Το στάτους του ΟΦΗ και οι εκτός έδρας εμφανίσεις

Απόψεις

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο δεν αποτελεί κριτήριο, όμως η ουσία είναι πως ο ΟΦΗ για άλλη μία φορά δεν τα κατάφερε σε αγώνα μακριά από το «Γεντί Κουλέ».

Χρόνια τώρα η έδρα του αποτελεί τη δύναμη του… Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι ο Όμιλος πρέπει να έχει βασικό «όπλο» του μονάχα το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ιδιαίτερα τώρα που προχωράει διαφορετικά και δημιουργεί κάτι σπουδαίο. Αυτό είναι, βεβαίως, κάτι που γνωρίζουν άπαντες στις τάξεις των «ασπρόμαυρων», ωστόσο είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα στην τρέχουσα σεζόν ο ΟΦΗ βγάζει «ανορθογραφίες» εκτός Ηρακλείου.

Και ενώ μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα με το «Χ» στο «Βικελίδης» και το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, ακολούθησαν 6 σερί ήττες.

Η τελευταία ήταν από τον Παναιτωλικό, σε μία αναμέτρηση με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Το γήπεδο ήταν βούρκος και φυσικά κριτική ουσιαστική δεν μπορεί να γίνει.

Οι Αγρινιώτες, άλλωστε, είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις δικές τους στιγμές σ' ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο.

Η επικράτηση τους δεν προήλθε λόγω κάποιου συγκεκριμένου πλάνου ή τακτικής, ενώ ούτε και ο Όμιλος κατάφερε να βγάλει στο χορτάρι το σχέδιο που ετοίμαζε ο Σίμος πριν το παιχνίδι, καθώς ο καιρός κατέστρεψε τα πάντα.

Ο σχολιασμός, επομένως, για τον τρόπο που έπαιξαν οι «ασπρόμαυροι» ή για την 11άδα που παρέταξε ο 41χρονος τεχνικός, δεν έχει και τόσο νόημα.

Μετράει, όμως, το αποτέλεσμα και οι «ασπρόμαυροι» γυρίζουν στη βάση τους με το μηδέν και πάλι στις αποσκευές τους.

Όπως φάνηκε και την Κυριακή (22/12) οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έχουν θεματάκι με την πνευματική τους ετοιμότητα και τη διαχείριση του μυαλού τους κατά τη διάρκεια του ματς.

Γιατί σε αρκετές περιπτώσεις αποδίδουν καλά, αλλά δε γλιτώνουν τη «γκέλα». Και όσο, βεβαίως, δεν έρχεται λύση, το πρόβλημα διογκώνεται. Και το ενδεχόμενο τα εκτός έδρας παιχνίδια να εξελιχθούν σε… σύνδρομο για τον ηρακλειωτικο σύλλογο είναι σοβαρό.

Τα ρεπό των Χριστουγέννων επιτρέπουν σε όλους να καθαρίσουν το μυαλό τους και με το 2020 να προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν την κατάσταση.

Ο ΟΦΗ έχει πια άλλο στάτους και η παρουσία του μακριά από το «Θ. Βαρδινογιάννης» δε συνάδει με το πραγματικό του προφίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα highlights από το Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Τα έκανε… μούσκεμα στο Αγρίνιο

Σίμος: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο σήμερα»

Η βαθμολογία της Superleague

Με τον χειρότερο τρόπο, στην καλύτερη θέση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.