Μη το καθυστερείτε άλλο

Απόψεις

Θα πάρει επιθετικό ο ΟΦΗ; Θα πάρει. Το πότε είναι το θέμα. Τον θέλει το συντομότερο, να μπει και να δώσει λύσεις.

Ένα φορ που θα κάνει τη διαφορά θέλει ο ΟΦΗ και θα λυθούν όλα. Στις 23/12, μία μέρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Και τώρα ο ίδιος τίτλος κολλάει, σαν λούπα σε δίσκο που χάλασε η βελόνα. Ένας φορ να αποκτηθεί, ένας που θα βάζει την μπάλα στα δίχτυα και θα δούμε όλοι τον διαφορετικό ΟΦΗ που περιμένουμε. Και ναι, τότε θα σκεφτόμαστε τις συνεντεύξεις Τύπου και θα γελάμε, όπως είπε χθες ο Νταμπράουσκας.

Μέχρι τότε όμως ο ΟΦΗ δημιουργεί, φτιάχνει φάσεις, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Νοεμβρίου, επέστρεψε στην κανονικότητα, αλλά το γκολ αγνοείται. Αυτό του έλειπε χθες με τον Βόλο. Δεν ήταν κακός, τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε, δεν ήταν όμως «killer».

Μία νίκη όλη κι όλη στο «Γεντί Κουλέ», αυτή με τον Λεβαδειακό. Ντροπή και μόνο που το γράφουμε. Ο ΟΦΗ έχει μία εντός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Και πάει στην ευχή, να χάσεις βαθμούς από τους λεγόμενους «μεγάλους», αλλά η ζημιά είναι μεγαλύτερη όταν δεν κερδίζεις ομάδες με τους ίδιους στόχους με σένα. Ούτε Παναιτωλικό ούτε Ατρόμητο ούτε Βόλο ούτε Ιωνικό, μην αρχίσουμε τώρα να μετράμε όλα τα εφετινά εντός.

Ο ΟΦΗ πάσχει από φορ, πάσχει από αποτελέσματα στην έδρα του, πάσχει γενικώς. Κακή ομάδα δεν είναι, βελτιώθηκε με τον Λιθουανό προπονητή στον πάγκο, ανέβασε τους αριθμούς στη δημιουργία και τις φάσεις, αλλά Γκερέρο, Ντουρμισάι και Ντίκο, οι λεγόμενοι επιθετικοί σου, δεν έχουν το γκολ που τόσο θες.

"Με Φελίπε θα το είχε πάρει χθες το ματς", μου είπε ένας φίλος. Και με Φιγκεϊρέντο και με Βουό και με Τζουγκάνοβιτς, θα προσθέσω εγώ. Και η γιαγιά μου αν είχε ρόδες θα ήταν πατίνι. Με (κανονικό) επιθετικό θα το είχε πάρει και αυτό και το προηγούμενο εντός με τον Ατρόμητο. Έναν επιθετικό, του κουτιού που λέμε. Έναν "πάρε-βάλε".

Γιατί "πάρε-βάλε" ήταν και οι δύο ευκαιρίες του Ντίκο, μόνος απέναντι από τον Κλέιμαν. Καμία από τις δύο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Και βλέπεις λίγες ώρες μετά τον ΠΑΣ με την ΑΕΚ και είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Τη μισή τύχη του ΠΑΣ να είχε ο ΟΦΗ, τη μισή.

Θα πάρει επιθετικό ο ΟΦΗ; Θα πάρει, εννοείται αυτό. Το πότε είναι το θέμα. Τον θέλει το συντομότερο, να είναι έτοιμος, να μπει και να δώσει λύσεις. Και εξτρέμ θέλει, αλλά το έχουμε ξαναγράψει. Πρωτίστως ο επιθετικός. Είναι η προτεραιότητα, είναι η επιτακτική ανάγκη για να βρει τα γκολ που χάνει με το τσουβάλι.

Ο Νταμπράουσκας είναι αυτός που διαλέγει και αποφασίζει, έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Eίναι αυτός που ξέρει το πρόβλημα και θα διαλέξει την καλύτερη δυνατή λύση. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι στόχοι έχουν εντοπιστεί, έχουν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις και μένει να δούμε πότε θα έχουμε κατάληξη. Το συντομότερο δυνατό είναι το ιδανικό, είναι το "πρέπει" που πιέζει την όλη κατάσταση. Ο Λιθουανός θέλει το καλύτερο για την ομάδα του, τις λύσεις που θα βάλουν τέλος στα προβλήματα. Η βαθμολογική θέση, όμως, του ΟΦΗ και η ανάγκη για βαθμούς προσθέτουν το έξτρα βάρος και την πίεση του χρόνου στις αποφάσεις του. Δεν χωράνε καθυστερήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Βόλος 0-0

Τα highlights του αγώνα

Νταμπράουσκας: «Πριν από τις μεταγραφές, προπόνηση»

Ο Άγιος Βασίλης άργησε ακόμη μια μέρα στο «Γεντί Κουλέ»!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.