Η μέρα που πας με χαμόγελο στη δουλειά

Απόψεις

Το 2-0 επί του Λεβαδειακού είναι η χαρά του φιλάθλου, είναι η μέρα που θα πάει με χαμόγελο στο γραφείο. Του Στ. Καραΐνδρου.

Καιρό είχε να το χαρεί έτσι ο φίλος του ΟΦΗ. Να δει μπάλα, να δει νίκη, να πάει την άλλη μέρα στη δουλειά με το χαμόγελο στα χείλη. Οχι με αυτή τη μεμψιμοιρία, αυτό το συναίσθημα που θες να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Σώθηκε ο ΟΦΗ επειδή νίκησε τον Λεβαδειακό; Προφανώς και όχι. Ούτε πρέπει να βγουν στους δρόμους οι φίλαθλοι και να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Κέρδισαν ένα ματς που έπρεπε, στην έδρα τους κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε κάτι για να τρομάξει τον ΟΦΗ. Το αυτονόητο που έγινε πράξη, αυτό που δεν έγινε σε τόσα και τόσα ματς.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, το πήρε το τρίποντο. Με ωραία μπάλα, η οποία συνδυάστηκε με νίκη. Με όμορφο ποδόσφαιρο, από αυτό που χορταίνει ο κόσμος και γουστάρει να πηγαίνει γήπεδο για να το βλέπει από κοντά. Πάλι πολλές φάσεις, πάλι χαμένες ευκαιρίες, αλλά αυτή τη φορά ούτε ξενέρα, ούτε... εμφράγματα ούτε στενοχώριες. Απλή και καθαρή νίκη με πολλαπλά κέρδη.

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Γιακουμάκη που επιτέλους σκόραρε για να ηρεμήσει το παιδί. Κέρδισε σε ακόμη ένα ματς τον Φερέιρα που έδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν ήρθε στον ΟΦΗ -όπως αρχικά νόμιζε η πλειοψηφία- σαν μία ενίσχυση για το μέλλον, αλλά για να προσφέρει άμεσα. Κάτι ήξερε ο Βέρα που τον πήρε μαζί του στο Ηράκλειο.

Κέρδισε και τον κόσμο που πήγε την ηλιόλουστη Κυριακή στο γήπεδο και έφυγε με φαρδύ χαμόγελο στα χείλη. Αλλά πάνω απ' όλα κέρδισε την ηρεμία του. Δύο εβδομάδες, μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς γκρίνια, προβληματισμούς, αναλύσεις για την ατυχία, άρθρα για τις χαμένες ευκαιρίες και τους πεταμένους βαθμούς.

Προς το παρόν ο ΟΦΗ μπορεί να χαρεί την ηρεμία του, για λίγα 24ωρα, γιατί η μάχη συνεχίζεται. Εντός και εκτός γηπέδων. Στις 31 του μήνα ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη, αλλά αυτή την Τετάρτη υπάρχει η εκδίκαση της έφεσης. Ολοι στα «όπλα» για τη δικαίωση της ομάδας. 

Άντε να φύγει και αυτό το βάσανο, να καθαρίσει ο ΟΦΗ, να σώσει και τη χρονιά (και την κατηγορία) για να πάει στην ευχή αυτή η σεζόν. Για να ακολουθήσουν τα καλύτερα, αυτά που θα μεγαλώσουν τον ΟΦΗ. Θα τον γιγαντώσουν στα μάτια εχθρών και φίλων. Για να γίνουν αυτονόητες οι νίκες σαν αυτές με τον Λεβαδειακό και να πολλαπλασιαστούν οι μέρες που ο κόσμος θα πηγαίνει την άλλη μέρα στη δουλειά με χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Δίχως καζούρα και απογοήτευση. Σήμερα ξημέρωσε μία διαφορετική μέρα. Επιτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0

Γιαννούλης στο Capitano.gr: «Αν δεν κερδίζαμε δεν θα είχαμε ελπίδες»

Βέρα: «Ο κόσμος θέλει αυτό το ποδόσφαιρο»

Δείτε τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

H βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.