Και όμως νίκησε…

Απόψεις

Η ισοπαλία στην Ξάνθη μπορεί να θεωρηθεί ως νίκη για τον ΟΦΗ επί του ίδιου (κακού) του εαυτού…

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης Κυπέλλου στα Πηγάδια δεν επιδέχεται μάλλον ιδιαίτερη ανάλυση, λόγω των ισχυρών ανέμων καθ’ όλη της διάρκειά της. Ήταν, όμως, ένα ματς που μπορεί κάλλιστα ν’ ανεβάσει το ηθικό της ομάδας του Παπαδόπουλου.

Το άσχημο ξεκίνημα στη Super League είχε ένα… σωρό παρελκόμενα για τον Όμιλο, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες δίνει μια πραγματική «μάχη» με το… μέσα του. Το πολλά ατομικά λάθη, η έλλειψη συγκέντρωσης και τα συχνά «μπλακ-άουτ» είχαν χαμηλώσει αρκετά τους δείκτες αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών.

Η ψυχολογία είχε πέσει στα… τάρταρα και οι αμφιβολίες μεγάλωναν. Γι’ αυτό ακριβώς η εμφάνιση απέναντι στους ακρίτες μπορεί να «απογειώσει» τους «ασπρόμαυρους», εφόσον φυσικά κάνουν και την ανάλογη διαχείριση. Εντάξει, δεν πέτυχαν και κάτι σπουδαίο, αλλά διέλυσαν τα «φαντάσματα».

Ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, δεν παρουσίασε την παραμικρή πνευματική αστάθεια κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έβγαλε ασφάλεια στο «επίμαχο» κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας και δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, μάλιστα, κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν την τρέχουσα σεζόν και το έκανε με εμφατικό τρόπο.

Αυτή η ισοπαλία μπορεί υπό προϋποθέσεις ν’ αποδειχτεί η μεγαλύτερη νίκη μέσα στη χρονιά για το σύνολο του Παπαδόπουλου. Γιατί το πρόβλημα πηγάζει από τον… εσωτερικό κόσμο των παικτών του. Και η εικόνα στην Ξάνθη φέρνει ηρεμία και σιγουριά. «Φτιάχνει», παράλληλα, το μυαλό των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι καλούνται να.. πατήσουν πάνω σ’ αυτή την εμφάνιση για να εμπιστευτούν και πάλι τους… εαυτούς τους και να ανταποκριθούν, όπως ακριβώς πρέπει, στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται για το πρωτάθλημα. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.