Κι​ όταν λείπει ο Χουάν με τον Μιγκέλ;

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δείχνει ότι και φέτος θα παρουσιάσει μεγάλη εξάρτηση από τους δύο Αργεντίνους και αυτό μόνο είναι δείγμα ότι κάτι δεν πήγε καλά - έως τώρα - μεταγραφικά

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κάνει μια νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως αυτό είναι το λιγότερο κακό που του συμβαίνει, στο δικό μου το μυαλό.

Αυτό που αξίζει να σταθούμε δεν είναι το αποτέλεσμα - άλλωστε όλα είναι μέσα σε κάθε παιχνίδι - αλλά η ανετοιμότητα και η νευρικότητα του, απέναντι σε έναν θεωρητικά - κατώτερο αντίπαλο. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι καλό, με αντίπαλο μια ομάδα που ήξερε τι θα αντιμετωπίσει και αν το ματς γίνονταν την περσινή σεζόν... θα έληγε 3-1. Ένα το κρατούμενο.

Κάποιος μπορεί να κρίνει το ματς του Σαββάτου σαν κάποιο μεμονωμένο κακό παιχνίδι του ΟΦΗ, άλλος σαν μια συνέχεια του άσχημου φίνις της σεζόν και της προβληματικής, βάση εικόνας και αποτέλεσμα του, προετοιμασίας. Ένας τρίτος, μπορεί να τα ρίξει στο άγχος ενόψει ενός Ευρωπαϊκού αγώνα μετά από χρόνια... Όλοι θα έχουν δίκιο και όλοι... άδικο. Νομίζω ότι η εμφάνιση του Σαββάτου είχε λίγο απ' όλα τα παραπάνω.

Άλλωστε ο Δημήτρης Πιτσουλακης και ο Δημήτρης Καρυωτάκης με άρθρα τους στο Capitano.gr αποτύπωσαν όπως την εικόνα του ματς καθώς και του ιστορικού αγώνα που έρχεται.

Να το πάω λίγο παρακάτω. Αυτό που κρατάω από την πρεμιέρα είναι η εξάρτηση εξ Αργεντινής που θα έχει και φέτος ο ΟΦΗ. Όπως φάνηκε και το Σάββατο, ο Όμιλος χωρίς Νειρα και Μεγιαδο θα είναι άλλη ομάδα, σε σχέση με όταν είναι οι Αργεντινοί στο χορτάρι. Χάνει σε δημιουργία και ανασταλτικότητα.

O Oργανισμός ΟΦΗ δεν φρόντισε να θωρακίσει αυτά τα δύο σημαντικοτερα γρανάζια της ομάδας. Δεν λέω να αποκτήσει παίκτες ισάξιους αλλά να προσθέσει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα στις θέσεις της μεσαίας γραμμής (και της επίθεσης).

Με βάση την πρώτη εικόνα των νεοποκτηθέντων παικτών άλλα και την αγωνιστική τους ιστορία, κανείς δεν δείχνει οτι μπορεί να μπει στα παπούτσια του Μιγκέλ και του Χουάν. Κι αυτό είναι θέμα.

Πέρυσι υπήρχαν και οι Σεμεντο και Τσιλιανιδης, ο ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ο άλλος μετά τον Ιανουάριο έβαλε... μαγιό. Κυρίως, με βάση και την ευπάθεια που έχουν οι δύο κολλητοί σε τραυματισμούς, και τους χιαστούς του Βαζ, η ανάγκη προσθήκης παίκτη με προσωπικότητα είναι μεγάλη.

Δεν γνωρίζω αν στην διοίκηση ετοιμάζουν κάτι καλό για το τέλος των μεταγραφών, αλλά βλέποντας το ρόστερ, η ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης μοιάζει επιβεβλημένη. Στην θέση της επίθεσης στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έναν παίκτη να πατάει και τις δύο περιοχές.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερη σαν ομάδα - όπως τονίζεται - και να κάνεις το βήμα παραπάνω, σε αγωνιστικό επίπεδο, χρειάζονται δύο υπερβάσεις, σε μια περίοδο που η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για πολλούς λόγους θα είναι άλλος ΟΦΗ την Πέμπτη

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

Σχόλιο: Αυτός δεν ήταν ΟΦΗ

Η πρεμιέρα του ΟΦΗ: Όσα δεν είδατε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.