Η «μεταγραφή» Καστάνιος και οι λύσεις στα φορ

Απόψεις

Ο Λουκ Καστάνιος που συστήνεται ξανά στον κόσμο του ΟΦΗ και η ανάγκη να αποκτηθεί κι άλλος φορ

Ήταν κι αυτός από τα περσινά ερωτηματικά. Στο όριο της απογοήτευσης. Δεν βοήθησε τον ΟΦΗ, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά η άφιξή του στον Όμιλο δεν ήταν με ημερομηνία λήξης. Δεν αποκτήθηκε τον χειμώνα με μοναδικό γνώμονα το υπόλοιπο της περσινής σεζόν, αποκτήθηκε και για το μέλλον. Κι αυτό το μέλλον ήταν που αποτελούσε το μεγάλο ερώτημα.

Το μέλλον είναι εδώ. Ο Λουκ Καστάνιος είναι εδώ. Στην κανονικότητα του ΟΦΗ, στην προετοιμασία από την αρχή και έτοιμος να προσφέρει, με τον Νίκο Νιόπλια να τον εμπιστεύεται στα έως τώρα φιλικά. Όχι μόνο γιατί δεν έχει άλλες καθαρές λύσεις φορ στο «οπλοστάσιό» του, αλλά γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον ότι με αυτόν θα πορευτεί μέσα στη χρονιά.

Όποιος έχει δει τα φιλικά του ΟΦΗ και την εικόνα του ποδοσφαιριστή έχει αντιληφθεί ότι παίζει λες και έχει δώσει ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του. Σαν να συστήνεται ξανά στον κόσμο του ΟΦΗ που πέρυσι δεν τον είδε να αγωνίζεται όσο θα περίμενε.

Μέσα στις φάσεις, παίζει με την πλάτη, προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, μόνο το γκολ του λείπει για να «ξεκλειδώσει» και ψυχολογικά. Η καλή εικόνα του Καστάνιος και η όρεξη που δείχνει δημιουργεί προσδοκίες για το αύριο της κρητικής ομάδας ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Βέβαια, όπως έχει τονίσει και ο Μανόλης Γρηγοράκης, παίζει ουσιαστικά χωρίς ανταγωνισμό. Πίσω του δεν έχει τον φορ που θα τον... πιέσει και εδώ είναι το επόμενο μεγάλο ερώτημα: θα πάρει φορ ο ΟΦΗ και τι είδους φορ θα πάρει;

Η ανάγκη ενίσχυσης της επίθεσης παραμένει μεγάλη -προσωπικά θεωρώ όχι τόσο μεγάλη όσο αυτή για ένα αμυντικό χαφ που θα δώσει ανάσες στον Μεγιάδο- και ο Όμιλος δεν πρέπει να βρεθεί μέσα στη χρονιά με... κατ' ανάγκη φορ, αν το φέρουν οι συνθήκες. Ένας Καστάνιος δεν φτάνει ακόμα κι αν βάλουμε στο κάδρο ότι ο Σαρδινέρο (που πέρυσι βοήθησε πολύ σε αυτή τη θέση) και ο φαν Ντάινεν μπορούν να λογίζονται ως λύσεις για μπροστά. Δεν είναι όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φορ… για όλες τις δουλειές

Η καλή ομάδα στη Φορτούνα φαίνεται

Podcast #8: Οι μεταγραφές του ΟΦΗ και τα φιλικά

Δοκιμάζει Ελβετό επιθετικό ο ΟΦΗ

Scout report: Ο Φαν Ντάινεν δεν είναι επιθετικός

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.