Ο διάδρομος για την απογείωση του ΟΦΗ

Απόψεις

Oι συνθήκες για ένα νέο «Γεντί Κουλέ» μοιάζουν ευνοϊκές. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Η διπλή ανάπλαση στο δήμο Αθηναίων που έφερε εξελίξεις στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού ανοίγει μια συζήτηση που στο Ηράκλειο θα είχε ανοίξει από χρόνια αν συνέτρεχε μια απλή προϋπόθεση: υπήρχαν δημοτική αρχή και διοίκηση-ιδιοκτησία στον ΟΦΗ με σχέδιο και όραμα για τον τόπο και την ομάδα-σημαία του.

Το γηπεδικό του ΟΦΗ ήταν μια συζήτηση που όποτε επιχειρούσε κάποιος να την ανοίξει προσέκρουεσε επιχειρήματα του τύπου «πρώτα να φτιάξουμε ομάδα και μετά γήπεδο». Το επιχείρημα είναι πιο αστείο κι από τους τύπους που διοικούσαν τον ΟΦΗ εκείνα τα χρόνια ή -ακόμα χειρότερα- παρίσταναν τους ιδιοκτήτες του. Αυτοί όχι συζήτηση για σύγχρονο γήπεδο -είτε στο Γεντί Κουλέ είτε αλλού- δεν ήταν ικανοί να ανοίξουν και να συντηρήσουν, ούτε περίπτερο στα Λιοντάρια. Το κενό γινόταν μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο δήμος είχε άλλες προτεραιότητες, ενδεχομένως και άλλα συμφέροντα.

Ευτυχώς αυτά πέρασαν. Τώρα ο ΟΦΗ έχει ιδιοκτησία και διοίκηση για σοβαρές δουλειές, όχι για μπαλώματα, πασαλείμματα και νταραβέρια. Ιδιοκτησία-διοίκηση που δεν παίζει επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του συλλόγου όπως κάνει στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος. Το δε Ηράκλειο δεν έχει δήμαρχο ένα καλομαθημένο γόνο πολιτικού τζακιού που παίζει με το δήμο όπως έπαιζε με τα παιχνίδια του, αλλά έναν άνθρωπο σοβαρό, έντιμο και δεδηλωμένο φίλαθλο της ομάδας-συνώνυμο της πόλης. Οι προϋποθέσεις συντρέχουν, μέχρι και συγκεκριμένες προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι, οι συνθήκες μοιάζουν ευνοϊκές.

Το νέο «Γεντί Κουλέ», ο διάδρομος για την απογείωση του ΟΦΗ, προφανώς δεν θα γίνει αύριο, αλλά αν η συζήτηση για τη δημιουργία του δεν ανοίξει σήμερα, δεν θα γίνει ποτέ. Ιδού λοιπόν το Ηράκλειο, ιδού και το πήδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γήπεδο ΟΦΗ: Κάντε το όπως ο Δήμος Αθηναίων!

Ένα «Γεντί Κουλέ» αντάξιο ενός μεγάλου ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ, το νέο γήπεδο και η Διπλή Ανάπλαση


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.