Όταν ο Νταμπράουσκας απέκλεισε τον Ολυμπιακό

SMS

Ο Λιθουανός προπονητής του ΟΦΗ επισκέπτεται την Κυριακή για 2η φορά στην καριέρα του το ''Καραϊσκάκης''

Το θετικό μομέντουμ, την πιθανή κούραση από το παιχνίδι στο ''Βικελίδης'' και με... οδηγό τα ματς σε Τούμπα και Λεωφόρο, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (16.00) στο ''Καραϊσκάκης''. Οι ερυθρόλευκοι, από την άλλη, προέρχονται από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και από την ισοπαλία στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Νταμπράουσκας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι όμως και η πρώτη στην καριέρα του. Ο Λιθουανός προπονητής τον είχε αντιμετωπίσει -δις- τον Αύγουστο του 2021, στα ματς με την Λουντογκόρετς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου.

Μάλιστα, με την Λουντογκόρετς ο Νταμπράουσκας απέκλεισε την Ελληνική ομάδα, σε διπλούς αγώνες με δύο ισοπαλίες. Το πρώτο ματς έγινε στο Καραϊσκάκης με τους Βούλγαρους να φεύγουν με το 1-1 ενώ στον επαναληπτικό και αφού το εκτός έδρα γκολ δεν ίσχυε, το τελικό 2-2 έστειλε το ματς στην παράταση, από εκεί στα πέναλτι και στην πρόκριση με τους παίκτες της Λουντογκόρετς να είναι πιο εύστοχοι και να πανηγυρίζουν μια σημαντική πρόκριση.

Τότε, στο πρώτο ματς στο ''Καραϊσκάκης'' ο Νταμπράουσκας είχε παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Σωτηρίου στην κορυφή ενώ στον επαναληπτικό είχε χρησιμοποιήσει το 5-4-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τους παίκτες, στον Ολυμπιακό οι αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με τα στόπερ (Μπα - Σεμέδο) και στα αμυντικά χαφ (Κουντέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης). Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει και προπονητή (Μίτσελ αντί Μάρτινς). Οι Ρέαμπτσουκ, Μβιλά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Παπασταθόπουλος, Ελ Αραμπί και Τζολάκης αγωνίστηκαν στα δύο ματς, είναι ακόμα ενεργοί στο ρόστερ των κόκκινων.

Ο Λιθουανός γνωρίζει καλά τον επόμενο αντίπαλο του, έχει αυτοπεποίθηση και μιλώντας στους δημοσιογράφους τα προηγούμενα 24ωρα, τόνισε ότι η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει. ''Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα όμως εμείς ως ΟΦΗ έχουμε στόχο να μεγαλώνουμε συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν θα σας πω πως θα παίξουμε (γέλια) γιατί θα το μάθει ο αντίπαλος προπονητής όμως η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Η ομάδα προετοιμάζεται για κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και αυτή πρέπει να είναι η σωστή νοοτροπία. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όπου και αν αγωνιζόμαστε να στοχεύουμε στη νίκη'', είπε χαρακτηριστικά, μη θέλοντας να αποκαλύψει το τι σκέφτεται για το ματς της Κυριακής, όμως με δεδομένη την απουσία του Μεγιάδο στα χαφ, μάλλον οι λύσεις είναι μετρημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Νταμπράουσκας για Γκρόνινγκ και Ολυμπιακό

Μέσα με Ολυμπιακό ο Γκρόνινγκ

Νταμπράουσκας: «Η σύζυγός μου αναρωτιέται πώς μαθαίνετε πρώτοι τα μεταγραφικά και όχι εκείνη»

Μεταγραφές ΟΦΗ: Τα δεδομένα λίγο πριν από το φινάλε

Scout Report: O OΦΗ δεν έχει παίκτη σαν τον Γκρόνινγκ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.