Νταμπράουσκας: Ήρθε για να πωρώσει και να ενώσει

Απόψεις

Ο Νταμπράουσκας άρχισε το χτίσιμο του ΟΦΗ από τη βάση της ομάδας και η βάση κάθε ομάδας είναι ο κόσμος της.

Ο ΟΦΗ έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στα αγωνιστικά «θέλω» του Νταμπράουσκας. Έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που θα στοχεύει ψηλά, χτίζοντας πρωτίστως την έδρα του ώστε «να σκέφτεται ο αντίπαλος, Θεέ μου δεν θέλω να είμαι εδώ», όπως είπε την Τετάρτη ο Λιθουανός στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ.

Και σε αυτή τη διαδρομή προς την τελειότητα ο προπονητής του ΟΦΗ έχει ήδη έναν ισχυρό «συνοδηγό»: τον κόσμο της ομάδας. Πάει καιρός που ένας προπονητής είχε τέτοια αλληλεπίδραση με τους φιλάθλους, που έφερε πάλι την πίστη στην ομάδα και που δημιούργησε προσδοκίες. Πάει καιρός που ένας προπονητής «άγγιξε» το συναίσθημα του κόσμου.

Ο Νταμπράουσκας άρχισε το χτίσιμο του ΟΦΗ από τη βάση της ομάδας και η βάση κάθε ομάδας είναι οι φίλαθλοι. Ανέλαβε τον ΟΦΗ διαβασμένος, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου (φροντίζοντας να... βάζει στη θέση του όποιον την προσβάλει) και με μοναδική στοχοπροσήλωση στη δουλειά για να αλλάξει τον ρου μίας ομάδας που ταλαιπωρήθηκε το καλοκαίρι από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις και βυθίστηκε στην εσωστρέφεια. Ενός οργανισμού που αναζητούσε τον άνθρωπο που όχι μόνο θα καθοδηγήσει προπονητικά τον ΟΦΗ, αλλά θα φέρει τη συσπείρωση και τα χαμόγελα γι' αυτό που έρχεται. Η σιγουριά που έλειπε από τον Όμιλο.

Ο Νταμπράουσκας κλείνει τα στεγανά και συμπληρώνει το παζλ με τα κομμάτια ενός ΟΦΗ που ήθελε τον ηγέτη για να προχωρήσει μπροστά. Τον ηγέτη που μέσα από τις πράξεις θα φέρει την ηρεμία και την υπομονή για το αποτέλεσμα.

Το αγωνιστικό βελτιώνεται, αργά ή γρήγορα θα φτάσει ο ΟΦΗ στο σημείο που επιθυμεί ο προπονητής του, άλλη ήταν η δύσκολη δουλειά. Η αυτοπεποίθηση ολάκερου του οργανισμού, η σχέση εμπιστοσύνη με τους φιλάθλους. «Don't worry guys», η φράση που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Γιατί ξέρει ότι όποιος δουλεύει δικαιώνεται και όποιος κάνει λάθη τον τιμωρεί το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Τώρα ο ΟΦΗ μπορεί να κοιτάζει μπροστά με την πίστη ότι η φωτιά που «άναψε» ο Λιθουανός τεχνικός θα μεγαλώνει, όπως λέει και το σύνθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Θα έρθει η στιγμή που οι αντίπαλοι δεν θα θέλουν να παίζουν στο Γεντί Κουλέ»

Το «we will get there» του Νταμπράουσκας δείχνει το δρόμο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.