Η μεγαλύτερη «μεταγραφή» του ΟΦΗ

SMS
19:23 | 27/04/2019

Η παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ την τρέχουσα σεζόν ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του συλλόγου και οι βάσεις για την επόμενη.

Η εφετινή χρονιά του ΟΦΗ ήταν σίγουρα διαφορετική από τις άλλες. Χαρακτηρίζεται και ως ιστορική. Δεν είναι μόνο η εξελίξεις στα διοικητικά με την έλευση του Μιχάλη Μπούση, δεν είναι μόνο όσα αυτή έφερε και θα φέρει στο προσεχές μέλλον μεγαλώνοντας ως σύλλογο τον ΟΦΗ, είναι και το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και η παρουσία του κόσμου.

Η κρητική ομάδα κλείνει τη σεζόν με μέσο όρο εισιτηρίων 3.658, ούσα στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης στην εφετινή Super League, πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη και Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο ΟΦΗ έχει περίπου 1.000 εισιτήρια μέσο όρο παραπάνω από την αμέσως επόμενη ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εδώ, βέβαια, πρέπει να τονιστούν δύο πράγματα: το πρώτο έχει να κάνει με τη μειωμένη χωρητικότητα εφέτος του Γεντί Κουλέ, αλλά και με το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Όμιλος να δώσει ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτό των μπαράζ, αν τελικά καταλήξει εκεί.

Η κόσμος, λοιπόν, του ΟΦΗ όχι μόνο αγκάλιασε την ομάδα την τρέχουσα σεζόν και τη στήριξε, αλλά ήταν στο πλευρό της νέας προσπάθειας στα διοικητικά. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου το γήπεδο γέμισε, ενώ η συμπεριφορά του κόσμου ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Μπορεί στον ΟΦΗ να εξέφρασαν κάποια στιγμή την ενόχλησή τους για τα συνεχόμενα πρόστιμα λόγω της αυστηροποίησης των κανονισμών όσον αφορά στη συμπεριφορά των φιλάθλων, ωστόσο γνωρίζουν καλά ότι ο κόσμος στάθηκε αντάξιος της ιστορίας της ομάδας και αποτέλεσε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τον «12ο» παίκτη της. Αυτό συνέβη και στα όποια εκτός ο ΟΦΗ πήρε εισιτήρια και είχε φιλάθλους είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα.

Η χρονιά τελειώνει, ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για την επόμενη περιμένοντας να δει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται και αυτό που χρειάζεται ενόψει της νέας σεζόν είναι να συνεχιστεί η δυναμική παρουσία των φιλάθλων και ταυτόχρονα μία συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας. Επειδή το εφετινό πάθημα έγινε μάθημα για την ΠΑΕ με τα πρόστιμα και τις κλήσεις σε απολογία, καλό θα ήταν στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς ή λίγο πριν την αρχή της επόμενης, να υπάρξει συνάντηση των οργανωμένων με τους επικεφαλής και να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Οι οπαδοί της ομάδας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, έκαναν το Γεντί Κουλέ μία δυνατή έδρα, δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στα εντός ματς του συλλόγου, δεν έδωσαν δικαιώματα, άρα για να αποφευχθούν τα ανούσια πρόστιμα, μία εποικοδομητική συζήτηση των δύο πλευρών για ακόμα καλύτερη παρουσία του χρόνου, θα είναι μία υγιής στάση. Για να δώσει ξανά ο ΟΦΗ το καλό παράδειγμα σε όλες τις ομάδες, σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που ζει στην εσωστρέφειά του και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Ας δείξει ξανά ο ΟΦΗ σε όλους το δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο... μισός ΟΦΗ μένει ελεύθερος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.