Μόνο η ποιότητα θα κάνει τη διαφορά στον ΟΦΗ

Απόψεις

Αν ο ΟΦΗ θα κάνει 4, 5 ή 6 μεταγραφές τον Γενάρη δεν έχει τόση σημασία σε σχέση με το τι ακριβώς θα πάρει.

"Δεν παίζεις με ποιότητα". Σαν άλλος Τσιτσιπάς ο Νίκος Μαχλάς είπε το αυτονόητο στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Capitano.gr. Ο ΟΦΗ πάσχει από ποιότητα είτε γιατί δεν έχει πολλούς Νέιρα είτε γιατί οι ποιοτικές του μεταγραφές δεν έχουν δείξει κάτι έως τώρα. Ο Μπιφουμά για παράδειγμα είναι τέτοιος και φάνηκε η κανονικότητά του ως εξτρέμ τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό. Αυτό που μένει είναι να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας και να βοηθήσει τον ΟΦΗ στα "φτερά". Εκεί που κατά κύριο λόγο πάσχει και δεν μπορεί να δημιουργήσει.

Η ποιότητα, λοιπόν, είναι αυτή που κρίνει τις μεταγραφές κάθε ομάδας. Η ποιότητα που θα δώσουν οι παίκτες και θα κάνουν τη διαφορά. Δεν παίζει ρόλο πόσες μεταγραφές θα κάνεις, αλλά τι θα σου προσφέρουν αυτές που θα κάνεις. Εκεί ακριβώς πρέπει να στοχεύσει ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο.

Είναι νωρίς να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα, έχουμε παραπάνω από 1 μήνα μπροστά μας και η αλήθεια είναι πως το Μουντιάλ φταίει που έχουμε χάσει λίγο την αίσθηση του χρόνου (μην ξεχνάτε, για παράδειγμα, πως ο ΟΦΗ πριν από τη μεταγραφική περίοδο έχει να παίξει δύο παιχνίδια, με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, άρα θα πάει με το ίδιο ρόστερ), αλλά ως προς το γενικότερο του πράγματος δεν είναι εκτός χρόνου να τονίζουμε τη σημασία του πως πρέπει να κινηθεί στο "παζάρι".

Κενά στο ρόστερ έχουν όλες οι ομάδες γι' αυτό εξάλλου υπάρχει και η περίοδος του Ιανουαρίου, για να καλυφθούν. Αυτό θα επιχειρήσει ο ΟΦΗ, να καλύψει τα κενά συν να προσθέσει παίκτες για να δυναμώσει. Το αν θα κάνει 4, 5 ή 6 μεταγραφές δεν έχει τόση σημασία σε σχέση με το τι ακριβώς θα πάρει. Εκτός αν νομίζουμε πως ζούμε στα 80s και 90s και μας αρέσουν οι παχυλοί τίτλοι των εφημερίδων "πρωταθλητής στις μεταγραφές". Γιατί και τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στις μεταγραφές λέγαμε το καλοκαίρι, αλλά για βάλτε κάτω να δείτε ποιες από αυτές βγήκαν; Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Μαρσέλο.

Ο ΟΦΗ δεν είναι Ολυμπιακός ως προς τα χρήματα που θα διαθέσει για να έχει την πολυτέλεια του ρίσκου. Δεδομένα ο Μιχάλης Μπούσης θα ρίξει χρήμα στην αγορά στις μεταγραφές (το "θα κάνουμε αυτό που πρέπει" που είπε πρόσφατα στη συνάντηση με τους δημοσιογράφος έτσι ακριβώς ερμηνεύεται), αλλά η ουσία είναι αυτά τα λεφτά να επενδυθούν σε ποδοσφαιριστές που θα δώσουν την απαιτούμενη αγωνιστική ώθηση στην ομάδα. Στοχευμένες κινήσεις με όσο το δυνατόν μικρό βαθμό αποτυχίας.

"Ο ΟΦΗ θέλει 5-6 Νέιρα", είπε ο Μαχλάς στη συνέντευξη στο Capitano. Λογικό όχι μόνο λόγω της αξίας του Αργεντινού, αλλά και λόγο του πρόσφατου παραδείγματος στον αγώνα με τον Λεβαδειακό όπου μπήκε ως αλλαγή και το πήρε πάνω του σαν τον συμπατριώτη του τον Μέσι.

Εκεί, λοιπόν, που έχει αποφασίσει ο Νταμπράουσκας πως χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του είναι επιτακτική ανάγκη αυτή να γίνει με ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν και θα δώσουν ό,τι λείπει. Ούτε καν στο ίδιο επίπεδο με όσους υπάρχουν. Γι' αυτό γίνονται οι μεταγραφές, για να πάρεις καλύτερους.

Το να αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε για το τι θα φέρει από προτάσεις ο νέος αρχισκάουτερ Ιβάν Σλάβοφ και ποια ταλέντα θα ανακαλύψει είναι πρόωρο. Προφανώς ο ΟΦΗ πρέπει να επενδύσει στο μέλλον και σε "λαβράκια", αλλά τώρα που μιλάμε υπάρχει το άμεσο, το πρωτάθλημα που επαναρχίζει σε λιγότερο από 1 μήνα και ο ΟΦΗ πρέπει να παρουσιαστεί δυνατός για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μπει όσο το δυνατόν νωρίτερα τέλος στη συζήτηση περί σωτηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ, ξέρεις τι έκανες το προηγούμενο καλοκαίρι

Η μίνι προετοιμασία του ΟΦΗ, τα φιλικά και η επιστροφή του Έφορντ

Ο Νίκος Μαχλάς στο Capitano: «O ΟΦΗ θέλει 5-6 Νέιρα»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.