Να κερδίζει από το αεροδρόμιο

Απόψεις

Ας ξεκινήσουμε από το κανονικό Γεντί Κουλέ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε. Του Μανόλη Γρηγοράκη

Να φύγει και να μην ξανάρθει αυτή η χρονιά δεν είναι ευχή, είναι υποχρέωση και ευθύνη. Όλων μαζί και του καθενός ξεχωριστά.

Ο Νιόπλιας ήταν ο ιδανικός να αναλάβει σημαιοφόρος στην επόμενη μέρα - δεν υπήρχε πιο εμβληματικό πρόσωπο για να πάρει και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του κανονικού ΟΦΗ. Κι επειδή στο μυαλό πολλών ο όρος «κανονικός» χωράει περισσότερες της μιας ερμηνείας, ας μιλήσουμε με όρους που όλοι καταλαβαίνουν - ειδικά οι παλιότεροι: κανονικός ΟΦΗ σημαίνει να κατεβαίνει ο άλλος, όποιος κι αν είναι, να παίξει στο Γεντί Κουλέ και να έχει χάσει από το αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει κανονικός ΟΦΗ. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκτροπή, αυτό δε που συνέβη φέτος, τρεις μόλις νίκες στο Γεντί Κουλέ (κόντρα μάλιστα σε ομάδες τύπου Λαμίας και ΠΑΣ), συνιστά βάναυση προσβολή της ιστορίας του συλλόγου και σηκώνει βαριά τιμωρία από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Η απουσία του κόσμου για μια ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή μπορεί να είναι λόγος, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Ναι, ακόμα κι αν μιλάμε για το Γεντί Κουλέ και τον ΟΦΗ, δηλαδή όχι για οποιοδήποτε γήπεδο και οποιαδήποτε ομάδα. Αν είσαι καλή ομάδα, ο κόσμος σε κάνει καλύτερη, αν δεν είσαι, ο κόσμος -ακόμα κι ο κόσμος του ΟΦΗ- δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Το Γεντί Κουλέ δεν θα ξαναγίνει η έδρα που ήταν όταν θα ανοίξουν οι πόρτες, θα γίνει η έδρα που ήταν όταν ο ΟΦΗ θα ξαναγίνει καλή ομάδα. Δεν είναι τόσο δύσκολο, μέχρι και με τον Σίμο στον πάγκο συνέβη για λίγο - ατυχώς αυτό το λίγο σε κάποιους φάνηκε αρκετό, εξ ου και τα γίβεντα της φετινής σεζόν. Που θα πάψουμε να τα θυμόμαστε μόνο όταν πειστούμε οριστικά ότι δεν υπάρχει τίποτα να τα θυμίζει.

Ο Νιόπλιας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να γίνει το Γεντί Κουλέ η ατμομηχανή του ΟΦΗ της νέας εποχής, όπως συνέβη με την παλιά εποχή, την εποχή του. Το ξέρουν και οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν χρειάστηκε να πάθουν για να το μάθουν. Ας ξεκινήσουμε από το κανονικό Γεντί Κουλέ και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ του Νιόπλια, το «Γεντί Κουλέ» και η μεγάλη πρόκληση

Νιόπλιας: «Μακάρι να έρθει η μέρα που θα φτιάξουμε νέο γήπεδο»

Έτσι θέλει τον ΟΦΗ: Μικρότερο ρόστερ, σταθερότητα και δυνατή έδρα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.