​Η άχαρη διαδικασία και το δύσκολο έργο του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Τα αδιάφορα πλέι άουτ, η αναζήτηση κίνητρου και η υπόσχεση του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Λεβαδειακός και μετά πλέι άουτ. Για να λέμε την αλήθεια, το πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ τελείωσε με τον Άρη. Άντε και με την ΑΕΚ για τη μεγάλη νίκη. Από 'δω και πέρα το ξενέρωτο του πράγματος κι ας προσπαθεί ο Νταμπράουσκας να διατηρήσει το ενδιαφέρον.

Καλά κάνει ο άνθρωπος, επαγγελματίας είναι. Θα βρει το κίνητρο και στα πλέι άουτ, μόνο αγγαρεία δεν θα τα δει. Ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο με τους παίκτες, να εμπεδώσουν τα «θέλω» του, κάτι σαν μίνι προετοιμασία πριν από την προετοιμασία του καλοκαιριού.

Το θέμα είναι η αντίδραση των παικτών σε αυτή την άχαρη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος. Πού θα βρουν το κίνητρο και την όρεξη, όσο κι αν σε αυτή την κατεύθυνση θα τους οδηγήσει ο προπονητής τους.

Θυμάστε τι έγινε πέρυσι. Τι ΟΦΗ είδαμε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και τι ΟΦΗ είδαμε στα πλέι άουτ. Μία τραγική εικόνα, μία ανημποριά κυρίως ψυχολογική και μία «πεντάρα» στο φινάλε από τον Βόλο.

Η μεγάλη πρόκληση, λοιπόν, του Λιθουανού προπονητή είναι ακριβώς αυτό: να κρατήσει στη τσίτα την ομάδα του σε μία διαδικασία που ξέρει πως δεν υπάρχει κίνητρο παρά μόνο επαγγελματισμός. «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι στα πλέι άουτ δεν θα χαλαρώσουμε, είναι σημαντικά ματς. Θέλουμε όλοι να βελτιωθούμε κι εγώ και οι παίκτες. Εχουμε πολλές δουλειές που δεν έχουμε ολοκληρώσει εφέτος», είπε το βράδυ της Κυριακής, μετά την ΑΕΚ. Η υπόσχεσή του. Και προφανώς εννοεί αυτό το ρημάδι το αρνητικό ρεκόρ στο «Γεντί Κουλέ» με τις δύο νίκες και τα 6 γκολ, που δικαίως κάθεται στο λαιμό του κόσμου. Ναι, αυτό είναι κίνητρο και σημαντικότατο.

Άλλο, όμως, είναι το σημαντικότερο: Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η χρονιά τελειώνει από τον Μάρτιο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΟΦΗ έχει άπλετο χρόνο μπροστά του για να δουλέψει, να σχεδιάσει και να δράσει ώστε σιγά-σιγά να γίνει ομάδα πλέι οφ, ομάδα ανταγωνιστική. Αρκεί να μη γίνουν τα ίδια λάθη. Ένα deja vu υπό διαφορετικές συνθήκες. Ένα έργο που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Και ο Νταμπράουσκας οφείλει να είναι ο εγγυητής σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο κατώφλι της Εθνικής ο Μανδάς

Mε έξι γκολ, σε μια σεζόν, δεν γέλασε κανείς!

Το βλέμμα του Νταμπράουσκας και ο δύσκολος δρόμος του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.