«Κόουτς, σε ευχαριστώ...»

Απόψεις

Ο Σπύρος Σταυρακάκης, ξεπροβοδίζει μέσω του Capitano.gr, το Νίκο Παπαδόπουλο από τον πάγκο του ΟΦΗ

Η αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου από τον πάγκο του ΟΦΗ οριστικοποιήθηκε και επίσημα χθες (Δευτέρα, 21/01/2019) αργά το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ.

Δύο ημέρες μετά τη σπουδαία επικράτηση του Ομίλου με 3-0 επί του Παναιτωλικού, αποτέλεσμα που τον έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μερικές ημέρες μετά τη δημόσια στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπό του, ο Νίκος Παπαδόπουλος αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ. 

Το “διαζύγιο” των δύο πλευρών βγήκε ...κοινή συναινέσει, όμως μπορούμε να καταλάβουμε ότι η αιτία ήταν η αντίδραση του τέως προπονητή του ΟΦΗ στις προκλήσεις των στελεχών του Παναιτωλικού. Προς τιμήν του ο κ.Παπαδόπουλος ζήτησε συγγνώμη μετά το τέλος του ματς αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση δε συνάδει με την φιλοσοφία που έχει φέρει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ. Μια αντρίκια συγγνώμη, που ήρθε πολύ γρήγορα γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Παπ κατάλαβε άμεσα το λάθος του και το εξέφρασε δημόσια. 

Τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών είχαν φέρει πολλή γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων του ΟΦΗ και η κριτική που ασκήθηκε στον Παπαδόπουλο ήταν δριμεία και πολλές φορές άδικη. Ωστόσο εκείνος παρέμενε και με πολλή πίστη στην ομάδα αλλά και στον εαυτό του, δούλευε σκληρά ώστε να καταφέρει το στόχο. Ο Παπαδόπουλος ξέρει να πετυχαίνει στόχους και αφήνει τον ΟΦΗ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού παρά το γεγονός ότι η τύχη του είχε σταθεί εμπόδιο. 

Τον δυσκολότερο στόχο όμως τον πέτυχε πέρυσι που πήρε την ομάδα σε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο, κατάφερε με χίλιους δυο τρόπους να ενώσει τους εναπομείναντες παίκτες, να ενισχυθεί όσο χρειαζόταν και να δημιουργήσει ένα σύνολο (που δεν είχε ιδέα για το “αύριο”) και να μοιράζει τριάρες μέσα-έξω. 

Ο Παπαδόπουλος φεύγει από τον ΟΦΗ επιτυχημένος γιατί έγινε τραγούδι στα χείλη των φιλάθλων, φέρει την εκτίμηση όλων στις τάξεις της ομάδας και πιστώνεται το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε στη Σούπερλιγκ. Ένα γεγονός που άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Και το λέω αυτό γιατί είναι άγνωστο αν η νέα διοίκηση θα ήθελε/μπορούσε να αναλάβει με τον ΟΦΗ  στη Β' Εθνική. Οπότε, όλοι μας πρέπει να τον ευχαριστούμε για όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα που ήταν κόουτς στον Όμιλο. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, από όλες για τον ίδιο τον Παπαδόπουλο είναι το ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων του ΟΦΗ έχει εκδηλώσει έντονα τη στεναχώρια του και τη δυσανασχέτηση του για την αποχώρηση του. Διαβάζουμε στα social media συγκινητικές αναρτήσεις από φιλάθλους που ποστάρουν φωτογραφίες του αποχαιρετώντας τον με ευχαριστήρια λόγια, με ζέση, συγκίνηση και δυσφορία. Ο 47χρονος τεχνικός θα βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του όντας υπερήφανος για αυτά που  κατάφερε να κάνει τόσο στον ΟΦΗ όσο και στον ίδιο του τον εαυτό και πιθανόν να νιώθει αδικημένος για τον λόγο της αποχώρησης του. 

Κόουτς σε ευχαριστώ προσωπικά. Είσαι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και ένα πρότυπο ανδρός άξιο για τους παίκτες σου και τους επίδοξους προπονητές. Καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου. Εύχομαι να σε ξαναδούμε στον πάγκο του Γεντί Κουλέ. 

ΥΓ. Όποιος κι αν αντικαταστήσει τον Παπαδόπουλο στον πάγκο του ΟΦΗ, θα είναι πολύ δύσκολο να τον φτάσει όσον αφορά την εκτίμηση του κόσμου και των μελών της ομάδας. 

ΥΓ1. Δεν κρίνω αν είναι σωστή ή λάθος η απόφαση της διοίκησης της ομάδας. Το μόνο σχετικό που θα πω είναι ότι της έχω τυφλή εμπιστοσύνη και παροτρύνω τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Εννοείται ότι κριτική πρέπει να γίνεται ώστε να βελτιώνονται τα στελέχη της ομάδας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης του Παπαδόπουλου από τον ΟΦΗ

Καμία προπονητολογία στον ΟΦΗ

«Αν δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, δεν θα υπήρχε κάποιος να τον διώξει»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.