Η Λαμία και η «εκδίκηση» του Νιόπλια

ΟΦΗ

Κάτι χρωστάει ο Νίκος Νιοπλιας στην προσεχή αντίπαλο του ΟΦΗ. Η παραίτηση του '17 και οι προφητικές δηλώσεις

Στις 8 Μαϊου, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για ακόμη ένα «τελικό», για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Stop και rewind. Σχεδόν 4.5 χρόνια πριν, στο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ παίζει με τη Λαμία για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Με τον Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, μετά την άνοδο με την κατάκτηση του τίτλου στη Γ', ο Όμιλος επιδιώκει να επανέλθει στα «μεγάλα σαλόνια». Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι και αυτός «τελικός» για διαφορετικό λόγο. Εφέτος για τη σωτηρία, τον Γενάρη του 2017 για την άνοδο.

Ο ΟΦΗ γνωρίζει την εντός έδρας ήττα από την ομάδα της Λαμίας και ο 56χρονος, σήμερα, προπονητής δηλώνει την παραίτησή του.

ΝΑΣΤΟΣ-ΛΑΜΙΑ.jpg#asset:302252


Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Όστοιτς, Νάστος (75' Μάνος), Αντουκόρ, Χαντί (75' Χίσι), Όγκμποε (46' Ράντι), Μιλοσάβλιεβ, Βουό.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης (83' Φερφελής), Βασιλόγιαννης (60' Τζόκιτς), Ντουρμισάι (90' Αυγενικού), Βάντερσον

ΟΦΗΛΑΜΜΕΣΑ.jpg#asset:302253


Οι προφητικές δηλώσεις του Νιόπλια

Η ανακοίνωση της κρητικής ΠΑΕ μετά το ματς περιλαμβάνει και δήλωση του Νιόπλια που εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του: «Μετά το τελευταίο αποτέλεσμα, θεωρώ ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ώστε η ομάδα να έχει τα περιθώρια να διεκδικήσει το στόχο που έχει θέσει (...) Ηρθα στον ΟΦΗ στα δύσκολα και όταν ξαναβρεί δυσκολίες ο ΟΦΗ, παλι εδώ θα είμαι».

Μετά από 4.5 χρόνια, στις δυσκολίες του ΟΦΗ ο Νιόπλιας είναι και πάλι εδώ. Σαν αυτά τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας που μοιάζουν με σενάριο ταινίας. Πριν από λίγο καιρό, ο Γιώργος Σίμος, σαν άλλος Νιόπλιας, παραιτήθηκε από τον πάγκο του Ομίλου και οι επικεφαλής έδωσαν τα ηνία στον έμπειρο τεχνικό.

Το προσεχές Σάββατο στη Λαμία, ο ΟΦΗ έχει στόχο το διπλό για να τελειώνει μια και καλή με τη σωτηρία και τα σενάρια και ο Νιόπλιας θέλει την... εκδίκηση για εκείνο το χαμένο παιχνίδι του Γενάρη του 2017. Σίγουρα στο μυαλό του δεν θα στριφογυρίζει αυτό το ματς του «Γεντί Κουλέ», αλλά η μοίρα το έφερε έτσι για τη δική του, προσωπική εξιλέωση. Δύο διαφορετικά παιχνίδια, δύο διαφορετικοί στόχοι, ο ίδιος προπονητής, και ένα διαφορετικό σενάριο.

Για την ιστορία, ο Νιόπλιας αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να ανεβάσει τον ΟΦΗ (εκείνη τη σεζόν, 2016-2017, ανέβηκαν ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία), αλλά το πέτυχε λίγο αργότερα. Η ιστορία γνωστή, ο «Παπ» πήγε με τον ΟΦΗ μέχρι την άνοδο και μέχρι να έρθει το «διαζύγιο» για να αναλάβει ο Σίμος και έπειτα ο Νιόπλιας.

Είναι αυτοί οι κύκλοι της ζωής. Όπως λέει και ένα ρητό: Σε έναν κύκλο, κάθε σημείο είναι ταυτόχρονα και αρχή και τέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτόν τον Σακόρ πήρε ο ΟΦΗ

Ο Σαρδινέρο είναι μεγάλο... «εργαλείο»!

Ο ΟΦΗ, ο Γιακουμάκης και τα χειρότερα σερί στην Ευρώπη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.