Κι αν τον αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα

Απόψεις

Η στάση του κόσμου γεννάει το «πρέπει» για τον ΟΦΗ και την πορεία του στο πρωτάθλημα.

Τέσσερις βαθμοί σε 5 αγωνιστικές, καμία νίκη έως τώρα, μία γενικότερη εικόνα που δεν ενθουσιάζει (αλλά όπως φαίνεται δεν απογοητεύει), ένας ΟΦΗ που ακόμα χρειάζεται πολλά (και αναμένεται να τα πάρει με τις επιστροφές παικτών), αλλά το βασικότερο όλων -και εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρυσι- ο κόσμος. Ο κόσμος που πιστεύει, χειροκροτά και στέκεται στο πλευρό του Ομίλου έως τώρα στηρίζοντας γενικότερα την προσπάθεια.

Έχει γραφτεί κι έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ένα από τα βασικά ζητήματα του εφετινού ΟΦΗ θα ήταν ο κόσμος και η στάση του. Πέρυσι, στην κακή περίοδο της κρητικής ομάδας με τις συνεχόμενες ήττες, ο κορωνοϊός έπαιξε σημαντικό ρόλο. Τα κλειστά γήπεδα κράτησαν τους φιλάθλους μακριά από τις εξέδρες, η γκρίνια δεν «πέρασε» μέσα στο γήπεδο παρά μόνο πέριξ αυτού και η χρονιά κύλησε με τις παραλίγο καταστροφικές συνέπειες χωρίς μεγάλες «ζημιές», αλλά δεδομένα με μία «ρωγμή» στις σχέσεις ΠΑΕ-οπαδών.

Το ερωτηματικό εφέτος επικεντρωνόταν ακριβώς σε αυτό και στα πρώτα τρία εντός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ απαντήθηκαν όλα. Ο κόσμος όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της ομάδας, αλλά ακόμα και σε συνθήκες αγώνα που δεν ευνοούν (στο 0-3 χθες, στο 0-3 από την ΑΕΚ τις προάλλες, ακόμα και στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης) όχι μόνο δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλά το χειροκρότημα ήρθε να συνθέσει μία εικόνα συμπαράστασης και στήριξης στην εφετινή προσπάθεια.

Το ίδιο και χθες, Κυριακή, με τη λήξη του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το χειροκρότημα σημαίνει πολλά, πολλά περισσότερα για τη συνέχεια. Κι αυτό το λέμε γιατί η στήριξη δεν αποκλείεται να έχει ημερομηνία λήξης αν ο ΟΦΗ δεν αρχίσει τα θετικά αποτελέσματα και όταν λέμε θετικά δεν αναφερόμαστε σε αυτό με την ΑΕΚ που το 0-3 έγινε ένα θαρραλέο 3-3 ούτε το 0-0 με τον Αστέρα. Θετικά αποτελέσματα είναι αυτά που έρχονται από τους πραγματικούς ανταγωνιστικές στην πορεία προς την επίτευξη του εφετινού σου στόχου. Θετικά αποτελέσματα είναι εκείνα που σε ανεβάζουν βαθμολογικά και σε κρατούν ζωντανό σε αυτά που έχεις υποσχεθεί: πλέι οφ. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει κάνει το χρέος του. Αυτοί που πηγαίνουν γήπεδο πηγαίνουν για να στηρίξουν και τούτο είναι σημαντικό αυτή την εποχή που η κρητική ομάδα προσπαθεί να μονταριστεί αναμένοντας τις σπουδαίες επιστροφές μετά τη διακοπή που θα δώσει έξτρα λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και συνάμα θα δώσουν την ευχέρεια στον Νίκο Νιόπλια να παρατάξει τον ΟΦΗ που θέλει και που ξέρει τι μπορεί να δώσει.

Αφήνοντας στην άκρη το αγωνιστικό κομμάτι για το οποίο μπορεί να γίνει μεγάλη κουβέντα, με πολλούς αστερίσκους που αφορούν τις απουσίες, ο κόσμος είναι αυτός που αποτελεί το βαρόμετρο του εφετινού ΟΦΗ. Όταν ο Μανόλης Γρηγοράκης έγραφε για την ανάγκη να «αποκτήσουν» οι «μελανόλευκοι» τον «12ο παίκτη», εννοούσε ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας όλοι τη δύναμη που έχει το «Γεντί Κουλέ» και πόσο μπορεί να σπρώξει τους παίκτες, ο ΟΦΗ είναι σημαντικό να κρατήσει «ζεστό» τον κόσμο όπως ο κόσμος κρατάει «ζεστή» την ομάδα. Κάντε στο μυαλό εικόνα το ΟΦΗ-ΑΕΚ στο 0-3 χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Εν κατακλείδι, ο κόσμος στηρίζει και χειροκροτά, το καθήκον του το κάνει, ώρα πλέον ο ΟΦΗ να του το ανταποδώσει. Η επόμενη σειρά αγώνων μέχρι τη διακοπή (Παναιτωλικός, Λαμία, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος) είναι η ευκαιρία του Ομίλου για τις νίκες και του βαθμούς που θα τα αλλάξουν όλα: ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, βαθμολογική θέση. Και θα γιγαντώσουν τη στήριξη των φιλάθλων. Αν τον αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα, που λέει και το τραγούδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βαθμολογία της Super League

Μανόλης Γρηγοράκης: Έπαιξε κι έχασε

Δημήτρης Καρυωτάκης: Όλα τα λεφτά ο Ναμπί


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.