Με άμυνα... εκτάκτου ανάγκης κόντρα στον Άρη

21:28 | 18/12/2020

Οι απουσίες διαφοροποιούν τα πλάνα και «πονοκεφαλιάζουν» τον Γιώργο Σίμο ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα

Χωρίς Γιαννούλη και Ουές θα παραταχθεί ο ΟΦΗ στο ματς του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ» (19:30) για την 13η αγωνιστική όπερ σημαίνει ότι ο Γιώργος Σίμος θα αναγκαστεί να διαφοροποιήσει τα πλάνα του.

Η απουσία του Κώστα Γιαννούλη ήταν πιο... βατή, δηλαδή πιο εύκολα διαχειρίσιμη, ενώ τώρα με την απουσία του Ουές το πράγμα περιπλέκεται. Το ερωτηματικό έχει να κάνει περισσότερο με το αν ο προπονητής του ΟΦΗ θα διατηρήσει το 5-4-1 που επέλεξε και στο «Αλκαζάρ» ή θα επιστρέψει στο 4-2-3-1.

Στην πρώτη περίπτωση, η οποία φαντάζει και η πιο πιθανή, δηλαδή τριάδα στο κέντρο της άμυνας, το ερωτηματικό αφορά τη θέση του δεξιού μπακ, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Βούρος-Σελίμοβιτς-Διαμαντής. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Λυμπεράκη στα δεξιά και τον Κοροβέση στη θέση του, δηλαδή στα αριστερά. Εκτός αν πάει ο Βούρος στη δεξιά πλευρά -έχει μία μικρή εμπειρία εκεί κυρίως από Κύπρο όπου χρησιμοποιήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις- και μπει ο Βαφέας βασικός για να συμπληρωθεί η τριάδα της άμυνας. Βέβαια, εδώ το ρίσκο έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τρεις πίσω (Διαμαντής-Σελίμοβιτς-Βαφέας) θα παίξουν για πρώτη φορά μαζί.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο 4-2-3-1 δηλαδή, θα δούμε Διαμαντή-Σελίμοβιτς στα στόπερ και Βούρο-Κοροβέση στα άκρα της άμυνας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάνω που ο Σίμος μετρούσε επιστροφές και μπορούσε πιο εύκολα να ετοιμάζει τα πλάνα του, ήρθαν οι απουσίες Γιαννούλη-Ουές για να διαφοροποιήσουν πάλι τα πλάνα του.

Το ευχάριστο, βέβαιο, για τον τεχνικό του Ομίλου είναι ότι στη μεσαία γραμμή οι λύσεις είναι αρκετές, ειδικά με την επιστροφή του Νέιρα, ο οποίος εξέτισε την ποινή τιμωρίας στο ματς της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε Γιαννούλης ούτε Ουές στην αποστολή!

Γι' αυτό έμεινε εκτός ο Ουές

Ήρθε η ώρα του Τσιλιανίδη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.