Κερδίστε τον κόσμο με τις μεταγραφές!

Απόψεις

Εφέτος οι επικεφαλής δημιούργησαν πίεση στον εαυτό τους. Δεν άργησαν μόνο, αλλά πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Το θέμα δεν είναι να εντοπίσεις τα αρνητικά σημεία μίας ομάδας μετά από μία βαριά ήττα, σαν κι αυτή της Παρασκευής. Το θέμα είναι η συνολική εικόνα. Και τούτη είναι που αφήνει την τελευταία γεύση.

Αν η προετοιμασία του ΟΦΗ έληγε μετά το φιλικό με τη Φίτεσε, τι θα λέγαμε; Όλα καλά κι όλα ανθηρά; Προφανώς όχι. Ο ΟΦΗ έχει συγκεκριμένες ανάγκες, θέλει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, θέλει ενίσχυση, αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένη είναι και η καθυστέρηση των επικεφαλής, παίζει σαν λούπα στο κεφάλι μας το άλλοθι πως αναζητείται κάτι καλό. Μακάρι να είναι έτσι, πλέον πρέπει να είναι έτσι.

Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι προβληματισμένος και συνάμα συγκρατημένος. Οι μεταγραφές είναι αυτές που θα διώξουν τα σύννεφα. Οχι οι μεταγραφές για να συμπληρωθεί το ρόστερ, όπως σωστά επανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας, αλλά αυτές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο.

Φορ και εξτρέμ θέλει κάτι καλό. Θέλει και ακραία μπακ, αλλά επιτρέψτε μου αυτά να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη από ποιότητα στην επιθετική του γραμμή, αυτή είναι που θα κάνει τη διαφορά.

Δεν θα κριθεί η αμυντική γραμμή στο φιλικό της Παρασκευής. Θα κριθεί η συνολική παρουσία της αμυντικής νοοτροπίας του ΟΦΗ όταν θα παίζουν μαζί Μεγιάδο-Ντιουσέ, κάτι που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, επιβάλλεται. Αυτό είναι το δίδυμο που ορίζει πρωτίστως το πώς αμύνεται ο ΟΦΗ για να μη φτάσει η μπάλα πίσω. Έπειτα, η επιστροφή του Βούρου θα ορίσει το κέντρο της οπισθοφυλακής της Κρητικής ομάδας.

Εκεί που θέλει το συντομότερο ενίσχυση είναι στα εξτρέμ και στον φορ. Με τον φορ θα ανέβει και το ηθικό του κόσμου, κακά τα ψέματα κανένας Ντιουσέ και κανένας Γιοχού, όσο καλοί κι αν είναι ή αποδειχθούν, δεν "φτιάχνουν" τους φιλάθλους. Ο παίκτης που θα βάζει την μπάλα στα δίχτυα είναι αυτός που θα κρίνει τις μεταγραφές για τον κόσμο. Θα τον ζεστάνει, θα τον οδηγήσει στα διαρκείας, θα τον οδηγήσει ξανά στο "Γεντί Κουλέ". Τον τελευταίο καιρό μία χαρά το πηγαίνουν στην ΠΑΕ με τους φιλάθλους. Κάτι το νέο πούλμαν και ο διαγωνισμός με τα συνθήματα, κάτι τα φτηνά διαρκείας και οι ευκολίες, είναι ένα πρώτο βήμα. Το άλμα θα είναι οι καλές μεταγραφές.

Τα φιλικά ξεχνιούνται εύκολα. Και οι νίκες και οι ήττες. Οι νίκες δημιουργούν, συνήθως, μία ψεύτικη πραγματικότητα, οι ήττες δημιουργούν πανικό και δίνουν πρόσφορο έδαφος για αυστηρή, έως ισοπεδωτική, κριτική. Είναι η εύκολη ευκαιρία για λάσπη στον ανεμιστήρα.

Σε θέμα χρόνου ο ΟΦΗ παίρνει κάτω από τη βάση. Σε θέμα μεταγραφών συνολικά θα κριθεί όταν ολοκληρωθούν. Δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση, σε λίγο καιρό αρχίζει το πρωτάθλημα και αντί να μιλάμε για το "μοντάρισμα" μίας ομάδας που θα μπει στον "μαραθώνιο" -και θα πάει να παίξει στο Περιστέρι- συζητάμε ακόμα για την καθυστέρηση και για τον λόγο αυτής.

Εφέτος οι επικεφαλής έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους. Δημιούργησαν πίεση και καλούνται με τις επιλογές τους να καλμάρουν την όλη κατάσταση. Δεν είναι μόνο ότι άργησαν, αλλά πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο για να δικαιολογηθεί η καθυστέρηση. Αν φέρεις νέο Φελίπε, ας πάει το παλιάμπελο. Δικαιολογείται η αργοπορία. Αν φέρεις νέο Καστάνιος, τότε βγάζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια. Και ο κόσμος δεν θα το αντέξει.

Ο φόβος είναι μήπως η πίεση λόγω της καθυστέρησης φέρει λανθασμένες-βιαστικές επιλογές. Αν, όμως, ο ΟΦΗ έχει εντοπίσει το καλό, το διαφορετικό, αυτό που θα τον ανεβάσει επίπεδο, τότε θα ξεκινήσει από διαφορετική βάση η κουβέντα. Μέχρι τότε σχολιάζουμε τα δεδομένα και τα δεδομένα "φωνάζουν" για άμεση και ποιοτική ενίσχυση. Τόσο απλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκο Αχέντ-ΟΦΗ 4-1

Τα highlights του φιλικού

Νιόπλιας: «Παιδικό το α' ημίχρονο, να έρθουν παίκτες να μας δώσουν ώθηση»

Πασαλίδης: «Να διορθώσουμε τις κακές στιγμές»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.