Μη τον βαφτίσουμε Μουρίνιο, αλλά μπορεί να κάνει τον ΟΦΗ ομάδα

Απόψεις

Ηταν τόσο απογοητευτικός ο ΟΦΗ έως τώρα που ένα δείγμα κανονικότητας όπως αυτή στο "Βικελίδης" μοιάζει σαν... θαύμα.

Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη ακολούθησε την υπερβολή του, κάτι απολύτως λογικό για μία ομάδα που βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αναζητά την ψυχολογική του ανάταση.

Ιωνικός, AEK και Λεβαδειακός τα ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ μπορεί να ανασάνει μέχρι να αρχίσει το Μουντιάλ κι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που βγαίνει από την εμφάνιση στο «Βικελίδης». Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι αντικειμενικά δύσκολο, ο Ομιλος έχει δύο εντός έδρας αποστολές με τις ομάδες που θέλει να... αποφύγει στη βαθμολογία και να τις αφήσει πίσω του.

Ο Νταμπράουσκας δεν σκέφτεται προφανώς ΑΕΚ και Λεβαδειακό παρά μόνο το προσεχές παιχνίδι με τον Ιωνικό, ξέρει όμως κατά βάθος πως με 6 βαθμούς σε αυτούς τους δύο αγώνες ο ΟΦΗ παίρνει μία βαθιά ανάσα και βγάζει ένα "ουφ" ανακούφισης που... ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα.

Με +6 θα είναι διαφορετική η βάση συζήτησης για τον ΟΦΗ του β' γύρου αν αναλογιστούμε πως μπορεί να πάει μόνο καλύτερα στη συνέχεια, όχι χειρότερα. Κι αυτό ακριβώς το συμπέρασμα το δίνει το παιχνίδι με τον Άρη και η γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Ο Λιθουανός προπονητής δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ούτε αυτές που έκανε ήταν εξεζητημένες. Οι αλλαγές, όμως, στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ φάνηκαν αρκετά κυρίως όσον αφορά στη νοοτροπία των παικτών. Μη τον βαφτίζουμε και Μουρίνιο τον άνθρωπο ακόμα δεν ήρθε, αλλά είδαμε μία πιο τακτοποιημένη, αγωνιστικά, ομάδα, με τους παίκτες να μην αφήνουν τις θέσεις τους, να μην πηγαίνουν στο παιχνίδι της υπερβολής στις ατομικές ενέργειες (με εξαίρεση τον Τζου), να δουλεύει πιο σωστά το αμυντικό τρανζίσιον, να βλέπουμε αλληλοκαλύψεις και να αποφεύγονται σε σημαντικό βαθμό τα αβίαστα λάθη... πανικού (εκτός από ένα πεντάλεπτο-εξάλεπτο εκεί γύρω στο 23' που ο ΟΦΗ έβγαλε όλες τις παθογένειες στο παιχνίδι του). Προφανώς και δεν τα έκανε όλα σωστά, προφανώς ο ΟΦΗ κινδύνευσε να χάσει, προφανώς θέλει πολλή δουλειά ακόμα, αλλά έδειξε παλμό και μία προσδοκία για το μέλλον. Άλλο η υπερβολή και άλλο η καταγραφή μίας πραγματικότητας.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Νταμπράουσκας δείχνει ότι μπορούμε να δούμε έναν διαφορετικό ΟΦΗ που αυτή τη φορά θα έχει την μπάλα και θα ξέρει τι θα την κάνει. Και αυτό έχει να κάνει με την ταχύτητα σκέψης και ενέργειας. Γρήγορο παιχνίδι, σωστές επιλογές και ωριμότητα σε όλες τις προσπάθειες. Θα παίξει μεγάλο ρόλο αυτό στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το βασικότερο όλων είναι ότι έδειξε πως ο ΟΦΗ μπορεί να παίξει το δικό του ποδόσφαιρο, συνδυαστικό με επιθετικό προσανατολισμό, προσπάθησε να το κάνει σε μεγάλο βαθμό στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι οι αλλαγές με τους Θεοδοσουλάκη και Ντουρμισάι να μπαίνουν στο ματς όταν υπό άλλες συνθήκες το πιθανότερο είναι να βλέπαμε να μπαίνει πούλμαν, είναι ότι τα λόγια του Νταμπράουσκας στην παρουσίασή του πως του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο φάνηκαν αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο του "Βικελίδης".

Για να μη γίνουμε κι εμείς υπερβολικοί, ας σταματήσουμε εδώ. Κρατάμε όσα άφησε ο ΟΦΗ από το ματς της Κυριακής, έστω αυτά τα λίγα, κρατάμε κυρίως πως δεν είναι ομάδα για πέταμα ούτε έχει τελειωμένους ποδοσφαιριστές. Έχει έναν προπονητή που μπορεί να μην έχει το "μαγικό ραβδί" για να αλλάξει την ομάδα του από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού. Και, κακά τα ψέματα, ο ΟΦΗ έχει ανάγκη να κάνει πρωταθλητισμό αυτή την περίοδο για να φύγει από τις τελευταίες θέσεις και να φτάσει σε μία άνετη παραμονή με ό,τι καλό θα αφήσει η χρονιά για να χτίσει στην επόμενη.

Ηταν τόσο κακή η εικόνα του ΟΦΗ έως τώρα, ήταν τόσο απογοητευτική η κατάσταση που μία κανονικότητα όπως αυτή στον αγώνα με το "Βικελίδης" μοιάζει σαν... θαύμα. Αν ο Νταμπράουσκας κερδίσει τους ποδοσφαιριστές (που φαίνεται να τους κερδίζει) και οι ίδιοι συνειδητοποιήσουν πόσο κακό έκαναν στον ΟΦΗ και στους εαυτούς τους τότε το παιχνίδι με τον Άρη μπορεί να είναι η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον. Και μόνο τα χαμόγελα το βράδυ της Κυριακής φτάνουν, τα είχε ανάγκη ο ταλαιπωρημένος εφέτος κόσμος του ΟΦΗ. Nα φύγει ο αρνητισμός που είπε και ο Λιθουανός τεχνικός. Δεν είναι κακό να γεννούνται προσδοκίες, κακό είναι η υπερβολή που μπορεί να κάνει ζημιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρης-ΟΦΗ 1-1

Νταμπράουσκας: «Φανταστικό γκρουπ παικτών, να διώξουμε τον αρνητισμό»

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ στο «Βικελίδης»

Τοράλ: «Κάθε βαθμός είναι σημαντικός, ειδικά σε τέτοιες έδρες»

Μπαλογιάννης: «Εμείς φταίμε για τη θέση του ΟΦΗ»

Με Μπούση στο «Βικελίδης» ο ΟΦΗ

Αρης-ΟΦΗ: Φωτογραφίες από την αναμέτρηση

Τι έδειξε ο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας και τι περιμένουμε

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.