά του. Θα μπορούσε να αλλάξει στάση και συμπεριφορά και να "ανοίξει" ένα σίριαλ προσπαθώντας να κερδίσει την αποχώρησή του. Δεν έκανε τίποτε από αυτά αποδεικνύοντας το επαγγελματικό του ήθος, διαχωρίζοντας τα προσωπικά από τα αγωνιστικά χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα. Εξάλλου το γήπεδο είναι καθρέπτης και άπαντες βλέπουν την εικόνα του ποδοσφαιριστή.

Το βασικότερο είναι ότι έχει όρεξη. Φάνηκε στη Ριζούπολη, φάνηκε και πόσο πολύ ήθελε το γκολ. Ο ΟΦΗ χρειάζεται τον Γκαγιέγος, το αγωνιστικό στιλ του Νιόπλια τον έχει ανάγκη και ο καλός Γκαγιέγος είναι παίκτης κλάσης από τους λίγους που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aρνητές ήττας

Ο κόσμος θα σε θυμάται μόνο αν βάζεις γκολ

Οι δύο «μεταγραφές» του Νιόπλια

Η αποστολή του ΟΦΗ με ΠΑΟΚ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.