Η OFILAND ετοιμάζεται!

ΟΦΗ

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Capitano.gr για το ΒΑΚ, τα έργα, τις λεπτομέρειες αυτών και την έκταση του Σκαφιδαρά

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών στο ΒΑΚ ώστε να γίνει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, αντάξιο της ιστορίας του ΟΦΗ, αλλά και βάσει των επιταγών που ορίζει η ποδοσφαιρική εποχή.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει πάντοτε στο κάδρο το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό είναι που ορίζει μία χρονιά, μία πορεία μέσα στο χρόνο, αλλά αυτό που αρχίζει στον ΟΦΗ θα ορίσει την ιστορία του μέλλοντος και θα χαράξει τη γραμμή για τα επόμενα χρόνια. Αν μη τι άλλο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα στη χώρα μας και προφανώς το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ενώ το λίφτινγκ θα αναγεννήσει το ΒΑΚ που μετράει πάνω από 30 χρόνια ζωής, με τα τελευταία βελτιωτικά έργα να χάνονται στο... χρονικό βάθος του 2004. Δεκαεπτά χρόνια μετά και με αρκετές διοικητικές παλινωδίες που άφησαν τον ΟΦΗ και το ΒΑΚ στη μοίρα του, ο Μιχάλης Μπούσης περνάει από το στόχο στις πράξεις για να κάνει το αυτονόητο για κάθε ομάδα: ένα σύγχρονο προπονητήριο.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός και επειδή ακριβώς αυτό ενστερνίζονται και στον ΟΦΗ εξ ου δεν βγάζουν προς τα έξω οποιαδήποτε λεπτομέρεια για τα έργα προτιμώντας να περάσουν απευθείας στις πράξεις και -όταν με το καλό γίνουν- στα εγκαίνια, ας δούμε ποια θα είναι τα έργα που θα γίνουν στο «Βαρδινογιάννειο» και αυτά που έρχονται στην περιβόητη έκταση του Σκαφιδαρά.

bakmesaghpeda.jpg#asset:268004


Το μεγαλύτερο έργο αφορά τα γήπεδα όπου θα γίνει ανακατασκευή και όπως γράψαμε τη Δευτέρα θα έρθουν όλα στο ίδιο επίπεδο, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα προπονητικά κέντρα. Το σημαντικότερο είναι ότι η ανακατασκευή θα συνοδευτεί και με νέο, υβριδικό, χλοοτάπητα που σημαίνει προφανώς καλύτερη ποιότητα, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εργασίες που θα λάβουν χώρα από τον επόμενο μήνα και για τους επόμενους 3-4 μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Προφανώς θα γίνει λίφτινγκ και στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ θα δημιουργηθούν και εγκαταστάσεις για τις Ακαδημίες (καινούργια αποδυτήρια) δείχνοντας ξεκάθαρα αυτό που έχουν ως πρώτο μέλημα στον ΟΦΗ: το μέλλον του συλλόγου και το μέλλον είναι οι Ακαδημίες.

bakmesaghpeda2.jpg#asset:268005


Κι εδώ ακριβώς έρχεται η έκταση στο Σκαφιδαρά, η οποία παραμένει στο πλάνο και για την οποία, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Βασίλης Λαμπρινός στο LIVETALKS, θα υπάρξουν εξελίξεις τους επόμενους μήνες. Τα έργα που θα γίνουν τώρα δεν έχουν σχέση με αυτά της συγκεκριμένης έκτασης. Εκεί, όταν θα αρχίσουν, θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, εκεί θα μιλάμε για την εκτόξευση του ΟΦΗ, αφού το σχέδιο περιλαμβάνει ξενώνες, υπερσύγχρονες αίθουσες και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μεγαλώσουν το ΒΑΚ και να δημιουργηθεί η OFILAND. Εκεί θα αλλάξει τελείως επίπεδο ο ΟΦΗ, αποκτώντας ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, τα οποία μάλιστα θα μπορούν να χρησιμοποιούν για προετοιμασία και ομάδες του εξωτερικού.

Κάθε πράγμα στον καιρό του, όπως λέει ο λαός. Αυτή τη στιγμή στον ΟΦΗ ρίχνουν το βάρος στις εργασίες που θα αρχίσουν προσεχώς και θα αφορούν κατά κύριο λόγω τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του «Βαρδινογιαννείου» και έπειτα, όταν θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις, θα αρχίσουν και αυτά στην υπόλοιπη έκταση στο Σκαφιδαρά.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι ο Μιχάλης Μπούσης έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των έργων, ενώ τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συμπράξει με ένα κονδύλι της τάξεως του 1 εκ. ευρώ, περίπου. Αυτά τα χρήματα προορίζονται για τις εργασίες που αφορούν το χλοοτάπητα των γηπέδων που θα ανακατασκευαστούν στο ΒΑΚ.

Και κρατήστε για το τέλος και αυτό: μετά το ΒΑΚ παίρνει σειρά το «Γεντί Κουλέ». Και εκεί θα γίνουν βελτιωτικά έργα -κάποια εξ αυτών θα είχαν ήδη γίνει αν δεν είχαμε την πανδημία- ενώ και εκεί θα έχουμε ανακατασκευή του χλοοτάπητα από τη βάση του για να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά καιρούς αναφορικά με την κατάσταση του χορταριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βασίλης Λαμπρινός για τον ΟΦΗ και το Σκαφιδαρά

ΒΑΚ: Το μεγάλο έργο του ΟΦΗ!

Η χρηματοδότηση των έργων στο ΒΑΚ

Ο Μπούσης, ο ΟΦΗ και το «δέσιμο» με την Κρήτη

Πόσο πρότζεκτ αντέχεις;

Γίνηκε η σπίθα σου φωτιά

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.