Με τη μπάλα του και την ψυχή του

ΟΦΗ

Το ματς με τον Άρη είναι ντέρμπι διότι ο ΟΦΗ έχει καιρό να κερδίσει ένα ντέρμπι - Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο Άρης έρχεται το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ έχοντας εκπληρώσει τον πιο μεγάλο στόχο της (κάθε) χρονιάς, να νικήσει δηλαδή τον ΠΑΟΚ, πετώντας παράλληλα τόνους «χαρτιού» σε ανακοινώσεις εναντίον του.

Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και τα παρεπόμενά του με την εμπλοκή και του Ολυμπιακού, είναι το κλασικό ελληνικό πρωτάθλημα: ένα εκρηκτικό μείγμα τοξικότητας και γραφικότητας, ικανό να τινάξει στον αέρα τα πάντα - δεν έχουν μείνει άλλωστε και πολλά.

Τι κάνει ο ΟΦΗ μέσα σε όλ’ αυτά; Τη διαφορά, αλλά αυτό δε λέει σε κανέναν τίποτα. Κανένας δεν θα του πιστώσει ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά, πράττει διαφορετικά, παίζει διαφορετικά αν το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο δεν τα επιβραβεύει όλ’ αυτά. Και ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό δεν το κάνει. Δεν αρκεί λοιπόν να είσαι διαφορετικός, πρέπει και να τους κάνεις να το καταλάβουν. Ο απλός τρόπος είναι και ο πιο δύσκολος: να κερδίζεις τα ντέρμπι.

Το ματς με τον Άρη είναι ντέρμπι όχι μόνο επειδή ο αντίπαλος φαίνεται ισχυρός, αλλά και διότι ο ΟΦΗ έχει καιρό να κερδίσει ένα ντέρμπι - για την ακρίβεια ένα χρόνο, από το αντίστοιχο περσινό με τον Άρη. Τότε που ο ΟΦΗ μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Σεμέντο, ξεδίπλωσε στο γήπεδο όλες τις αρετές του συν μια: την ψυχή του.

Αν με όλα τα υπόλοιπα (κατοχή μπάλας, άμυνα από το μισό του αντιπάλου, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, τελικές) έχεις πολλές πιθανότητες να κερδίσεις ένα ντέρμπι, με όλα αυτά και ψυχή έχεις περισσότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βασίλης Λαμπρινός για τον ΟΦΗ και το Σκαφιδαρά

Η άμυνα δίνει τη νίκη στον ΟΦΗ

Ξανά ο Διαμαντόπουλος σε ματς του ΟΦΗ με τον Άρη

Χουάν… κι αλίμονο σου Άρη


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.