Να τελειώσει τη δουλειά δίχως άγχος και... υπογλώσσια!

Απόψεις

Το Σάββατο είναι η μεγάλη ευκαιρία για happy end στη χρονιά. Δίχως... υπογλώσσια. Το χρωστάνε άπαντες στον κόσμο!

Πού φτάσαμε, ε; Να έχει κάνει ο ΟΦΗ ένα σπουδαίο διπλό, να αδειάζει το απουσιολόγιο και να γεμίζει το «οπλοστάσιο» του Νιόπλια και να κρατάμε... μικρό καλάθι. Πώς το λέει ο θυμόσοφος λαός; Όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στον Όμιλο. Η εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας τον έχει φέρει σε θέση ισχύος, η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα και ακριβώς γι' αυτό το λόγο χρειάζεται παραπάνω προσοχή. Το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Λαμία είναι σαφώς λιγότερο δύσκολο από αυτό με την ΑΕΛ, αλλά εξίσου σημαντικό. Η ομάδα του Γρηγορίου είναι επικίνδυνη, αυτή κι αν έχει γίνει... Μπαρτσελόνα τους τελευταίους αγώνες και σίγουρα δεν θα κατέβει στο παιχνίδι χαλαρή. Όπως κανείς δεν κατέβηκε να παίξει με τον ΟΦΗ χαλαρά. «Μάτωσε» η κρητική ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, πλήρωσε τα λάθη της, πήρε ό,τι άξιζε, «έφτυσε αίμα» στο χορτάρι και δεν χρωστάει σε κανέναν. Αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, έχει την υποχρέωση να πάει στην έδρα της Λαμίας και να τελειώσει τη δουλειά, να «καθαρίσει» μια και καλή με την παραμονή. Να μην έχει στο μυαλό το «μαξιλαράκι» της τελευταίας αγωνιστικής και του εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό ούτε τα σενάρια, αλλά να παίξει αυτό το παιχνίδι σαν να μην υπάρχει αύριο... ούτε χθες. Σαν να αρχίζουν τώρα τα πλέι άουτ, σαν να είναι «τελικός», όσο κι αν είναι κλισέ αυτό.

Ο Νίκος Νιόπλιας το γνωρίζει καλά αυτό. Ξέρει τις... ψυχολογικές παγίδες της συγκεκριμένης αναμέτρησης και γι' αυτό το λόγο δουλεύει με τους παίκτες του και σε αυτό το κομμάτι. Να μην υπάρξει χαλάρωση, να είναι άπαντες στο μάξιμουμ της αυτοσυγκέντρωσης και να μπουν σε ακόμη ένα παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια.

Το ευχάριστο για τον 56χρονο προπονητή είναι ότι δεν έχουν προκύψει έξτρα αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του, κυρίως σε ό,τι αφορά τον πάγκο και τις επιλογές στη διάρκεια του αγώνα. Αυτό από μόνο του συνιστά είδηση για μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ που ταλαιπωρήθηκε όσο καμία άλλη από τραυματισμούς.

Το Σάββατο, λοιπόν, είναι η μεγάλη ευκαιρία για happy end στη χρονιά. Δίχως άγχος και... υπογλώσσια. Να μπει μία ευχάριστη νότα σε μία έτσι κι αλλιώς απογοητευτική χρονιά. Το χρωστάνε άπαντες στον κόσμο! Να παλέψει σαν ΟΦΗ, να κερδίσει σαν ΟΦΗ και να σωθεί σαν ΟΦΗ. Όπως είναι, δηλαδή, ο ΟΦΗ των πλέι άουτ. Μεταμορφωμένος, ψυχωμένος, διαβασμένος και αποφασισμένος. Αυτός ο ΟΦΗ θα έπρεπε να είναι στα πλέι οφ. Ο ΟΦΗ, όμως, της κανονικής διάρκειας δικαίως κατέληξε στα πλέι άουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Λαμία και η «εκδίκηση» του Νιόπλια


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.