Λερόι Αμπάντα: Ένας αριστερός μπακ με στατιστικά επιθετικού

Απόψεις

Η πιο υποτιμημένη καλοκαιρινή μεταγραφή, ο μπακ-χαφ που παίζει 20λεπτα και εξελίσσεται στον πιο κομβικό παίκτη του ΟΦΗ.

Πιθανότατα, η απόκτηση του Λερόι Αμπάντα το καλοκαίρι ήταν εκείνη που πέρασε περισσότερο στα ''ψιλά'' από οποιαδήποτε άλλη. Οι περισσότεροι δεν τον γνώριζαν, εδώ που τα λέμε η Λαμία δεν ήταν και η πιο fun watch ομάδα του πρωταθλήματος, όπως επίσης και η θέση του δεν τον βοηθάει.

Ο 23χρονος μπακ πρόλαβε να αγωνιστεί 17 φορές με την ομάδα της Φθιώτιδας, στα πλέι άουτ έκανε τις καλύτερες του εμφανίσεις, χωρίς όμως να παρουσιάσει τις αρετές του σε ασίστ και γκολ που βλέπουμε στον ΟΦΗ. Είχε ''γυαλίσει'' και σε άλλες ομάδες της Superleague, όμως τον έπεισε η κρητική ομάδα. Ποτέ στην καριέρα του δεν έχει καταγράψει τέτοιους αριθμούς σε ολόκληρη σεζόν, πόσο μάλλον σε 7-8 ματς.


Θυμίζω ότι ο Λερόι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μίλαν, στα πρώτα του παιχνίδια με την κρητική ομάδα δείχνει για ποιους λόγους είχαν στο Μιλάνο προσδοκίες γι' αυτόν, τις οποίες δεν επιβεβαίωσε.

Ο ΟΦΗ δεν αγόρασε τον Αμπάντα απλά για να είναι αναπληρωματικός του Τοράρινσον. Μόλις σε 8' αγώνα στο ντεμπούτο του απέναντι στον Άρη πρόλαβε να μοιράσει μια ασίστ, ήταν εκείνος που με απίστευτο σουτ με τον ΠΑΟΚ χάρισε τη νίκη στις καθυστερήσεις - αγωνίστηκε 18' - , με τον Ατρόμητο έδωσε ασίστ ενώ σε 16' με την ΑΕΚ ήταν εκείνος που έδωσε την απίθανη κάθετη στον Ντίκο, πριν ο τελευταίος περάσει τον Στάνκοβιτς και διαμορφώσει τον 2-0. Στα παραπάνω, το κερασάκι στην τούρτα η φοβερή εκτέλεση με τα Χανιά την Κυριακή και την επίσης εξαιρετική ασίστ στον Μοσκέρα με τον οποίο συνεργάζονται καλά.

Ο Αμπάντα μετράει 2 μόλις 90λέπτα και στα υπόλοιπα έξι ματς αγωνίζεται από 15-20 λεπτά στο φινάλε του αγώνα. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχει παίξει λίγο, έχει προσφέρει περισσότερο από όλους (1ος σε ασίστ, 3ος σκόρερ). Συνολικά σε 8 ματς μετράει 2 γκολ και 4 ασίστ, χωρίς να υπολογίσουμε τα μέτρα που κάνει, την ταχύτητα και τις θεαματικές εκτελέσεις του. Δεδομένα δείχνει αδυναμία ανασταλτικά ενώ και η φυσική του κατάσταση δεν είναι στα φόρτε του. Ένας μπακ - χαφ που κάνει τη διαφορά, παίζει περισσότερο σαν εξτρέμ ενώ οι αριθμοί του παραπέμπουν περισσότερο σε επιθετικό, παρά σε μπακ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.