Η ώρα του Καστάνιος!

08:00 | 12/02/2021

Ο 28χρονος φορ αναμένεται να αποτελέσει το επιθετικό «όπλο» του ΟΦΗ στο ματς με τον Βόλο

Η καθημερινότητα του ΟΦΗ την τρέχουσα εβδομάδα έχει επικεντρωθεί στο ματς της Κυριακής με τον Βόλο στο «Γεντί Κουλέ», για την 22η αγωνιστική. Είναι δημοσιογραφικό κλισέ, το έχετε ακούσει και το έχετε διαβάσει πολλές φορές, αλλά ο Όμιλος κυνηγάει τη νίκη για να κάνει αυτό το περίφημο restart. Η νίκη δεν θα του δώσει μόνο ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, αλλά και βαθμολογική. Ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αφού θέλει να τερματίσει από τη 10η θέση και πάνω ώστε να έχει ένα ματς περισσότερο στην έδρα του στο μίνι πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου χαρακτηρίζεται ως τελικός, δεδομένα είναι δύσκολο και έρχεται λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον Κύπελλο από τον ίδιο αντίπαλο. Μάλιστα, η εμφάνιση του ΟΦΗ στη ρεβάνς (1-1) ήταν απογοητευτική και έφερε νέο κύμα αντιδράσεων, κάτι που πρέπει να αποτελέσει μάθημα για την Κυριακή.

Τα προβλήματα για τον Γιώργο Σίμο είναι δεδομένα. Πολλές οι απουσίες, αλλά σημαντικές και οι επιστροφές. Ντε Γκουζμάν, Μαρινάκης και φυσικά ο Λουκ Καστάνιος, τον ο οποίο ο ΟΦΗ τώρα έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Στο πρωτάθλημα η κρητική ομάδα έχει να σκοράρει από τον αγώνα με τη Λαμία και τη νίκη με 2-0. Τα ξέρετε, τα έχει διαβάσει, τα έχετε εμπεδώσει, είναι όμως επιτακτική η ανάγκη να σπάσει αυτή η «κατάρα» ή η αδυναμία, πείτε το όπως θέλετε. Χρειάζεται γκολ, χρειάζεται κάποιος να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο αποκτήθηκε ο 28χρονος φορ.

Όπως φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια που έπαιξε, έστω και λίγο, είναι σε καλή κατάσταση οπότε μπορεί να ξεκινήσει βασικός την Κυριακή. Μάλιστα, με δεδομένη την απουσία του Σαρδινέρο που είχε το ρόλο του φορ στα περισσότερα παιχνίδια, το ματς αυτό «φωνάζει» για τον Καστάνιος και εκτός απροόπτου αναμένεται να τον δούμε να παίρνει φανέλα βασικού.

Βέβαια, στον ΟΦΗ προσέχουν με τους παίκτες που είχαν μεγάλη αγωνιστική αποχή, το ανέφερε πρόσφατα και ο Σίμος, αλλά πλέον με δεδομένο το επιθετικό πρόβλημα δεν μπορούμε να μιλάμε για ρίσκο το να χρησιμοποιηθεί ο Ολλανδός από την αρχή. Το παιχνίδι είναι τέτοιο που θέλει την ποιότητα του 28χρονου επιθετικού. Όπως φαίνεται, λοιπόν, ήρθε η ώρα του Καστάνιος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.