Να το δει σαν «do or die»

Απόψεις

Οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να μπουν με το… μαχαίρι στα δόντια στο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Όμιλος υποχρεούται να διαβεί το «δρόμο» της νίκης απέναντι στους Αγρινιώτες. Επιλογές δεν υπάρχουν και οι τρεις βαθμοί αποτελούν τη μοναδική διέξοδο… Κάθε άλλο αποτέλεσμα την Κυριακή (20/01) θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την ομάδα του Παπαδόπουλου.

Και αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τη… μουρμούρα του κόσμου και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του 47χρονου τεχνικού και (σχεδόν όλων) των ποδοσφαιριστών του. Μια νέα «γκέλα» στο «Γεντί Κουλέ» θα δημιουργήσει… θέμα σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.

Οι «ασπρόμαυροι» θα χάσουν κι άλλο έδαφος, θα παραμείνουν αρκετά χαμηλά και η αποστολή παραμονής στη Super League θα γίνει ακόμη πιο πολύπλοκη. Ο ΟΦΗ καλείται επιτέλους να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει το παιχνίδι.

Λογική η πίεση, υπάρχει, όπως είναι ευκολονόητο, άγχος, όμως αυτή τη φορά όσοι παίξουν, οφείλουν να ξεπεράσουν κάθε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια για το «τρίποντο». Οι παίκτες του ΟΦΗ πρέπει να δουν τον αγώνα με το «φίλτρο» του… do or die.

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην κρίνει κάτι, ωστόσο η αναμέτρηση είναι σίγουρα… ειδικών συνθηκών για τον Όμιλο και το διακύβευμα είναι σημαντικό. Η επιλογή είναι μία. Η νίκη μόνο… Αυτή θα δώσει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο σύνολο του Παπαδόπουλου. Και ειδικά την ηρεμία την έχει μεγάλη ανάγκη.

Ο Παναιτωλικός διαγράφει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, διαθέτει ένα καλοδουλεμένο σύνολο, είναι αρκετά επικίνδυνος και δε θ’ αποτελέσει εύκολη… λεία για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Αυτοί οι παράμετροι πρέπει ν’ αυξήσουν την πνευματική ετοιμότητα και τη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ.

Όλα τα παιχνίδια, εξάλλου, έχουν τις δικές του ιδιαιτερότητες και η δυναμική του αντιπάλου δε γίνεται να προβληματίσει τους «ασπρόμαυρους». Μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, όποιον κι αν έβρισκαν μπροστά τους θα ήταν υποχρεωμένοι να τον κερδίσουν. Και αφού φυσικά έχουν νικήσει στο «σπίτι» τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μπορούν να το κάνουν απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.