Η τελευταία φορά στο Αλκαζάρ

Special

Ο ΟΦΗ, μετά από 12 χρόνια, θα αγωνιστεί (Σάββατο - 17.15, Capitano.gr) στην ιστορική έδρα της ΑΕΛ, ένα παιχνίδι που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν του φέρνουν

ΟΦΗ και ΑΕΛ θα αναμετρηθούν το Σάββατο (17.15) στο Αλκαζάρ όχι στο ''AEL FC ARENA'', στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Δύο ομάδες που προέρχονται από προβληματικές εμφανίσεις και ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει βαθμολογική ανάταση και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ο ΟΦΗ τελευταία φορά αγωνίστηκε το μακρινό 2008 στο ''Αλκαζάρ'', ενώ στο νεόκτιστο γήπεδο της ''AEL FC ARENA'' έχει να θυμάται την απίστευτη ανατροπή πέρυσι (3-2 από 0-2) και ένα ''στεναχωρημένο'' 0-0 την περίοδο 2008/09.

Το τελευταίο ματς στο Αλκαζάρ

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο ''Αλκαζάρ'', ήταν συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου του 2008, για την 5η αγωνιστική της τότε A' Eθνικής. Ο ΟΦΗ του Στράκα, παρακαλώ, η ΑΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Τότε έγινε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε, η ΑΕΛ ισοφάρισε, τα δύο γκολ του Σίμιτς έκαναν το 1-3 στο 70' όμως σε ένα εικοσάλεπτο άλλαξαν τα πάντα. Ο Θανάσης Τσίγκας σκόραρε δις, με τον Ιγκλέσιας να πετυχαίνει στο 90' το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους και το σκορ να ολοκληρώνεται 4-3.

Η «σφαγή» του Κωνσταντινέα

Πέρα από το εντυπωσιακό σκορ και την ποιοτική - τότε - ΑΕΛ, ο ΟΦΗ είχε πολλά παράπονα από την διαιτησία του Κωνσταντινέα και τους βοηθούς του, σε εκείνο το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της τοπικής εφημερίδας ''Πατρίς'', την επόμενη του αγώνα. ''Στο Αλκαζάρ καταργήθηκαν όλοι οι νόμοι του ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ πρωταγωνίστησε σε μια τραγωδία του ποδοσφαίρου, ένας θρίαμβος επί της ΑΕΛ μετατράπηκε σε οδυνηρή ήττα με σκορ 4-3 σʼένα ματς με απίστευτη εξέλιξη στο οποίο ο διαιτητής Κωνσταντινέας και οι βοηθοί του διαδραμάτισαν τον κορυφαίο ρόλο. Αυτό που έγινε στη Λάρισα συμβαίνει μια φορά στα 10 χρόνια.'' οι τότε αναφορές στην αναμέτρηση.

Ματς ''ειδικών συνθηκών''

Αναμφίβολα, αποτελούν τις δύο ιστορικότερες επαρχιακές ομάδες της χώρες. ΟΦΗ και ΑΕΛ συγκρούονται το Σάββατο (17.15) σε ένα παιχνίδι ''ειδικών συνθηκών'' για την 11η αγωνιστική της Superleague. Κι αυτό γιατί, ο φιλοξενούμενος ΟΦΗ προέρχεται από δύο προβληματικές εμφανίσεις που έχουν προκαλέσει προβληματισμό, θέλοντας να κλείσει πριν καν ανοίξει - σε περίπτωση ήττας - έναν κύκλο εσωστρέφειας. Από την άλλη, η γηπεδούχος ΑΕΛ έχει τα δικά της - πολύ σημαντικότερα - προβλήματα.

H ομάδα του κάμπου αποτελεί μια από τις χειρότερες ομάδες έως τώρα στο πρωτάθλημα, η ήττα από τον Παναιτωλικό την άφησε προτελευταία στην βαθμολογία με μόλις 6 βαθμού σε 10 αγωνιστικές. Παίκτες φεύγουν, προπονητές το ίδιο και οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, που αποτελούν - δυστυχώς γι αυτήν - τα highlights της εφετινής σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σίμος: «Πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη»!

Ρήξη έσω πλαγίου ο Σακόρ

Μανόλης Γρηγοράκης: Παράδοξο, ανεξήγητο, ανεπίτρεπτο!

«Η πρώτη ενόχληση του Σίμου και η πίεση»

Το μεγάλο στοίχημα του ΟΦΗ είναι να κερδίσει ξανά τον κόσμο του

Τσιλιανίδης: Σαν θηρίο στο κλουβί!

Γλιτώνει το νυστέρι ο Φελίπε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.