Ο Σαρδινέρο είναι μεγάλο... «εργαλείο»!

Απόψεις

Ο Σαρδινέρο είναι το «εργαλείο» που θέλει κάθε προπονητής και από τους πιο σταθερούς του ΟΦΗ εφέτος

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι ιδανικοί για τον προπονητή. «Υπηρέτες» του πλάνου, άριστοι στο τακτικό κομμάτι, έτοιμοι να βοηθήσουν και σε άλλες θέσεις εφόσον τους ζητηθεί. Υπάρχει και ο Αντριάν Σαρδινέρο που έχει τα παραπάνω.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ντε και καλά έναν ποδοσφαιριστή που είναι ο MVP του ΟΦΗ έως τώρα στα πλέι άουτ, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, αυτός είναι ο Ισπανός εξτρέμ, που έγινε φορ, που έγινε «Φιγκεϊρέντο» όταν χρειάστηκε, που έγινε ο game changer του ΟΦΗ, που έγινε, για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, ο απαραίτητος για τον Νίκο Νιόπλια.

Ο Σαρδινέρο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που... θα γεμίσει εξέδρες ούτε θα εντυπωσιάσει, αν και το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μου έρχονται πολλοί στο μυαλό που μπορούν να το πετύχουν. Είναι, όμως, εργάτης μέσα στο χορτάρι, κάνει αυτό που θα του πει ο προπονητής και αξίζει ένα χειροκρότημα παραπάνω γιατί και στα πλέι άουτ, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος έπαιξε ως προωθημένος. Έπαιξε σε μία θέση που δεν αποκτήθηκε γι' αυτή, αλλά μια χαρά τα κατάφερς.

Ο 31 ετών εξτρέμ είναι από τους παίκτες που μπορεί να περάσουν... απαρατήρητοι για τον μέσο φίλαθλο, αλλά για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο και μπορούν να διακρίνουν τα αυτονόητα γίνεται αντιληπτό ότι είναι απαραίτητος. Και είναι αυτός που έχει τραβήξει «κουπί», όπως λέμε στην καθομιλουμένη.

Η διαφορά ας πούμε με τον Σακόρ που τον έχουν εκθειάσει ουκ ολίγες φορές έχει να κάνει με τη σταθερότητά του. Ο Σαρδινέρο δεν «απογειώθηκε» στα πλέι άουτ, ήταν από πριν εκεί, πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Ο Σαρδινέρο δεν ήρθε ως... γκεστ σταρ, ήρθε ως φυσική συνέχεια των εφετινών του εμφανίσεων.

Το βασικό του ατού και γι' αυτό είναι από τις πρώτες επιλογές του Νιόπλια είναι η ανταπόκρισή του στο τακτικό κομμάτι. Κάνει ακριβώς αυτό που θα του πεις. Και μάλιστα, τα νούμερα το αποδεικνύουν, κάνει πολλές φορές περισσότερα και από αυτά που του έχει πει ο προπονητής.

Ο Ισπανός είναι από τους παίκτες που δεν εντυπωσίασε τον κόσμο όταν ανακοινώθηκε από τον ΟΦΗ, του ασκήθηκε σκληρή κριτική στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια έγινε αντιληπτός ο ρόλος του στην ομάδα και η σημασία της παρουσίας του.

Δεν λέμε ότι είναι ο σούπερ ντούπερ ποδοσφαιριστής ούτε θα τον βαφτίσουμε... Μπενζεμά, αλλά ένα χειροκρότημα από τον κόσμο το αξίζει γιατί στο τέλος της χρονιάς, όταν θα γίνει το ταμείο, άπαντες θα καταλάβουν ότι ήταν από τους ποδοσφαιριστές... που μάτωσαν την φανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να μη χάσουν το... μυαλό τους!

Θα είναι δύσκολο για τον ΟΦΗ

Αυτόν τον Σακόρ πήρε ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.