Η άμυνα δίνει τη νίκη στον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο Όμιλος πρέπει να βάλει «στοπ» στην τρομερή επίδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης

Στο «Αλκαζάρ» ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν για πρώτη φορά, έπειτα από 18 σερί επίσημα ματς.

Οι «ασπρόμαυροι», έτσι, οφείλουν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους και κόντρα στους Θεσσαλονικείς το ερχόμενο Σάββατο (19/12).

Το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο και για να έχουν πολλές πιθανότητες για το «τρίποντο», η αμυντική λειτουργία τους χρειάζεται να δουλέψει αρκετά καλά.

Η εικόνα που θα παρουσιάσει στο «Γεντί Κουλέ» ενδεχομένως ν’ αποτελέσει και το «κλειδί» της επιτυχίας για το συγκρότημα του Γιώργου Σίμου.

Οι «κιτρινόμαυροι» διαγράφουν εντυπωσιακή πορεία, κάτι που «αποτυπώνεται» από την έως τώρα θέση τους στη γενική κατάταξη.

Ένα στοιχείο, ωστόσο, που φανερώνει πόσο αποτελεσματικό σύνολο διαθέτουν είναι το γεγονός πως μέχρι σήμερα έχουν σκοράρει και στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει.

Ακόμη, δηλαδή, και όταν δεν παίρνει τη νίκη, ο Άρης βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι ανάλογο στην τρέχουσα Super League 1 έχει πετύχει μονάχα ο Ολυμπιακός.

Η συγκεκριμένη παράμετρος ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι ο ηρακλειώτικος σύλλογος για να πάρει το ματς και να βελτιώσει κι άλλο τη συγκομιδή του, είναι ανάγκη να μη δεχτεί γκολ, αφού ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ικανός.

Είναι, πάντως, αλήθεια πως με την επάνοδο του Βούρου ο ΟΦΗ είναι ακόμη πιο δυνατός στα μετόπισθεν και αυτό φάνηκε και στη συνάντηση απέναντι στη Λάρισα. Μένει, πάντως, να ξεκαθαρίσει αν είναι ετοιμοπόλεμος και ο Γιαννούλης, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση.

Η ικανοποιητική, φυσικά, αμυντική λειτουργεία είναι «προϊόν» συνολικής δουλειάς, κάτι που σημαίνει πως όλες οι γραμμές πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά και να έχουν την κατάλληλη συνοχή, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι στην εστία του Ομίλου.

Η ομάδα του Σίμου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά το «διπλό» επί των Θεσσαλών, γεγονός που θέλει να πιστοποιήσει και κόντρα στους Θεσσαλονικείς, ώστε να αποχαιρετήσει ιδανικά το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χουάν… κι αλίμονο σου Άρη

Πρόβλημα με Γιαννούλη στον ΟΦΗ

Ο Σίμος, η ένταση από τον πάγκο και ο οδηγός για τον... Άρη

LIVETALKS: Ο ΟΦΗ, ο Άρης και η διαιτησία

OΦΗ Analysis: Η σύγκριση των βαθμών

Ο ΟΦΗ και το έξτρα κίνητρο κόντρα στον Άρη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.